Ledlampenactie voor huurders

Home > Inwoners > Nieuws > Ledlampenactie voor huurders

Ledlampenactie voor huurders

RSS

Ook voor inwoners die in Zoetermeer een woning huren komt er een actie waarbij zij ledlampen kunnen ontvangen ter vervanging van de gloeilampen. Zoetermeer heeft hiervoor een subsidie van 1,3 miljoen euro ontvangen.

Snel en simpel energie besparen

Begin dit jaar kregen eigenaren van een (koop)woning een informatiepakket van de gemeente over het verduurzamen van de eigen woning. Onderdeel van die campagne was een voucher voor gratis ledlampen. Met de nieuwe subsidie wordt nu een bespaarcampagne uitgewerkt voor huurders. Ook hier speelt het gratis beschikbaar stellen van ledlampen de hoofdrol. 'Zo kan elke inwoner snel en simpel energie besparen. De elektriciteitsrekening wordt lager en het vermindert de CO2 uitstoot. Een eenvoudige actie met direct resultaat', zegt wethouder Robin Paalvast (Energietransitie).

Start van de actie

De gemeente verwacht dat de actie kan starten in het najaar. Huurders ontvangen daarover dan een persoonlijke brief. In de brief staat hoe de actie werkt.

Comfortabel en energiezuinig wonen

De gemeente werkt samen met Energieloket Zoetermeer om huiseigenaren en huurders op weg te helpen naar een aardgasvrij Zoetermeer en een comfortabele energiezuinige woning. Meer informatie, advies en begeleiding is te vinden via www.energieloketzoetermeer.nl.

Wethouder Robin Paalvast (links) eerder dit jaar bij het uitdelen van het ledpakket aan woningeigenaren.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.