Denk ook mee over Zoetermeer in 2030

Home > Inwoners > Nieuws > Denk ook mee over Zoetermeer in 2030

Denk ook mee over Zoetermeer in 2030

RSS

Wat zouden inwoners, bedrijven en organisaties graag in Zoetermeer willen? Wat gaat goed, wat kan beter? Vanaf dinsdag 22 mei kan iedereen laten weten hoe zij over de stad denken en wat nodig is om de stad leefbaar en aantrekkelijk te houden. Aanleiding is het besluit van vorig jaar om 10.000 à 16.000 extra woningen te bouwen.

Er is grote behoefte aan woningen voor starters, senioren en mensen die willen doorstromen op de woningmarkt. Om de groei in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat élke Zoetermeerder hier fijn leeft, werkt en woont, investeert de gemeente ook in de bestaande stad. In samenspraak met de inwoners onderzoeken we de komende maanden wat de wensen, mogelijkheden en ideeën zijn.

poster WOW, wij bouwen een stad. Aanmelden, meedoen, reagerenIn gesprek met de stad

Via doemee.zoetermeer.nl/toekomst kan iedereen zijn of haar mening geven en laten weten wat zij goed vinden aan Zoetermeer, hoe zij het vinden om hier te wonen en wat er nog ontbreekt. Het gaat niet alleen om argumenten, kennis en ervaring, maar ook wat inwoners voelen bij hun stad en hun buurt. We willen dat iedereen in de stad mee kan doen, jong en oud. Daarom bevragen we inwoners op een aantal speelse manieren. Aan welk liedje denken Zoetermeerders als ze denken aan de toekomst van Zoetermeer? Daarnaast kunnen ze onder andere op een kaart van Zoetermeer aangeven welke voorzieningen ze missen.

De wijken in

Naast de online samenspraak gaan we de wijken in om bewoners te benaderen. Ook komen er bijeenkomsten voor belanghebbenden. Zo willen we elke Zoetermeerder de kans geven om mee te praten.

Resultaten

De conclusies worden gepresenteerd aan het college en de gemeenteraad, en dienen als bouwsteen voor de omgevingsvisie en voor projecten waar de gemeente nu aan werkt, zoals de Binnenstad en het Entreegebied. Het hele proces is te volgen via doemee.zoetermeer.nl/toekomst.