Kunst op gevel De Voorde

Home > Inwoners > Nieuws > Kunst op gevel De Voorde

Kunst op gevel De Voorde

RSS

Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u sinds kort een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Vanaf 12 april projecteren twee grote lampen, zogenaamde profloods, afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

De beelden vertellen allemaal over de mens als reiziger, zoals ontmoetingen tussen mensen en culturen en de nieuwsgierigheid hoe anderen leven. De eindbestemming is nog onbekend, want de beelden gaan ook over de mens die overal kan wonen. Kunstenares Emmy Dijkstra gaf haar kunstwerk de titel 'De Reiziger'. Een titel waarin alles nog open ligt en het verhaal verder gaat. De mensen op straat ontmoeten straks de reiziger in Emmy Dijkstra's beelden en de reiziger ontmoet straks de mensen die dagelijks voorbij lopen, fietsen en rijden.

De projecties

De beelden worden op glazen dia's geprint, 'gobo's'. De gobo’s zijn te verwisselen, zodat het mogelijk is om wisselende afbeeldingen te laten zien. Het kunstwerk is een samenwerking tussen de gemeente en het nieuwe museum De Voorde. Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/kunst.

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.