Houd de lijn vrij!

Home > Inwoners > Nieuws > Houd de lijn vrij!

Houd de lijn vrij!

RSS

Heeft u de geribbelde tegels op het Stadhuisplein weleens gezien? En weet u waar ze voor zijn? Dankzij deze tegels kunnen mensen met een visuele beperking hun weg vinden in de openbare ruimte. Vaak staan daar obstakels op, en dat levert lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers. De gemeente wil aandacht geven aan het vrijhouden van deze lijnen en steunt zo de campagne 'Houd de lijn vrij!' die in de week van 8 tot en met 12 april in heel Nederland gehouden wordt.

Wat gaan we doen?

Op maandag 8 april van 15.00-15.30 uur is de aftrap van de campagne op het Stadhuisplein. Wethouders Ingeborg ter Laak (toegankelijkheid) en Marc Rosier (verkeer) plakken dan een stickertegel met het symbool van de actie naast een geleidelijn. Daarna kunnen Zoetermeerders zonder visuele beperking met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels lopen over het Stadhuisplein. Ze worden begeleid door leden van de Toegankelijkheidsraad.

Doet u ook mee?

Kom dan op een van de volgende momenten naar het Stadhuisplein en doe mee, want toegankelijkheid is een verantwoordelijkheid van iedereen!

  • maandag 8 april 15.00 en 17.30 uur
  • woensdag 10 april tussen 15.00 en 17.30 uur
  • vrijdag 12 april tussen 14.00 en 17.00 uur

geleidelijnen in het Stadshart