Bijzondere tentoonstelling in Stadhuis-Forum tijdens Coming Out week

Home > Inwoners > Nieuws > Bijzondere tentoonstelling in Stadhuis-Forum tijdens Coming Out week

Bijzondere tentoonstelling in Stadhuis-Forum tijdens Coming Out week

RSS

Op 11 oktober - en de week hieromheen - wordt in Zoetermeer extra aandacht besteed aan het onderwerp Coming Out. Donderdag hijst wethouder Ingeborg Ter Laak de regenboogvlag op het Stadhuisplein, hiermee opent zij officieel Coming Out day. Aansluitend opent zij in het Stadhuis-Forum de tentoonstelling 'Coming Out in perspectief'. De tentoonstelling laat 5 dubbelportretten zien die de vooroordelen en de werkelijkheid van LHBTI-personen toont. U komt toch ook kijken? De portretten zijn tot en met vrijdag 19 oktober te zien.

Volledige programma Coming Out week Zoetermeer

Woensdag 10 oktober:

Om 12.30 uur spuit wethouder Ter Laak de Regenboogtrappen bij tramhalte Centrum West schoon.

15.00-20.00 uur: Tour d'Amour Forum Café. Hier kunt u met anderen in contact komen om de taboes en onwetendheid te lijf te gaan door de dialoog te voeren over seksuele diversiteit. Meer informatie hierover staat op: www.forumzoetermeer.nl.

Donderdag 11 oktober 2018 Coming Out Day:

Wethouder Ter Laak hijst om 9.00 uur de regenboogvlag op het Stadhuisplein. Aansluitend opent zij de fototentoonstelling 'Coming Out in perspectief' in het Forum.

Vrijdag 12 oktober:

Wethouder Ter laak ondertekent de intentieverklaring Regenboogsteden namens de gemeente Zoetermeer.

Zaterdag 13 oktober:

Wethouder Ter Laak biedt om 14.30 uur aanvoerdersbanden met de regenboogkleuren aan, aan de spelers van het eerste voetbalelftal van DWO. Zij zullen hier de hele wedstrijd mee voetballen. DWO speelt thuis op hun terrein in het Westerpark.

Regenbooggemeente

Zoetermeer is samen met Den Haag, Westland, Delft en Leidschendam-Voorburg een van de vijf Regenbooggemeenten uit de Regio Haaglanden. In samenwerking met COC-Haaglanden DWH-Delft, bundelen de gemeenten hun krachten en bouwen samen aan een sterk beleid voor een veilige leef- en werkomgeving voor de LHGBTI-community.