Aanpassing op kruising Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan

Home > Inwoners > Nieuws > Aanpassing op kruising Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan

Aanpassing op kruising Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan

De gemeente heeft enkele verkeersmaatregelen getroffen op het kruispunt Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan. Om de veiligheid op dit kruispunt te vergroten komt er vanaf vrijdag 22 maart een extra verkeerslicht voor fietsers tussen de Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan. Ook als de aanpassingen gereed zijn blijven de verkeersregelaars de komende periode nog actief.

Wethouder Rosier (Verkeer): 'Daarnaast komen er vaste schotten tussen de fietsstroken op de Eerste Stationsstraat waar nu tijdelijke barrières zijn geplaatst. Zo hebben de fietsers een eigen plek en kunnen vrachtwagens niet meer op de fietsstroken komen. Daarom gaat de gemeente de huidige fietsopstelstrook voor het verkeerslicht weghalen en de fietsstroken krijgen een rode toplaag en nieuwe belijning.'

Ontsluitingsweg Nutricia

De gemeente wil de definitieve ontsluitingsweg Nutricia zo snel mogelijk aanleggen, zodat de vrachtwagens niet meer door het dorp hoeven. De gemeente streeft ernaar dat de ontsluitingsweg in 2020 klaar is maar dat is van verschillende zaken afhankelijk. Meer informatie over deze nieuwe ontsluiting is te vinden op www.zoetermeer.nl/ontsluitingnutricia.