Help de geschiedenis van corona vast te leggen

Home > Inwoners > Nieuws > Help de geschiedenis van corona vast te leggen

Help de geschiedenis van corona vast te leggen

RSS

De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij, ook in Zoetermeer. Scholen, winkels en horeca zijn gesloten geweest, veel mensen werken thuis en 1,5 meter afstand is het 'nieuwe normaal' geworden. Dit is een bijzondere periode die het Stadsarchief goed wil vastleggen voor later. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Wat zoeken we?

Het Stadsarchief zoekt materiaal dat laat zien wat de impact is van de coronacrisis op Zoetermeer. Denk bijvoorbeeld aan foto's, of filmpjes van lege straten en tekeningen over corona. Of aan berichten aan zorgmedewerkers, flyers met maatregelen, of andere acties. Misschien heeft u wel een dagboek bijgehouden. We zoeken digitale of papieren documenten/bestanden. Geen spullen.

Materiaal aanleveren

Als u vragen heeft of iets geschikt is, dan kunt u mailen naar stadsarchief@zoetermeer.nl. Via dit mailadres kunt u ook bestanden tot maximaal 25 MB sturen. Vermeld erbij wie het bestand wanneer heeft gemaakt, en wat er te zien is.

Als u papieren documenten heeft, of digitale bestanden, kunt u ook naar stadsarchief@zoetermeer.nl mailen. Dan maken we een afspraak.

Rechten

Het is wel belangrijk dat u de maker bent, en dat er geen anderen zijn die er rechten op hebben. Als er personen in beeld herkenbaar zijn, hebben ze hier toestemming voor gegeven. U geeft het Stadsarchief hiermee toestemming om dit materiaal op te slaan en eventueel te publiceren. Mogelijk gebruiken we het materiaal voor een toekomstige tentoonstelling.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.