Jaarwisseling Zoetermeer relatief rustig

Home > Inwoners > Nieuws > Jaarwisseling Zoetermeer relatief rustig

Jaarwisseling Zoetermeer relatief rustig

RSS

Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een relatief rustige jaarwisseling achter de rug. Burgemeester Michel Bezuijen: “We kunnen terugkijken op een oudejaarsnacht die in Zoetermeer door corona in huiselijk sfeer is gevierd. Mede dankzij de deskundige inzet van de politie, handhaving, brandweer en particuliere beveiligers en het ambulancepersoneel bleef het rustig in de stad. Bij mij overheerst een positief beeld van Zoetermeerders die ondanks de bijzondere omstandigheden door het coronavirus, een fijne en feestelijke jaarwisseling hebben beleefd".

Incidenten

“Wat betreft incidenten verliep de jaarwisseling in Zoetermeer relatief rustig, al is ieder incident er nog altijd één teveel” blikt burgemeester Michel Bezuijen terug. De brandweer is in Zoetermeer uitgerukt voor het doven van in totaal 55 (kleine) branden, voornamelijk buitenbranden. Ondanks het vuurwerkverbod werd er in Zoetermeer, net als op vele plekken in Nederland, toch nog behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. De politie kwam 16 keer in actie in verband met vuurwerk en vernielingen. Drie personen werden aangehouden. Er werd één proces verbaal opgemaakt in verband met het overtreden van het verbod op carbidschieten. Aan de Akkerdreef vond nieuwjaarsochtend een steekincident plaats. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en de politie doet onderzoek naar dit incident.

Livestream LITNYE

Als alternatief voor het door corona afgelaste jongerenfeest in het Silverdome organiseerde Firstnoise in opdracht van de gemeente Zoetermeer een livestream LITNYE. “Met in totaal zo’n 70.000 kijkers kunnen we spreken van een groot succes”, geeft burgemeester Michel Bezuijen aan. “Veel jongeren in en buiten Zoetermeer hebben vanuit huis op deze manier alsnog kunnen genieten van de muziek van bekende dj’s en elkaar foto’s en berichten kunnen sturen via de interactieve livestream”. LITNYE werd ook door een aantal andere (regio)gemeenten gepromoot en was via internet te volgen en via de landelijke televisiekanalen van Zoetermeer FM.

Voorbereidingen

“Een jaarwisseling zoals deze, met de lockdown én het verbod op vuurwerk, hadden we natuurlijk nog niet eerder meegemaakt", zegt burgemeester Michel Bezuijen. "Daardoor wist niemand hoe de jaarwisseling zou verlopen. Mede dankzij de goede voorbereiding en samenwerking van de gemeente, hulpdiensten en de buurtpreventieteams ‘Wijk en agent samen" kunnen we terugkijken op een relatief rustige jaarwisseling. Brandbaar materiaal en autowrakken zijn zoveel mogelijk voor de jaarwisseling verwijderd. Prullenbakken, afval- en papier containers, parkeergarages en parkeerautomaten zijn afgesloten. Een aantal Zoetermeerders heeft voor de jaarwisseling een waarschuwingsbrief gekregen waarin staat dat zij zich moeten gedragen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.