Jaarwisseling dit jaar anders dan anders

Home > Inwoners > Nieuws > Jaarwisseling dit jaar anders dan anders

Jaarwisseling dit jaar anders dan anders

RSS

Het zal niemand verbazen: De jaarwisseling wordt dit jaar anders dan anders. Het is nog niet zo ver, maar de gemeente heeft al wel knopen moeten doorhakken. De huidige coronamaatregelen leiden ertoe dat het college heeft besloten om de vuurwerkshow niet door te laten gaan. Ook het jongerenfeest gaat niet door. Daarvoor in de plaats komt een interactieve en digitale livestream LITNYE. In de voorbereidingen op de jaarwisseling neemt de gemeente extra maatregelen. Alles om de jaarwisseling zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen.

Burgemeester Michel Bezuijen: 'Zoetermeer staat de komende jaarwisseling voor een aantal uitdagingen. In een tijd dat we graag bij elkaar willen zijn, kan dat dit jaar niet op de manier zoals we gewend zijn. Dat is lastig. Voor ons allemaal. Toch hoop ik dat Zoetermeer een fijne en veilige jaarwisseling tegemoet gaat. Door de dingen te doen, die wél kunnen en door je aan de regels te houden. We vertrouwen op onze stadsgenoten.'

Landelijk algeheel verbod vuurwerk

Het kabinet heeft besloten dat dit jaar een totaalverbod komt op het verkopen en afsteken van vuurwerk. Burgemeester Bezuijen: 'Vanuit de veiligheidsregio’s hebben we aangedrongen op een landelijke vuurwerkverbod. Hulpdiensten zijn vanwege de coronacrisis overbelast en kunnen de schade en gewonden vanwege de jaarwisseling er moeilijk bij hebben. We zullen streng handhaven op de naleving van het vuurwerkverbod'.

Livestream LITNYE

Als alternatief voor het jongerenfeest komt er een digitaal feest. Evenementenorganisatie Firstnoise organiseert een interactieve livestream LITNYE, waarbij jongeren vanuit huis digitaal verbonden zijn met hun vrienden. Zij kunnen via de livestream genieten van muziek van bekende dj’s. 'Met deze livestream willen we de jongeren iets bieden, zodat ze coronaproof oud en nieuw kunnen vieren. Op afstand, maar wel in verbinding met hun vrienden. Huisfeesten zijn verboden en hiertegen wordt streng opgetreden. Ik hoop dan ook dat iedereen zich bewust blijft van de situatie waarin wij ons bevinden en zich aan de regels houdt', besluit burgemeester Bezuijen.

Wat de gemeente nog meer doet om de jaarwisseling veilig te laten verlopen, staat op www.zoetermeerveilig.nl.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.