Crosspring organiseert missie voor internationale FinTech startups in Zoetermeer

Home > Inwoners > Nieuws > Crosspring organiseert missie voor internationale FinTech startups in Zoetermeer

Crosspring organiseert missie voor internationale FinTech startups in Zoetermeer

RSS

Een groep van 7 internationale FinTech start-ups komt tijdens de Softlanding missie naar de Dutch Innovation Factory om te ontdekken wat Nederland in het algemeen en deze regio in het bijzonder zakelijk voor hen kan betekenen. De Zoetermeerse start-up incubator Crosspring organiseert het meerdaagse evenement.

Fintech is een verzamelnaam voor technische, innovatieve producten en diensten in de financiële sector. Tijdens de missie krijgen de FinTech start-ups verschillende workshops over onder andere internationalisering en de Nederlandse bedrijfscultuur.

Koen van der Burg, verantwoordelijk voor de Softlanding missie vanuit Crosspring: 'Door middel van een meerdaags programma laten wij buitenlandse ondernemers zien wat Nederland en deze regio op zakelijk gebied voor hen kan betekenen. Meerdere deelnemers hebben zich hier inmiddels gevestigd, hebben relevante samenwerkingen opgebouwd, nieuwe klanten gevonden en investeringen ontvangen. Wij zien dit soort missies dan ook als een goede manier om bedrijven te helpen internationaliseren en in deze regio te laten vestigen. Een echte win-win situatie dus.'

De start-ups beginnen hun missie in de Dutch Innovation Factory. Wethouder Iedema (Onderwijs & Economische Zaken) is trots op de keuze voor Zoetermeer: 'De Dutch Innovation Factory en het omringende Dutch Innovation Park zijn ideaal voor startups door de ligging tussen Rotterdam en Den Haag. De campus verbindt wonen, werken en onderwijs en is een motor voor de bedrijvigheid in Zoetermeer en de regio.'

De 4de Softlanding missie in Nederland wordt georganiseerd door Crosspring om start-ups kennis te laten maken met Nederland om mogelijk hun startup te vestigen. Samen met andere partners worden er missies georganiseerd naar Vilnius, Parijs, Berlijn, New York en Sillicon Valley. Tijdens deze missies gaan de start-ups in gesprek met verschillende juridische partijen, potentiële klanten en ondernemers om hun netwerk te vergroten in het desbetreffende land. Door deze missies krijgen de start-ups de kans om mogelijkheden makkelijker te benutten en risico's te beperken in de desbetreffende landen.

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Dé plek in de regio voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.