Bent u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

Home > Inwoners > Nieuws > Bent u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

Bent u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

RSS

Het voorjaar zit in de lucht: een heerlijke tijd om buiten bezig te zijn. Als u graag met uw handen in de aarde werkt, of basisschoolkinderen wilt begeleiden, dan zijn we op zoek naar u!

De wijktuinen Noordhove, Rokkeveen en Zegwaartseweg en de schooltuinen op stadsboerderij De Weidemolen en speelboerderij Het Buitenbeest gaan begin april weer open. Op dat moment krijgen kinderen uit groep 5 een 'eigen tuintje'. Tot aan de zomervakantie tuinieren ze onder schooltijd één uur per week. Wilt u deze kinderen als vrijwilliger begeleiden? Meld u dan aan.

Wij zoeken ook vrijwilligers voor:

  • Het meehelpen en begeleiden van kinderen bij activiteiten bij open avonden en in basisschoolvakanties.
  • Het onderhoud van de wijk- en schooltuinen, de moes- en kruidentuinen en in de kas.
  • Fruitbomen snoeien, fruit plukken en jam maken.

Van harte welkom

Wilt u eerst kennismaken en kijken wat u gaat doen? Kom dan op 16 maart van 10.00 tot 15.00 uur naar wijktuin Rokkeveen tijdens de NLdoet dag. Vanaf 1 april kunt u op alle wijk- en schooltuinen spontaan langskomen. Als u vrijwilliger wordt, komt u in een gezellig team en we begeleiden u goed. Op donderdag 7 maart is er een gratis workshop voor alle nieuwe vrijwilligers op speelboerderij Het Buitenbeest.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar groenspelenleren@zoetermeer.nl of bel naar 14 079. Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/wijktuinen.

Zie ook: