Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Home > Inwoners > Nieuws > Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Gezamenlijke controleactie RandstadRail

RSS

Op donderdag 23 mei hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. De teams van WAS maakten een extra ronde door de aangrenzende wijken.

De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. 5259 passagiers werden gecontroleerd en 129 begingen een overtreding, waarvan 123 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs.

Burgemeester Aptroot: 'In de loop der tijd is het percentage zwartrijders langzaam gedaald en lijkt dit jaar te stabiliseren rond de 2%. Wij laten met deze acties zien dat zwartrijden en ander slecht gedrag in de tram niet wordt geaccepteerd. In samenwerking met politie, HTM, Handhaving en de teams van WAS blijven we hier stevig op inzetten. Zo willen we de overlast terugdringen en de veiligheid van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en op de stations.'

Resultaten

De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. De overtredingen bestonden uit:

HTM
123 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Team Handhaving
3 overtredingen voor het niet naleven van de huisregels van de HTM. Het team controleerde samen met HTM de vervoersbewijzen en lette op vernielingen, eten in de trams en voeten op bank.

Politie
3 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs en het drinken van alcohol waar dit niet is toegestaan.

De politie hield 3 personen aan. Zij hadden nog boetes openstaan, die ze op het politiebureau direct betaalden. De totale waarde van de boetes was 2300 euro.

Zoetermeerveilig.nl

Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.