Extra verlichting op stille en enge plekken

Home > Inwoners > Nieuws > Extra verlichting op stille en enge plekken

Extra verlichting op stille en enge plekken

RSS

Dit jaar pakt de gemeente zeventien 'stille en enge plekken' in de stad aan. Deze plekken zijn door inwoners gemeld. Het merendeel krijgt extra verlichting of de lichtmasten worden verplaatst. Burgemeester Aptroot: 'Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we de veiligheid verbeteren en het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente.'

Na een oproep van vorig jaar, hebben bewoners 26 stille en enge plekken aangemeld. Hiervan pakt de gemeente zeventien plekken aan. Zo komt er extra verlichting in het Van Tuyllpark. Ook in het Vernède Sportpark komt extra verlichting net zoals bij het fiets- en looppad langs het Bredewater en het fietspad langs de Wallendreef. Vijf aangemelde locaties neemt de gemeente mee in het regulier onderhoud of worden betrokken bij de ontwikkeling van een bepaald gebied, zoals het Wilhelminapark. De gemeente pakt vier plekken niet aan, omdat er onder andere een veilige en goed verlichte andere route is.

2018

De stille en enge plekken, die de gemeente vorig jaar zou aanpakken, zijn inmiddels gereed. Het ging om tien locaties. Op deze plekken plaatste de gemeente extra verlichting of is de bestaande verlichting verplaatst. Zo is in het fietspad langs de Oostkade aan beide kanten led-verlichting aangebracht. Op www.zoetermeerveilig.nl vindt u een overzicht van de aangepakte plekken van 2018.

Aanmelden

Inwoners kunnen het hele jaar door stille en enge plekken melden aan de gemeente via het melding- of klachtenformulier.

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.