Kent u iemand die een koninklijke onderscheiding verdient?

Home > Inwoners > Nieuws > Kent u iemand die een koninklijke onderscheiding verdient?

Kent u iemand die een koninklijke onderscheiding verdient?

Kent u een vrijwilliger die zich al jarenlang met hart en ziel inzet? Iemand die met liefde activiteiten begeleidt in een verzorgingshuis, al jarenlang coacht bij een sportclub of zich inzet voor de jeugd bij een scoutingclub? Vraag dan een koninklijke onderscheiding voor hem of haar aan.

Iedereen die zich in zijn vrije tijd inzet voor de medemens en de samenleving kan in aanmerking komen voor een lintje. Een organisator van evenementen, de bezorger van een clubblad, iemand die belangeloos jarenlang bestuurslid is. De meeste koninklijke onderscheidingen worden rond Koningsdag uitgereikt. Dit jaar reikte burgemeester Aptroot tijdens de jaarlijkse lintjesregen aan veertien Zoetermeerse inwoners een koninklijke onderscheiding uit.

Iemand aanmelden?

Meer informatie en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.lintjes.nl. Het is verstandig om eerst contact op te nemen met de afdeling Juridische Aangelegenheden en Bestuursondersteuning van de gemeente Zoetermeer, telefoonnummer 14 079 of onderscheidingen@zoetermeer.nl.

Het beoordelen van de aanvragen voor de lintjesregen van 2020 kost tijd. Uw aanvraag moet dan ook vóór 20 juli 2019 bij de gemeente binnen zijn.

Lintjesregen 2019

Lintjesregen 2019 - Foto: Patricia Munster