Gezocht: mantelzorgers voor campagne

Home > Inwoners > Nieuws > Gezocht: mantelzorgers voor campagne

Gezocht: mantelzorgers voor campagne

Bent u mantelzorger in Zoetermeer? Zorgt u voor een familielid, een vriend of misschien een kennis? Dat doet u niet zomaar. Het betekent dat jullie een bijzondere band hebben. We zoeken verhalen van mantelzorgers en de persoon die zij verzorgen. Verhalen over de mooie en moeilijke kanten van mantelzorg, die we kunnen gebruiken voor onze campagne over mantelzorg. Elke mantelzorger kan meedoen: jong, oud, partners, buren, broers, zussen, kinderen en hun ouders. Mantelzorg in alle vormen.

Meewerken?

Wilt u meewerken aan onze campagne? Meld u dan aan bij de gemeente Zoetermeer via e-mail communicatie@zoetermeer.nl. U kunt ook bellen naar 14 079. Wij nemen dan contact op.

Hoe werkt het?

Werkt u mee aan de campagne? Dan komt een professionele tekstschrijver met fotograaf of een filmmaker bij u langs om jullie bijzondere band vast te leggen. U en degene waar u voor zorgt, worden geïnterviewd en op de foto gezet. U hebt zelf invloed op het eindresultaat. De interviews verschijnen in de krant en op internet. Na afloop krijgt u ook zelf de foto's, interviews of het filmmateriaal als aandenken.

Waarom een campagne?

De gemeente maakt deze campagne om Zoetermeerders te laten zien wat mantelzorg precies inhoudt. En om mantelzorgers te informeren over de mogelijke ondersteuning die zij kunnen krijgen. Door een gesprek op gang te brengen over mantelzorg en alles wat erbij komt kijken, hopen we ook te voorkomen dat mantelzorgers in de toekomst overbelast raken.