Feestelijke slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'

Home > Inwoners > Nieuws > Feestelijke slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'

Feestelijke slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'

RSS

Muziek, drankjes, een volle zaal en vele enthousiaste sprekers en discussies. De slotbijeenkomst van de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst' was zeker feestelijk te noemen. In Cultuurpodium Boerderij werden de resultaten en acht aanbevelingen van de stad voor de toekomst van Zoetermeer gepresenteerd.

De komende jaren komen er in Zoetermeer 10.000 woningen bij met een zoekopgave tot 16.000 woningen. Daarom vroeg de gemeente afgelopen jaar aan Zoetermeerders hoe zij de toekomst zagen. Meer dan tweeduizend inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen gaven op verschillende manieren een bijdrage: via Doe mee, op straat, via onderzoek of tijdens diverse verdiepingssessies. De slotbijeenkomst vormde het sluitstuk van deze samenspraak.

Elkaar vinden

De zaal van Cultuurpodium Boerderij was flink gevuld, met inwoners, partners, raadsleden en andere ge├»nteresseerden. Bij elke aanbeveling ontstond een levendig gesprek over onder andere het sociale gezicht van de stad, hoe nieuwbouw en groen in balans kunnen blijven en over de kracht van wijken. De aanbeveling voor meer kwaliteit, lef en diversiteit in openbare ruimte, architectuur en evenementen leidde tot een oproep om het creatieve niveau van de stad omhoog te brengen.

Met elkaar blijven praten

Tekenend was de uitspraak van inwoner Chris Veldhuysen: 'Laten we met elkaar blijven praten. Laat deze slotbijeenkomst het begin zijn.' Een uitspraak waar ook burgemeester Charlie Aptroot zich in kon vinden. Aan het einde kreeg hij de aanbevelingen overhandigd en zong een muzikaal duo een medley van de Playlist van Zoetermeer.

De resultaten van de slotbijeenkomst worden samen met de resultaten van het gehele samenspraakproces verwerkt tot een eindrapport en met de stad gedeeld via Doe mee. Was u er niet bij en wilt u nog reageren? U vindt de aanbevelingen op doemee.zoetermeer.nl/toekomst. Daar kunt u tot 12 april reageren. Hier vindt u ook alle verslagen en rapporten.