Energiesafari's geven inzicht in kansen tot verduurzamen woning

Home > Inwoners > Nieuws > Energiesafari's geven inzicht in kansen tot verduurzamen woning

Energiesafari's geven inzicht in kansen tot verduurzamen woning

RSS

Onlangs vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de energiesafari's die in Zoetermeer zijn gehouden. Bijna 120 inwoners gingen met een thermograaf op pad om te zien waar er warmte uit de woning lekt.

Tijdens de slotbijeenkomst vertelde thermograaf Pim Halkes van 4HOME2 over zijn bevindingen tijdens de safari's. Hij maakte 170 foto's, waaruit onder andere bleek dat er vaak warmte lekt bij de overgang van het dak naar de schoorsteen en op de begane grond bij de rand langs het maaiveld. Frank Prins, adviseur bij Reimarkt, gaf toelichting over de maatregelen die inwoners kunnen nemen om hun huis te verduurzamen.

Wethouder Paalvast (Energietransitie) is enthousiast over dit initiatief: 'Met de energiesafari’s wil de gemeente in samenwerking met Reimarkt inwoners informeren over de meest effectieve manieren om de woning te verduurzamen.'

Particuliere woningeigenaren in verschillende delen van Zoetermeer werden afgelopen maanden uitgenodigd om deel te nemen aan een energiesafari. Twee straten en twee VvE's vroegen zelf een energiesafari aan. Komend jaar worden nieuwe wijken geselecteerd voor deelname. De nieuwe safari's vinden plaats vanaf januari 2020.

Zoetermeer wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven, waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving: een natuurrijk en groen Zoetermeer en een CO2-neutrale stad in 2040.

foto eindbijeenkomst energiesafari's

Thermograaf Pim Halkes van 4HOME2
Foto: Putter Creatieve Communicatie

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.