Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Home > Inwoners > Nieuws > Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Op donderdag 5 maart hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 4311 passagiers werden gecontroleerd en 125 begingen een overtreding, waarvan 110 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,55%.

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert. Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Resultaten

De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. De overtredingen bestonden uit:

• HTM: 110 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
  • Team Handhaving: 7 overtredingen voor onder andere het niet naleven van de huisregels in de tram en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.
  • Politie: 8 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De politie heeft 3 mensen aangehouden die gesignaleerd stonden. Zij hadden nog boetes openstaan.

Deze avond hield busmaatschappij EBS ook een controle op alle stadslijnen. Er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een geldig plaatsbewijs en 1 bekeuring voor misbruik van een vervoersbewijs.

Zoetermeerveilig.nl

Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

Een afspraak maken aan de balie? Bel naar 14 079.