Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Nationale Zaaidag 22 april 2021

  (22-04-2021)

  De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen elk jaar inwoners, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Zoetermeer doet daar graag aan mee!

  Lees meer
 • Binnenkort 'regent' het weer lintjes in Zoetermeer!

  (21-04-2021)

  Bent u benieuwd wie dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Michel Bezuijen? Volg de uitreikingen op maandag 26 april tussen 9.15-13.00 uur live via www.zoetermeer.nl/lintjesregen.

  Lees meer
 • Gemeente en Vaessen B.V. tekenen voor nieuw zwembad Van Tuyllpark

  (21-04-2021)

  De bouw van het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark wordt uitgevoerd door aannemer Vaessen B.V. Afgelopen vrijdag tekenden wethouder Ter Laak van Sport en Verenigingen en Tom Haagmans van Vaessen B.V. de bouwovereenkomst. De ondertekening vond plaats op de locatie waar de bouw van het zwembad nog dit jaar start.

  Lees meer
 • Zoetermeer krijgt er twee groene schoolpleinen bij

  (21-04-2021)

  Zoetermeer krijgt er dit jaar twee groene schoolpleinen bij. Leerlingen van basisschool Wereldwijs in de wijk Meerzicht gaven het startsein en gingen samen met ontwerper Joost Vos aan de slag met het ontwerp om hun schoolplein groener te maken.

  Lees meer
 • Bent u uitgeslapen op uw oude matras?

  (20-04-2021)

  Lever dan uw oude matras in bij de leverancier van uw nieuwe matras. Zij zorgen er dan voor dat uw oude matras gerecycled wordt. Een bijzonder goed initiatief omdat de materialen, schuim, textiel en staal uit pocketmatrassen prima te recyclen zijn en zodoende hergebruikt worden.

  Lees meer
 • Ophaaldagen afval rond de feestdagen

  (19-04-2021)

  - Het restafval van dinsdag 27 april (Koningsdag) wordt woensdag 28 april opgehaald.
  - Het gft-afval van woensdag 28 april wordt zaterdag 1 mei opgehaald.
  - Het restafval van donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) wordt vrijdag 14 mei opgehaald.
  - Het gft-afval van vrijdag 14 mei wordt zaterdag 15 mei opgehaald.
  - Het gft-afval van maandag 24 mei (tweede pinksterdag) wordt zaterdag 29 mei opgehaald.

  Kijk voor meer informatie in de afvalkalender.

 • Eerste bijeenkomst Economic Board Zoetermeer

  (16-04-2021)

  Deze week vond de eerste bijeenkomst plaats van de nieuwe Economic Board Zoetermeer met daarin topondernemers, werkgevers en kennisinstellingen uit onze stad. Tijdens de bijeenkomst werd met elkaar gesproken over onze stad, het toekomstbeeld dat wij voor ons zien en welke (economische) uitdagingen ons hierbij te wachten staan.

  Lees meer
 • Wijkkaart Oosterheem wijst nu ook digitaal de weg

  (16-04-2021)

  Met het succes van de fysieke wijkkaart van Oosterheem kon ook een digitale versie niet uitblijven. Net als de fysieke wijkkaart maakt ook de digitale versie bewoners wegwijs in Oosterheem: Welke organisaties bevinden zich in de wijk, wat voor activiteiten bieden deze organisaties aan en waar zijn onder andere de speeltuinen te vinden?

  Lees meer
 • Referendum afvalbeleid op 16 maart 2022

  (16-04-2021)

  Het definitieve verzoek voor een referendum over het raadsbesluit Afval- en grondstoffenbeleidsplan 2021 "Afvalscheiden, ik haal er alles uit" is toegewezen door de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) organiseert het referendum op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Een referendumcommissie ziet toe op het goede verloop van het referendum.

  Lees meer
 • Jaarrekening 2020: Situatie blijft zorgelijk

  (14-04-2021)

  De structurele meerjarige financiële situatie van de gemeente Zoetermeer blijft onverminderd zorgelijk. Dat komt vooral door de nog steeds oplopende kosten voor de jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Het "positieve" resultaat van 4 miljoen op de jaarrekening van 2020 geeft, door een eenmalige meevaller en het stilvallen van activiteiten door de coronapandemie, een vertekend beeld.

  Lees meer
 • Campagne baankansen voor werkzoekenden stelt de vraag: Wat Als?...

  (08-04-2021)

  Een nieuwe campagne stelt de vraag: 'Wat als... je droombaan er anders uitziet dan je denkt? En je kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is?' Met de Wat Als-campagne worden werkzoekenden geprikkeld om over te stappen naar beroepen met grotere baankansen. De campagne loopt tot eind dit jaar in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer).

  Lees meer
 • Vanaf 12 april prikken bij Silverdome

  (08-04-2021)

  Zoetermeerders hoeven vanaf 12 april niet meer naar Den Haag voor een coronaprik. Dan opent de vaccinatielocatie bij Silverdome (Van der Hagenstraat 20). Op deze plek kunnen er straks 2.000 prikken per dag worden gezet.

  Lees meer
 • Drie locaties voor Tiny Forest in Zoetermeer

  (06-04-2021)

  Er zijn drie locaties gevonden die geschikt zijn voor een Tiny Forest. De afgelopen twee maanden deden de gemeente Zoetermeer en IVN Natuureducatie onderzoek naar de drie meest geschikte locaties uit de twintig aanmeldingen die er binnen zijn gekomen.

  Lees meer
 • Samen bouwen aan kwaliteit

  (31-03-2021)

  De gemeente Zoetermeer heeft samen met woningcorporaties en vastgoedpartijen het Stadsbouwakkoord ondertekend. Met het Stadsbouwakkoord gaan de 13 partijen gezamenlijk werken aan de Zoetermeerse bouwopgave. Doel is gebieden integraal te ontwikkelen om zo tot een kwalitatieve verbetering te komen van de stad.

  Lees meer
 • Dit jaar van On Stage naar On The Job

  (31-03-2021)

  Het Beroepenfeest van Zoetermeer On Stage,voor VMBO leerlingen, kan dit jaar door corona niet fysiek worden georganiseerd. Als alternatief kunnen de leerlingen zich via het digitale matchtool Digimatch aanmelden voor de Doe Dagen. De bedrijven en organisaties selecteren vervolgens hoeveel en welke leerlingen ze uitnodigen voor hun Doe Dagen. Ook een dag meelopen bij de gemeente behoort tot de mogelijkheden, inclusief een ontmoeting met wethouder Iedema.

  Lees meer
 • Paasattentie voor verzorgingshuizen

  (31-03-2021)

  Ook binnen de verzorgingshuizen in de gemeente Zoetermeer heeft men nog steeds te maken met corona maatregelen. Bezoek ontvangen is moeilijk, maar ook met groepen bewoners leuke dingen doen is lastig.

  Lees meer
 • Cultuur versterken door samen te werken

  (31-03-2021)

  De gemeente heeft samen met culturele instellingen gewerkt aan een nieuwe visie op cultuur waarbij stabiliteit, cultuur in de wijk, stimuleren van creatief talent en samenwerking centraal staan.

  Lees meer
 • Afscheid van oud-burgemeester Aptroot

  (30-03-2021)

  Precies één jaar geleden vertrok Charlie Aptroot als burgemeester van Zoetermeer. De coronapandemie zette tot twee keer toe een streep door een gepland afscheid. Op 30 maart 2021 verraste de gemeente de oud-burgemeester alsnog met een afscheidsmoment. Charlie Aptroot was 7,5 jaar burgemeester van Zoetermeer van 3 september 2012 tot 31 maart 2020.

  Lees meer
 • Twee nieuwe SEBO-keurmerkhouders voor Zoetermeer

  (25-03-2021)

  Zoetermeer is twee SEBO-keurmerkhouders rijker. De bokaal en het certificaat voor het keurmerk voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen zijn woensdag 24 maart uit handen van wethouders Margreet van Driel (Werk en Inkomen) en Jan Iedema (Economie) uitgereikt aan Jeroen Huurman, directeur van Gebroeders Huurman en Eddy Zegwaard, directeur van MoreStorage.

  Lees meer
 • 166 nieuwe woningen voor Oosterheem

  (25-03-2021)

  Het college heeft ingestemd met de verkoop van de locatie Aletta Jacobslaan/Hugo de Grootlaan aan ontwikkelaar Van der Kooy Vastgoed. Hiermee krijgt de Zoetermeerse wijk Oosterheem binnenkort 166 nieuwe woningen. Het gaat om 50 grondgebonden koopwoningen en 116 appartementen, waarvan 44 koopappartementen en 72 huurappartementen in voornamelijk de middenhuur.

  Lees meer
 • Coronabesmettingen in Stadhuis Zoetermeer

  (23-03-2021)

  Op het Stadhuis is na de verkiezingsdagen bij een aantal medewerkers een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Ondanks de vooraf getroffen maatregelen zijn er toch medewerkers van de gemeente ziek geworden. Direct bij de eerste melding ondernam de gemeente actie om erger te voorkomen. Veiligheid bij corona staat al een jaar centraal bij de gemeente Zoetermeer en een scenario bij een eventuele uitbraak lag al op de plank.

  Lees meer
 • Entree; een nieuw stukje Zoetermeer

  (19-03-2021)

  Met Entree ontwikkelt Zoetermeer de komende jaren een nieuwe woonwijk midden in de stad. Wethouder Rosier: 'Entree wordt een stadswijk met veel woningen, waar prettig gewerkt kan worden met rustige groene hotspots en genoeg voorzieningen. Door de ligging verbindt de stadswijk de binnenstad met het station Zoetermeer. De groene stadsstraat wordt het nieuwe visitekaartje van Zoetermeer; een uitnodigende plek die bezoekers en bewoners welkom heet.'

  Lees meer
 • Stationsgebied krijgt make-over

  (19-03-2021)

  Met de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken. Door de ligging van de nieuwe stadswijk wordt het station beter met de binnenstad verbonden. Wethouder Marc Rosier: 'Entree profiteert optimaal van de ligging binnen Zoetermeer, maar zeker ook van de centrale ligging in en goede aansluiting op de Randstad. Entree is een stadswijk waar onder andere het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer centraal staat. Daar hoort een goed bereikbaar OV-knooppunt voor de hele regio bij en een aantrekkelijk stationsgebied waar het prettig verblijven is.'

  Lees meer
 • Gemeente biedt hulp aan Zoetermeerse gedupeerden toeslagenaffaire

  (19-03-2021)

  Zoetermeerse ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire, kunnen bij de gemeente Zoetermeer terecht voor hulp en ondersteuning bij schulden en andere problemen die als gevolg van de toeslagenaffaire zijn ontstaan. Veel gezinnen in Nederland hebben de afgelopen jaren ten onrechte enorme bedragen voor kinderopvangtoeslag terug moeten betalen aan de Belastingdienst. De gemeente Zoetermeer heeft van 450 Zoetermeerse gezinnen contactgegevens ontvangen van de Belastingdienst en gaat hen actief benaderen om hulp te bieden.

  Lees meer
 • Gemeente actualiseert het veiligheidsbeleid

  (18-03-2021)

  De gemeente Zoetermeer gaat het veiligheidsbeleid actualiseren. Voordat de gemeenteraad hierover een besluit neemt, wordt aan inwoners gevraagd wat zij van de plannen vinden. De gemeente is van plan flink te blijven inzetten op de vier speerpunten: de aanpak van problematische jeugdgroepen én het voorkomen van jonge aanwas, ondermijning, extremisme en radicalisering én ingrijpende delicten zoals geweld, woninginbraken, overvallen en straatroven. Daar komen aandachtspunten bij, zoals de coronacrisis, de aanpak van cybercriminaliteit, het verbeteren van de leefbaarheid in buurten en de aanpak van burenoverlast. Naast handhaving speelt ook preventie een belangrijke rol in het veiligheidsbeleid.

  Lees meer
 • Zoetermeer sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  (18-03-2021)

  De gemeente Zoetermeer gaat vanaf april 2021 samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf nu ontvangt de gemeente Zoetermeer via Meld Misdaad Anoniem relevante signalen over criminaliteit en fraude.

  Lees meer
 • Nieuw onderzoek naar locatie districtsbureau politie

  (17-03-2021)

  Het nieuwe districtsbureau van de politie-eenheid Den Haag wordt niet gerealiseerd aan de Denemarkenlaan. Uit het vorig jaar gestarte onderzoek naar de haalbaarheid blijkt deze locatie niet voldoende geschikt. De gemeente en de Politie eenheid Den Haag zetten gezamenlijk de zoektocht naar de best passende locatie voor het districtsbureau in de stad voort.

  Lees meer
 • Een vernieuwde Balijhoeve

  (10-03-2021)

  Van het dak tot aan de deuren; het ontwerp voor stadsboerderij de Balijhoeve is helemaal af. Samen met omwonenden en gebruikers heeft de gemeente een nieuw ontwerp voor De Balijhoeve gemaakt als stadsboerderij en sociale ontmoetingsplek.

  Lees meer
 • Eerste woningen in het toekomstige Entreegebied

  (10-03-2021)

  Vastgoedontwikkelaar Breevast gaat een groot kantorencomplex transformeren tot woonruimte. Het complex staat op de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan en Boerhaavelaan, is leeg én er is een groot tekort aan woonruimte. Het is een kans voor het Entreegebied en de Zoetermeerder.

  Lees meer
 • Nieuw kunstwerk Letterbeeld bij Gymworld

  (26-02-2021)

  Onze stad is een nieuw kunstwerk rijker. Bij de hoofdingang van de gymnastiek-accommodatie Gymworld aan de Amerikaweg, staat het nieuwe kunstwerk Letterbeeld, een creatie van kunstenaar Michiel Kluiters. Dit kunstwerk is door de projectgroep, bestaande uit inwoners, gebruikers en adviseurs gekozen uit drie ontwerpen van verschillende kunstenaars.

  Lees meer
 • 'Meld vermoedens van ondermijnende criminaliteit'

  (18-02-2021)

  De gemeente Zoetermeer gaat samen met de politie en andere veiligheidspartners ondermijnende criminaliteit in de stad tegen. Het gaat hierbij om verschillende vormen van fraude, witwassen van geld en handel in drugs. Burgemeester Michel Bezuijen roept inwoners en ondernemers op om signalen te herkennen en te melden: 'Inwoners kennen hun buurt het beste. Zij voelen en zien wanneer er iets niet in de haak is. Omdat ondermijning vaak niet goed zichtbaar is, zijn deze extra oren en ogen in de wijk belangrijk. Kijk niet weg, maar meld vermoedens.' Inwoners en ondernemers kunnen signalen melden door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of te mailen naar ondermijning@zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Entree krijgt 11,5 miljoen van het Rijk dankzij woningbouwimpuls

  (18-02-2021)

  De Nederlandse woningmarkt kent een grote krapte. Daarom heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe woningbouwimpuls beschikbaar gesteld. Gemeenten kunnen een bijdrage krijgen om de bouw van betaalbare woningen versneld te gaan bouwen. De gemeente Zoetermeer ontvangt voor de ontwikkeling van het Entreegebied een bijdrage van 11,55 miljoen en gaat de meeste woningen in de regio bouwen.

  Lees meer
 • Weer een stap dichterbij het nieuwe woongebied

  (17-02-2021)

  De gemeente en de ontwikkelcombinatie AM, Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V en Synchroon hebben hun handtekeningen gezet onder de reserveringsovereenkomst. Met deze ondertekening hebben de partijen afgesproken om de komende 1,5 jaar te werken aan een inrichtingsplan voor het gebied Kwadrant B&F.

  Lees meer
 • Zoetermeer verkent mogelijkheden voor organiseren evenementen

  (17-02-2021)

  Hoe kun je op een veilige manier toch een evenement organiseren waar meer mensen bij elkaar kunnen zijn en wat is hiervoor nodig? Deze vragen stonden op 17 februari centraal bij een bijeenkomst tussen de evenementenorganisatoren van Zoetermeer, bureau Citymarketing en Evenementen en de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Korte wapenstok voor Zoetermeerse handhavers

  (15-02-2021)

  Zoetermeerse handhavers worden voor de duur van een jaar uitgerust met een korte wapenstok. Zoetermeer is daarmee één van de tien gemeenten die deelneemt aan de pilot van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V).

  Lees meer
 • Scalebooster.nl voor Zoetermeerse start- en scale-ups

  (01-02-2021)

  Zoetermeerse start- en scale-ups hebben een gloednieuw digitaal platform: Scalebooster.nl. Dit platform vergroot hun kansen op succes en groei. Hoe? Door bijvoorbeeld kennis te verbreden en de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met nieuwe zakelijke netwerken. Scale booster is een initiatief van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) van start

  (04-01-2021)

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

  Lees meer
 • Led-actie in Zoetermeer vanaf 2 januari

  (30-12-2020)

  Doe mee met de led-actie en vervang uw gloeilampen door ledlampen. Zo kan iedereen snel en simpel energie besparen. Uw elektriciteitsrekening wordt lager en het vermindert de CO2 uitstoot. Een eenvoudige actie met direct resultaat!

  Lees meer
 • Zoetermeer en Rijnland trekken samen op in verbeteren waterkwaliteit

  (10-12-2020)

  Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. Daarom hebben de gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland de handen ineengeslagen met het project 'Ons Blauwe Goud'. Komende jaren werken we samen om de waterkwaliteit van de Zoetermeerse Plas en in de stad te verbeteren. Daarbij creëren we meer ruimte voor planten en dieren. Binnenkort tekenen beiden partijen de samenwerkingsovereenkomst.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (09-12-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Zoetermeer zoekt gedupeerden toeslagenaffaire

  (26-11-2020)

  Veel gezinnen in Nederland hebben de afgelopen jaren ten onrechte enorme bedragen voor kinderopvangtoeslag terug moeten betalen aan de Belastingdienst. Zij kunnen terecht bij de Belastingdienst voor compensatie. De gemeente staat voor Zoetermeerse gedupeerden klaar om hen te ondersteunen, daar waar er als gevolg van de toeslagenaffaire problemen zijn ontstaan.

  Lees meer
 • Publieksbalies blijven open

  (04-11-2020)

  Vanaf 4 november gelden er aanvullende maatregelen bovenop de gedeeltelijke lockdown. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de coronabesmettingen nog meer dalen. Een van deze aanvullende maatregelen is dat publiek toegankelijke locaties, zoals bibliotheken, dicht moeten. De publieksbalies van de gemeente blijven wel geopend. We vragen u om alleen een afspraak te maken die op dit moment noodzakelijk is. Afspraken maakt u via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

 • Videoboodschap van burgemeester Bezuijen

  (14-10-2020)

  Het kabinet kondigde op dinsdag 13 oktober 2020 weer harde maatregelen aan voor de bestrijding van het coronavirus. Burgemeester Michel Bezuijen licht in de onderstaande video toe welk effect deze maatregelen hebben in de gemeente Zoetermeer. Daarnaast steekt burgemeester Michel Bezuijen in de video alle inwoners en ondernemers een hart onder de riem en roept hij iedereen op om zich aan de regels en maatregelen te houden.

  Lees meer
 • Openingstijden Stadhuis voor kwetsbare groepen

  (12-10-2020)

  Ouderen en personen die een grotere kans hebben om ernstig ziek te worden door het coronavirus, de zogenaamde risicogroepen, kunnen elke dinsdagochtend van 9.00 uur t/m 10.00 uur bij de gemeente terecht. Tijdens dit uur zijn zowel de publieksbalies als het Werkplein open. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid? Maak een afspraak via het telefoonnummer 14 079.
  Wilt u weten of u onder een risicogroep valt? Kijk op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen.

 • De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

  (12-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

  Lees meer
 • Let op! Openingstijden publieksbalies aangepast

  (30-09-2020)

  De afgelopen weken loopt het aantal besmettingen weer snel op, ook in Zoetermeer. De gezondheid van onze inwoners en medewerkers staat natuurlijk voorop. Om besmettingen te voorkomen, werken er minder medewerkers tegelijkertijd aan de balies. Dit betekent dat we minder afspraken per dag kunnen inplannen. We vragen u daarom alleen een afspraak te maken die op dit moment noodzakelijk is.

  Lees meer
 • Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

  (23-09-2020)

  Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt verplaatst tijdelijk naar de Markt

  (11-06-2020)

  Veilig een zak noten, verse groenten en fruit op de warenmarkt halen? Dat kon de afgelopen tijd gewoon op de Zoetermeerse warenmarkten dankzij de maatregelen van de marktmeester en de verkopers. Zo konden Zoetermeerders toch hun boodschappen in de buitenlucht doen. Het wordt nu alleen steeds drukker in de binnenstad en op de zaterdagmarkt. Daarom verplaatsen we de warenmarkt op zaterdag vanaf deze week tijdelijk van het Marseillepad naar de Markt.

  Lees meer
 • Jeugdhulp loopt door tijdens coronacrisis

  (04-05-2020)

  Sommige jeugdhulpaanbieders zien dat er minder gebruik wordt gemaakt van jeugdhulp tijdens de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek vanuit het servicebureau Jeugdhulp Haaglanden die de inkoop van jeugdhulp regelt voor tien gemeenten in de regio. Wellicht denken ouders dat jeugdhulpaanbieders alleen in acute situaties in actie komen en geen face-to-face behandelingen doen. Dit beeld klopt niet. Tijdens de coronacrisis gaat de hulpverlening voor kwetsbare kinderen en gezinnen gewoon door.

  Lees meer
 • Zelfbrengdepot open op afspraak

  (01-05-2020)

  Het Zelfbrengdepot is sinds vrijdag 17 april weer open, maar alleen op afspraak. Op die manier wordt de toeloop beperkt gehouden en kunt u veilig het grofvuil brengen.

  Lees meer
 • Aanvraag Tozo regeling direct via gemeente

  (09-04-2020)

  Zelfstandig ondernemers in Zoetermeer die een aanvraag willen doen voor de Tozo regeling kunnen dit direct doen via de gemeente. Voorheen werd verwezen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te Rotterdam.

  Lees meer
 • Distributiecentrum voedselpakketten komt langzaam op gang

  (08-04-2020)

  Voedselbank Haaglanden heeft de afgelopen weken met man en macht gewerkt om de reguliere voedselstroom weer op gang te brengen. Sinds 7 april worden vanuit het ministerie van Defensie vier medewerkers logistiek ter beschikking gesteld die gaan ondersteunen bij het opstarten van de distributie. Hierdoor kan een begin worden gemaakt met het opstarten van het bevoorraden van de 14 regionale Voedselbanken.

  Lees meer
 • Betreden Nieuwe Driemanspolder niet toegestaan

  (07-04-2020)
  Vergroot afbeelding: Nieuwe Driemanspolder

  Helaas betreden steeds vaker mensen illegaal het projectgebied van de Nieuwe Driemanspolder. Dit is tot de officiële opening, eind 2020, absoluut verboden.
  Meer informatie: www.n3mp.nl/nieuws/betreden-nieuwe-driemanspolder-niet-toegestaan

 • Coronavirus in Zoetermeer

  (01-04-2020)

  Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Zoetermeer. De gemeente neemt maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) om inwoners en medewerkers te beschermen.

  Lees meer via www.zoetermeer.nl/corona

 • COVID Opvang Centrum opent in Zoetermeer

  (31-03-2020)

  Om de druk te verlichten op Intensive Cares, verpleegafdelingen en in thuissituaties is op vrijdag 27 maart een speciaal COVID Opvang Centrum geopend in Zoetermeer. In het centrum worden mensen die besmet zijn met het coronavirus (COVID) verzorgd, verpleegd en behandeld. Het gaat om patiënten die niet noodzakelijk in het ziekenhuis hoeven worden opgenomen.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer
 • Markten in Zoetermeer open

  (19-03-2020)

  Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u voorlopig nog gewoon naar de Zoetermeerse warenmarkt voor uw boodschappen. Natuurlijk zijn er de nodige maatregelen genomen, zodat u voldoende afstand tot elkaar kunt houden. De marktkramen staan verder uit elkaar en de looppaden zijn extra breed. Ook kan er meer gepind worden.

  Lees meer
 • Zoetermeer bouwt gezondste stadswijk van Randstad: Entree

  (06-02-2020)

  De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op 5 februari 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de gezondste stadswijk van de Randstad: Entree. Een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied aan de A12, de Mandelabrug en weerszijden van de Afrikaweg.

  Lees meer
 • Gemeente haalt uitkering binnen voor energiebesparing woningeigenaren

  (21-01-2020)

  Als het aan de gemeente ligt ontvangen woningeigenaren binnenkort een meterkastposter met informatie om hun woning te verduurzamen en krijgen ze de mogelijkheid om een waardebon te verzilveren om ledlampen aan te schaffen. De gemeente ontvangt op basis van deze plannen een rijkssubsidie om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Het college legt binnenkort een uitgewerkt bestedingsplan voor aan de raad.

  Lees meer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

 • dinsdag 27 april
 • woensdag 5 mei
 • donderdag 13 mei
 • maandag 24 mei