Bent u uitgeslapen op uw oude matras?

Home > Inwoners > Nieuws > Bent u uitgeslapen op uw oude matras?

Bent u uitgeslapen op uw oude matras?

Lever dan uw oude matras in bij de leverancier van uw nieuwe matras. Zij zorgen er dan voor dat uw oude matras gerecycled wordt. Een bijzonder goed initiatief omdat de materialen, schuim, textiel en staal uit pocketmatrassen prima te recyclen zijn en zodoende hergebruikt worden.

Wat kunt u doen als dat niet mogelijk is?

Zet u de matrassen dan niet op de straat tijdens de grofvuil inzameling maar lever deze zelf in. Veel inwoners van Zoetermeer weten, op afspraak, inmiddels de weg naar het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat al te vinden. En sinds enige tijd staat er op het Zelfbrengdepot ook een speciale container voor oude matrassen. U kunt hier uw oude matras gratis in kwijt. De afgesloten container zorgt ervoor dat de ingeleverde matrassen droog blijven en de gemeente Zoetermeer de matrassen kan laten verwerken tot andere producten. Want alleen matrassen die droog en niet door straatvuil vervuild zijn, kunnen gerecycled worden. Ook ongedierte krijgt op deze manier geen kans om de matrassen te gebruiken als vindplaats voor hun nesten.

Zelf inleveren loont

Matrassen die nat en vies zijn geworden, kunnen niet meer gerecycled worden. Voor het afvoeren van matrassen via de grofvuil inzameling door de gemeente Zoetermeer wordt per matras € 35,- in rekening gebracht. Dit zijn onnodig hoge kosten. Kosten die uiteindelijk weer voelbaar zijn in de afvalstoffenheffing. Laten we dan ook met elkaar zorgen voor een schoon en veilige leefomgeving en lever uw oude matras zelf in. U werkt hier toch ook aan mee?

Meer informatie over afvalscheiding, openingstijden en het maken van een afspraak, vindt u op www.zoetermeer.nl/grofvuil.

Het Stadhuis is gesloten:

• maandag 24 mei