Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Home > Inwoners > Nieuws > Gezamenlijke controleactie RandstadRail

Gezamenlijke controleactie RandstadRail

RSS

Op donderdag 31 januari hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. 3735 passagiers werden gecontroleerd en 110 begingen een overtreding, waarvan 98 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,62%.

De actie vond plaats op en rond de haltes van de RandstadRail Zoetermeer, met de focus op de haltes Voorweg Laag en Hoog, Centrum West, Stadhuis, Palenstein en Seghwaert. Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde door de aangrenzende wijken.

Resultaten

De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. De overtredingen bestonden uit:

HTM
98 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Team Handhaving
Geen overtredingen. Het team controleerde samen met HTM de vervoersbewijzen en lette op vernielingen, eten in de trams of voeten op bank. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Politie
12 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs, waarbij er 1 persoon is aangehouden.

Zoetermeerveilig.nl

Wat de gemeente nog meer doet aan de veiligheid in de stad is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.