Denkt u weleens: 'Dat klopt niet?'

Home > Inwoners > Nieuws > Denkt u weleens: 'Dat klopt niet?'

Denkt u weleens: 'Dat klopt niet?'

Denkt u dat iemand fraude pleegt met geld van de gemeente? Bijvoorbeeld dat u denkt dat iemand onterecht een uitkering krijgt? Omdat deze persoon stiekem samenwoont of zwart werkt? Of vermoedt u fraude met geld dat bedoeld is voor zorg? Komt de hulp van uw buurvrouw bijvoorbeeld maar één uur per week, in plaats van de afgesproken drie uur?

Als gemeente kunnen we ons (en dus ook uw) geld, maar één keer uitgeven. Daarom is het belangrijk dat geld voor uitkeringen en zorg op de goede plekken terechtkomt. Namelijk bij de mensen die dit écht nodig hebben.

Vanaf december staat er een vernieuwd fraudemeldpunt op de website. Denkt u bij een situatie 'dat zou de gemeente eens moeten controleren!', dan kunt u via www.zoetermeer.nl/fraude eenvoudig een melding bij ons doen. Dit kan ook anoniem.

tekening van een oog en een oor