Aanvraag Tozo regeling direct via gemeente

Home > Inwoners > Nieuws > Aanvraag Tozo regeling direct via gemeente

Aanvraag Tozo regeling direct via gemeente

RSS

Zelfstandig ondernemers in Zoetermeer die een aanvraag willen doen voor de Tozo regeling kunnen dit direct doen via de gemeente. Voorheen werd verwezen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te Rotterdam.

Om de werklast voor het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te beperken en de aanvragen sneller af te handelen, is met het RBZ afgestemd dat de gemeente Zoetermeer de verwerking van de aanvragen zelf uit gaat voeren. Zelfstandig ondernemers kunnen vanaf 15 april hun aanvraag direct indienen via www.zoetermeer.nl/tozo. Ondernemers kunnen via de vragenlijst op www.krijgiktozo.nl achterhalen of ze in aanmerking komen voor de regeling.

Wethouder Van Driel (Werk & Inkomen) over de procedure: 'Ik krijg veel berichten van ongeruste zelfstandig ondernemers die met hun handen in het haar zitten. De gemeente doet er alles aan hen zo snel mogelijk te ondersteunen. Zij mogen niet tussen wal en schip raken. Deze nieuwe werkwijze helpt daarbij.'

Alle aanvragen die al door ondernemers zijn gedaan bij het RBZ worden overgedragen aan Zoetermeer. De gemeente is momenteel druk bezig met de afhandeling en doet haar uiterste best zo snel mogelijk tot uitkering over te gaan. Ondernemers die al een aanvraag hebben ingediend maar waarbij acute broodnood is ontstaan kunnen via 14 079 contact opnemen. In alle andere gevallen doen de gemeente er alles aan om binnen de gestelde termijn van 4 weken het geld over te maken.

Door de coronamaatregelen van het kabinet doen veel zelfstandigen een beroep op de regeling 'Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers' (Tozo). Deze regeling biedt de mogelijkheid tot tijdelijke inkomensondersteuning en een lening voor bedrijfskapitaal.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • dinsdag 27 april
  • woensdag 5 mei
  • donderdag 13 mei
  • maandag 24 mei