Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

Home > Inwoners > Nieuws > Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

RSS

Oud-burgemeester en Eerste Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon is bereid gevonden externe informateur te zijn in een nieuwe informatieronde. Deze nieuwe ronde is nodig nu is gebleken dat er geen steun is voor een coalitie van VVD - LHN - D66 en GroenLinks.

Helmi Huijbregts-Schiedon kent het lokale bestuur goed en is ook zeer ervaren in de rol van (in)formateur. Zij heeft in het verleden in onder andere Zutphen en Breda (in)formatiegesprekken begeleid. Komende periode voert ze ook in de gemeente Moerdijk enkele gesprekken in een (extra) gespreksronde daar.

Zij zal met alle partijen die dat willen een gesprek hebben, eventueel gevolgd door vervolggesprekken al dan niet in groter verband. Alle fracties zijn uitgenodigd om dat gesprek aan te gaan. Wanneer zij voldoende informatie heeft kan ze haar (tussen-) conclusies aan de gemeenteraad melden.

Ze krijgt de vraag mee te kijken welke (vier- en vijfpartijen) coalitie(s) kansrijk zijn om een stabiel college te vormen. Hierbij zijn geen partijen vooraf uitgesloten of bij voorbaat zeker van een plek.