Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast

Home > Inwoners > Nieuws > Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast

Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast

RSS

De bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 1 oktober 2020 in het Stadstheater van Zoetermeer, waarin de nieuwe Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen officieel wordt beëdigd, gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Daardoor zal ook het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker donderdagavond niet plaatsvinden.

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in ons land tegen te gaan. De plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Zoetermeer heeft, in goed overleg met de commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland én aanstaand burgemeester Michel Bezuijen, daarom besloten de bijzondere raadsvergadering geen doorgang te laten vinden. Jaap Smit, commissaris van de Koning: 'Ik steun dit besluit van de gemeente en de aanstaande burgemeester volledig. We moeten er nu alles aan doen om meer besmettingen te voorkomen.'

Michel Bezuijen, aanstaand burgemeester van Zoetermeer: 'De snelle toename van het aantal coronabesmettingen is erg zorgelijk. De nieuwe maatregelen die het fysieke contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken, hebben wederom veel impact op iedereen. Maar ze zijn nodig om het virus te stoppen. Daarom het besluit om de installatievergadering geen doorgang te laten vinden. Ik ga desondanks met volle energie aan de slag in Zoetermeer en hoop de Zoetermeerders snel, in welke vorm dan ook, te ontmoeten.'

Eed op het provinciehuis

Michel Bezuijen treedt donderdag 1 oktober aan als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. De commissaris van de Koning zal Michel Bezuijen op 1 oktober 2020 op het provinciehuis beëdigen als burgemeester van Zoetermeer door het afnemen van de eed.

Afscheid

Met oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker wordt bekeken op welke manier en wanneer de gemeente alsnog aandacht aan hun afscheid kan besteden.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.