Entree krijgt 11,5 miljoen van het Rijk dankzij woningbouwimpuls

Home > Inwoners > Nieuws > Entree krijgt 11,5 miljoen van het Rijk dankzij woningbouwimpuls

Entree krijgt 11,5 miljoen van het Rijk dankzij woningbouwimpuls

De Nederlandse woningmarkt kent een grote krapte. Daarom heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe woningbouwimpuls beschikbaar gesteld. Gemeenten kunnen een bijdrage krijgen om de bouw van betaalbare woningen versneld te gaan bouwen. De gemeente Zoetermeer ontvangt voor de ontwikkeling van het Entreegebied een bijdrage van 11,55 miljoen en gaat de meeste woningen in de regio bouwen.

Het college heeft in november 2020 een aanvraag voor de tweede tranche ingediend. Wethouder Rosier: 'De bijdrage van het ministerie helpt ons het Entreegebied te ontwikkelen. Betaalbare woningen zijn daarbij een essentieel onderdeel. We zijn enorm blij met dit enorme bedrag.'

Entree biedt een aantrekkelijke omgeving voor zeker 4.500 woningen. En een thuis voor de wel 10.000 inwoners van Entree, maar ook de plek waar inwoners van de rest van Zoetermeer voelen dat ze thuiskomen.

Van de aanvragen is die van het Entreegebied de grootste qua aantal woningen. Het kabinet stelde in 2019 met de woningbouwimpuls 1 miljard euro beschikbaar voor de bouw van ten minste 65.000 betaalbare woningen, met name voor starters en mensen met middeninkomen, in regio's waar de schaarste het grootst is. De bijdrage voor het Entreegebied komt hieruit.