Bezoekersregeling voor parkeren verlengd

Home > Inwoners > Nieuws > Bezoekersregeling voor parkeren verlengd

Bezoekersregeling voor parkeren verlengd

Sinds september 2020 is er een bezoekersregeling voor parkeren in het centrumgebied. Zo'n 1.500 inwoners maken hier gebruik van. De eerste resultaten laten zien dat bewoners op vrijdagochtend en zaterdagochtend het meest gebruik maken van de bezoekersregeling.

Bezoekersregeling verlengen

Het is moeilijk om op basis van de korte looptijd al een evaluatie te doen. Ook kan de coronacrisis een vertekend beeld geven van het gebruik. Daarom is besloten het gebruik van de bezoekersregeling te verlengen tot juni 2021. Hiermee hoopt de gemeente een beter beeld te krijgen van het gebruik van het parkeren in het centrumgebied. Op basis van de resultaten wordt de verdere uitwerking bepaald.

Hoe nu verder?

Komend half jaar bekijkt de gemeente opnieuw naar het gebruik van de bezoekersregeling. Daarna neemt de gemeente een besluit over de definitieve regeling. Over de voortgang krijgen inwoners in juni meer informatie.