Jongeren denken mee over Zoetermeer in 2030

Home > Inwoners > Nieuws > Jongeren denken mee over Zoetermeer in 2030

Jongeren denken mee over Zoetermeer in 2030

RSS

Wat is het beste idee voor Zoetermeer? En hoe blijft Zoetermeer ook voor jongeren leuk? Met deze en andere vragen gingen scholieren van het Alfrink College en het Oranje Nassau College aan de slag. Zij mochten in de huid kruipen van adviseur en vertelden de gemeente wat zij vonden dat de stad nodig heeft.

Op deze manier wil de gemeente iedereen betrekken bij de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst'. 4 Havo van het Oranje Nassaucollege en 4 VWO van het Alfrink College zitten vol ideeën. Van plannen voor een 'kunstpark' tot een multifunctioneel gebouw voor jongeren en ouderen, met zwembad en café. De scholieren krijgen hulp van een illustrator én diverse gastlessen van medewerkers van de gemeente. Begin december kiest een jury uit alle ideeën de beste. Ook de scholieren zelf mogen stemmen welk plan zij wel zien zitten. De winnende ideeën worden meegenomen bij de ontwikkeling van de stad.

Meer weten over de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst?' Of wilt u zelf meepraten? Ga dan naar doemee.zoetermeer.nl/toekomst.

Een idee voor de Dobbe. Illustrator: Carof Beeldleveranciers

Een idee voor de Dobbe. Illustrator: Carof Beeldleveranciers