Data en innovatie onderwerp van gesprek op Dutch Innovation Factory

Home > Inwoners > Nieuws > Data en innovatie onderwerp van gesprek op Dutch Innovation Factory

Data en innovatie onderwerp van gesprek op Dutch Innovation Factory

RSS

Wethouder Iedema (Economie) opende de kennissessie 'Internet of Things, de hype voorbij' in de Dutch Innovation Factory. Specialisten vanuit het bedrijfsleven gingen in gesprek met vakgenoten, docenten en studenten over hoe het 'Internet der Dingen' op basis van data tot nieuwe toepassingen leidt.

Het 'Internet der Dingen' gaat over de ontwikkeling van het internet waarbij databronnen, zoals gebruiksvoorwerpen, verbonden zijn met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen. Naast bedrijven waren er ook studenten en docenten aanwezig bij de kennisbijeenkomst.

Wethouder Iedema ziet kansen voor de Dutch Innovation Factory en de IT bedrijven die zijn gevestigd op het Dutch Innovation Park: 'Hoewel het gebruik van apparaten die via een netwerk met elkaar en de gebruiker communiceren gaandeweg normaal is geworden, staan de ontwikkelingen niet stil en wordt de toepassing van data steeds belangrijker. IT-onderwijs en -innovaties gaan hand in hand op het Dutch Innovation Park. Door op de hoogte te blijven van nieuwe toepassingen blijven we innovatief en concurrerend.' Dustin Snijders en John Ciocoiu (specialisten bij KPN) gaven een presentatie over de effectiviteit van data gedreven toepassingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om te besparen op onderhoudskosten van daken door het ontstaan van lekkages te voorspellen op basis van data van het KNMI.

De Dutch Innovation Factory is een broedplaats waar onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven samen tot innovatie komen. De Community van de Dutch Innovation Factory, zo'n 80 ICT-bedrijven en instellingen in en rond Zoetermeer, werkt hier nauw samen met het onderwijs.

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory is gevestigd op het Dutch Innovation Park. Dutch Innovation Park (Zoetermeer) is dé plek in de regio voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.