Eerste prikkelarme kermis voor Zoetermeer

Home > Inwoners > Nieuws > Eerste prikkelarme kermis voor Zoetermeer

Eerste prikkelarme kermis voor Zoetermeer

RSS

Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni is het weer zover. De voorjaarskermis strijkt neer aan de Van der Hagenstraat. Dit jaar heeft onze stad een primeur, want op zaterdag 2 juni tussen 13.00 en 15.00 uur is er een prikkelarme kermis.

De prikkelarme kermis maakt dat ook bezoekers met bijvoorbeeld ADHD, epilepsie of autisme daarheen kunnen. Een kermis is namelijk vol geluiden, muziek, rook en fel knipperende lichten. Dat hoort bij kermis, maar dat is niet voor iedereen even prettig.

Kermis voor iedereen

Zoetermeer vindt het belangrijk dat iedereen van de kermis kan genieten. Daarom wilde de gemeente dit jaar een prikkelarme kermis organiseren. De kermisexploitanten en de organisatoren vonden dit een mooi gebaar. Zij zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen.

Minder prikkels, extra hulp

Tijdens de twee prikkelvrije uren worden alle geluid-, rook, en lichteffecten zachter gezet. Of ze worden helemaal uitgezet. Ook gaan de attracties langzamer, voor zover dat mogelijk is. Om alles goed te laten verlopen, staat er buiten een EHBO-post. Ook zijn er 15 extra vrijwilligers. Als het bezoekers teveel wordt, kunnen ze terecht bij een speciale opvangplaats van de EHBO.