Innovatie in Stadslogistiek

Home > Inwoners > Nieuws > Innovatie in Stadslogistiek

Innovatie in Stadslogistiek

RSS

Op 17 april is het startsein gegeven voor het project 'Doorbraak in Stadslogistiek' op het Dutch Innovation Park. Met dit project wil de gemeente samen met Blue Turtle Associates overlast door verkeersdrukte in steden aanpakken. Wethouder Jan Iedema (Economie) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates) slaan hiervoor de handen ineen.

Het Delta Innovation Team, een groep bestaande uit overheid, bedrijfsleven en onderwijs, uit de logistiek en IT, werkt de komende 3 maanden aan de ontwikkeling van een innovatief IT-concept om data-uitwisseling tussen de verschillende delen van het logistieke proces mogelijk te maken. Hierdoor kan de bezorging efficiënter worden uitgevoerd. Naast kostenbesparing heeft dit ook een positieve impact op de veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid van een stad.

Jan Iedema: 'Specialistische kennis op het gebied van IT & Data Analyse op het Dutch Innovation Park aangevuld met een omvangrijke logistieke sector in en rondom de stad maakt Zoetermeer de ideale plek voor innovatie op dit vlak.'

De verkeersdrukte in binnensteden en woonwijken neemt razendsnel toe. Tegenwoordig rijden diverse pakketdiensten en bezorgers van boodschappen, maaltijden en medicijnen dagelijks door onze straten. Dit veroorzaakt overlast. Denk hierbij aan permanente onrust in de wijk, onveilige verkeerssituaties, extra uitstoot en geluidshinder. Om dit te beperken is betere samenwerking tussen verschillende, en vaak concurrerende, partijen noodzakelijk.

logo Dutch Innovation Park

Over Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park (Zoetermeer) is dé hotspot in Nederland voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op www.dutchinnovationpark.nl.

Op de foto wethouder Jan Iedema (Economie) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates)

Wethouder Jan Iedema (Economie) (l.) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates)

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.