Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Pakjes, pakjes, pakjes

  (25-11-2020)

  Wat doen we met al dat karton? Natuurlijk in de papiercontainer. Of u brengt uw oud papier en karton naar een organisatie die dit inzamelt. Maak het karton vooraf goed plat en klein. Dan past het beter in de papiercontainer. Maar wat is klein en plat?

  Lees meer
 • Gemeentepolis: Een laag inkomen maar toch goed verzekerd!

  (24-11-2020)

  Heeft u een laaginkomen? De gemeente biedt via Menzis een gemeentepolis aan voor inwoners met een laag inkomen. Als gemeente betalen we in sommige gevallen mee aan de premie waardoor u tegen lagere kosten toch een goede zorgverzekering heeft. U kunt tot en met 31 december overstappen via www.gezondverzekerd.nl/zoetermeer en besparen op uw zorgverzekering.

  Lees meer
 • Let op! Een afspraak maken is altijd gratis

  (20-11-2020)

  Maak uw afspraken met de gemeente Zoetermeer altijd alléén via onze website, zoetermeer.nl. Dat geldt ook voor het aanvragen van gemeentelijke producten, zoals uittreksels. Wij ontvangen berichten dat verschillende websites actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Tiny Forest in Zoetermeer

  (20-11-2020)

  Zoetermeer is binnenkort hopelijk drie Tiny Forests in Zoetermeer rijker. De gemeente en IVN Natuureducatie tekenen hiervoor dit jaar nog een samenwerkingsovereenkomst. Daarna gaan we samen met inwoners op zoek naar geschikte plekken in de stad om een Tiny Forest aan te planten.

  Lees meer
 • Gemeente wil meer zonnepanelen op daken

  (20-11-2020)

  Net als alle gemeenten in Nederland moet Zoetermeer vóór 2030 een bijdrage leveren aan de doelstellingen voor duurzame energieopwekking uit het landelijke Klimaatakkoord. Het college ziet vooral kansen in zonnepanelen op grote en kleine daken, parkeerplaatsen en geluidschermen. Vanaf 20 november kunnen inwoners via Doe Mee hun mening en ideeën delen met de gemeente.

  Lees meer
 • Sailboard vindt huisvesting in Dutch Innovation Factory

  (19-11-2020)

  Het Dutch Innovation Park verwelkomt Sailboard in de Dutch Innovation Factory. Juist in deze tijd ziet Sailboard kansen bij het vestigen op een locatie als deze: 'De kantoorlocatie van de toekomst zal vooral bijdragen aan samenwerking,' vindt Geert Booster.

  Lees meer
 • Jaarwisseling dit jaar anders dan anders

  (18-11-2020)

  Het zal niemand verbazen: De jaarwisseling wordt dit jaar anders dan anders. Het is nog niet zo ver, maar de gemeente heeft al wel knopen moeten doorhakken. De huidige coronamaatregelen leiden ertoe dat het college heeft besloten om de vuurwerkshow niet door te laten gaan. Ook het jongerenfeest gaat niet door. Daarvoor in de plaats komt een interactieve en digitale livestream LITNYE. In de voorbereidingen op de jaarwisseling neemt de gemeente extra maatregelen. Alles om de jaarwisseling zo plezierig en veilig mogelijk te laten verlopen.

  Lees meer
 • Sinterklaas krijgt digitaal welkom in Zoetermeer

  (13-11-2020)

  Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas aan in Zwalk in Nederland. Door de coronapandemie, die ook Spanje nog in z'n greep houdt, kunnen de kinderen niet naar Zwalk om hem te ontvangen. Helaas kan ook in Zoetermeer de feestelijke intocht van de Sint niet doorgaan. Maar natuurlijk komt Sinterklaas wel naar Zoetermeer. Op zaterdag 21 november om 13.00 uur heet burgemeester Michel Bezuijen de Sint digitaal van harte welkom in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Kabinet en gemeenten pakken wapenbezit jongeren aan

  (12-11-2020)

  Wapenbezit onder jongeren is niet normaal. Wapens zijn verboden. Toch komen steekincidenten voor onder jongeren. Eenmaal een mes op zak, wordt dit sneller gebruikt met alle ingrijpende gevolgen van dien. Daarom worden de regels over wapens verduidelijkt, zodat sneller kan worden opgetreden als iemand over straat gaat met een huishoudelijk mes of ander voorwerp dat als een steekwapen kan worden gebruikt. Ook wordt gewerkt aan een wetsvoorstel om de verkoop van legale messen aan minderjarigen te verbieden. Gemeenten, middelbare scholen, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) werken nauw samen om jongeren en hun ouders bewust te maken van de risico's van wapenbezit en -gebruik en dit verder terug te dringen met bijvoorbeeld preventief fouilleren, kluisjescontroles op scholen en een gezamenlijke wapeninzamelactie.

  Lees meer
 • Publieksbalies blijven open

  (04-11-2020)

  Vanaf 4 november gelden er aanvullende maatregelen bovenop de gedeeltelijke lockdown. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de coronabesmettingen nog meer dalen. Een van deze aanvullende maatregelen is dat publiek toegankelijke locaties, zoals bibliotheken, dicht moeten. De publieksbalies van de gemeente blijven wel geopend. We vragen u om alleen een afspraak te maken die op dit moment noodzakelijk is. Afspraken maakt u via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Mons uit Zoetermeer

  (30-10-2020)

  De heer R. Mons uit Zoetermeer ontving vrijdagavond 30 oktober 2020 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Michel Bezuijen. De heer Mons is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet als vrijwilliger voor de Protestantse wijkgemeente Zoetermeer Noord (Ichthuskerk), de Voedselbank in Zoetermeer en Stichting Jarige Job.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerse mevrouw Mulder

  (29-10-2020)

  Burgemeester Michel Bezuijen reikte woensdag 28 oktober 2020 een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Mulder uit Zoetermeer. Mevrouw Mulder is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar langdurige en betekenisvolle inzet als vrijwilligster voor de Vrije School in Zoetermeer en de Rijnsteek en haar werk voor KNGF Geleidehonden.

  Lees meer
 • Online condoleance voor overlijden oud-burgemeester Wegstapel

  (29-10-2020)

  Op 12 oktober is op 96-jarige leeftijd de oud-burgemeester van Zoetermeer, de heer Jan Willem Wegstapel, overleden. De familie bracht dit droevige nieuws naar buiten na het plaatsvinden van de crematie in besloten kring. De gemeente heeft een online condoleanceregister geopend. De familie stelt het zeer op prijs als inwoners, collega's en allen die oud-burgemeester Wegstapel hebben gekend, een condoleance en herinnering aan hem achter willen laten.

  Lees meer
 • Videoboodschap van burgemeester Bezuijen

  (14-10-2020)

  Het kabinet kondigde op dinsdag 13 oktober 2020 weer harde maatregelen aan voor de bestrijding van het coronavirus. Burgemeester Michel Bezuijen licht in de onderstaande video toe welk effect deze maatregelen hebben in de gemeente Zoetermeer. Daarnaast steekt burgemeester Michel Bezuijen in de video alle inwoners en ondernemers een hart onder de riem en roept hij iedereen op om zich aan de regels en maatregelen te houden.

  Lees meer
 • Zoetermeer tekent Pact Schuldenzorgvrij Nederland

  (14-10-2020)

  Meer dan één miljoen Nederlanders liggen wakker van hun schulden. De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat haar inwoners een schuldenzorgvrij bestaan kunnen leiden. Daarom heeft wethouder Margreet van Driel (Werk en Inkomen) zich namens de gemeente Zoetermeer, aangesloten bij het Pact 'Naar een Schuldenzorgvrij Nederland'. Koningin Máxima sprak gisteren namens het Pact de nieuwe gemeenten en deelnemers toe. Met dit pact committeert een groot aantal gemeenten zich om aan de slag te gaan met één of meer beproefde methodes van het SchuldenlabNL voor het aanpakken van problematische schulden.

  Lees meer
 • Nieuw distributiecentrum Topcon in Dutch Innovation Park

  (14-10-2020)

  De ontwikkeling in het Dutch Innovation Park zet zich voort: PingProperties gaat voor Topcon Europe Positioning B.V. een gloednieuw distributiecentrum realiseren. Topcon biedt oplossingen op het snijvlak van infrastructuur en technologie.

  Lees meer
 • Openingstijden Stadhuis voor kwetsbare groepen

  (12-10-2020)

  Ouderen en personen die een grotere kans hebben om ernstig ziek te worden door het coronavirus, de zogenaamde risicogroepen, kunnen elke dinsdagochtend van 9.00 uur t/m 10.00 uur bij de gemeente terecht. Tijdens dit uur zijn zowel de publieksbalies als het Werkplein open. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid? Maak een afspraak via het telefoonnummer 14 079.
  Wilt u weten of u onder een risicogroep valt? Kijk op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen.

 • De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

  (12-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

  Lees meer
 • Burgemeester Bezuijen bezoekt de Zoetermeerse wijken

  (08-10-2020)

  De op 1 oktober gestarte burgemeester Michel Bezuijen brengt de komende weken een bezoek aan alle Zoetermeerse wijken. Tijdens deze bezoeken wordt hij bijgepraat over de stad Zoetermeer, alle ontwikkelingen en ontmoet hij inwoners en ondernemers. In deze coronatijd de manier om op een veilige wijze kennis te maken met de stad en haar inwoners.

  Lees meer
 • Ondertekening intentieoverkomst nauwere samenwerking hybride onderwijs

  (08-10-2020)

  Op gepaste afstand, maar (wél) met de intentie om nauwer samen te werken, ondertekenden, de gemeente Zoetermeer, De Haagse Hogeschool, het CIV Smart Technology en mboRijnland vandaag de intentieverklaring: samenwerken aan innovatief onderwijs. De partners leggen hiermee de ambitie vast om de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven verder uit te bouwen en hiermee het lerend regionaal netwerk te versterken.

  Lees meer
 • Let op! Openingstijden publieksbalies aangepast

  (30-09-2020)

  De afgelopen weken loopt het aantal besmettingen weer snel op, ook in Zoetermeer. De gezondheid van onze inwoners en medewerkers staat natuurlijk voorop. Om besmettingen te voorkomen, werken er minder medewerkers tegelijkertijd aan de balies. Dit betekent dat we minder afspraken per dag kunnen inplannen. We vragen u daarom alleen een afspraak te maken die op dit moment noodzakelijk is.

  Lees meer
 • Siemens Mobility blijft in Zoetermeer

  (30-09-2020)

  Siemens Mobility B.V. heeft zich voor nog eens tien jaar verbonden aan de Dutch Tech Campus (DTC) in het Dutch Innovation Park. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. Met de keuze van Siemens Mobility voor DTC spreekt het bedrijf haar vertrouwen uit in zowel de campus alsook het Dutch Innovation Park, waarin de komende jaren volop door diverse partijen wordt geïnvesteerd.

  Lees meer
 • Zo ziet het nieuwe zwembad eruit

  (30-09-2020)

  Het definitief ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is af. Met het nieuwe zwembad zijn er straks meer mogelijkheden voor inwoners en verenigingen in Zoetermeer om te kunnen zwemmen. En dat past bij het doel van de gemeente: zorgen voor voldoende zwemwater in de stad.

  Lees meer
 • Bijzondere raadsvergadering in Zoetermeer afgelast

  (29-09-2020)

  De bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 1 oktober 2020 in het Stadstheater van Zoetermeer, waarin de nieuwe Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen officieel wordt beëdigd, gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Daardoor zal ook het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker donderdagavond niet plaatsvinden.

  Lees meer
 • Zoetermeer staat voor uitdagingen

  (23-09-2020)

  Het college heeft een beleidsarme programmabegroting voor volgend jaar opgeleverd. De gemeente is het jaar begonnen met grote plannen en ambities. Ook in Zoetermeer zorgt de coronacrisis voor veel vragen en onzekerheid. We verwachten als gevolg van de coronacrisis een toename in het aantal inwoners dat een beroep doet op een bijstandsuitkering en schuldhulpverlening.

  Lees meer
 • Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

  (23-09-2020)

  Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

  Lees meer
 • Gemeente evalueert verbod op uitstallingen in Stadshart

  (08-09-2020)

  De gemeente houdt een digitale enquête onder ondernemers van het Stadshart om het uitstallingsverbod te evalueren. Sinds december 2019 geldt een verbod op het plaatsen van uitstallingen in het Stadshart. Dit betekent dat er geen kramen, stoepborden, rekken met kleding en andere goederen voor de gevel van de winkels mogen staan. Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, handhaaft de gemeente dit verbod actief.

  Lees meer
 • Zoetermeer verwelkomt nieuwe HBO-ICT-studenten

  (31-08-2020)

  Maandag 31 augustus startte een nieuwe lichting studenten hun opleiding HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. Het introductieprogramma is sober van opzet: puur informatief en op anderhalve meter afstand.

  Lees meer
 • Werken aan schonere winkelcentra

  (26-08-2020)

  De gemeente neemt maatregelen om vervuiling in het Stadshart en wijkwinkelcentra tegen te gaan. Op dagen met veel bezoekers komen er extra afvalbakken en ledigingen.

  Lees meer
 • Ondernemers ontvangen SEBO keurmerk op locatie

  (26-08-2020)

  Deze week ontvangen diverse ondernemers het Zoetermeerse keurmerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de bijzondere omstandigheden bezoekt wethouder Jan Iedema (economie) sommige ondernemers persoonlijk.

  Lees meer
 • Nieuwe brandweerkazerne in Zoetermeer

  (30-07-2020)

  De brandweerkazerne aan de Brusselstraat in het Stadshart verhuist in 2023 naar het Abdissenbos. Esther Lieben, commandant van Brandweer Haaglanden, en burgemeester Jan Pieter Lokker tekenden donderdag 30 juli 2020 een convenant voor de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne.

  Lees meer
 • Gemeenten bereiden ongekende acties richting het Rijk voor

  (16-07-2020)

  Het college van Zoetermeer vraagt namens gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Schiedam, Voorschoten, Wassenaar en Westland aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om voorbereidingen te treffen om alle lopende gesprekken tussen het Rijk en de VNG te staken, als het kabinet dit jaar gemeenten niet financieel tegemoet komt. Ook vragen de gemeenten de VNG het scenario voor te bereiden waarin gemeenten een deel van de nieuwe taken in het sociaal domein teruggeeft aan het Rijk. Aanleiding is de recente houding van het kabinet rond de financiële positie van gemeenten. 

  Lees meer
 • Extra plek in de stad voor kramen met zomerproducten

  (01-07-2020)

  Wilt u tijdens het zomerseizoen met een kraam in Zoetermeer ijsjes, fruit, frisdrank of andere zomerproducten verkopen? De gemeente stelt de komende maanden een aantal tijdelijke standplaatsen open voor ondernemers om zomerproducten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgemeester Lokker deelt Koninklijke onderscheidingen uit

  (01-07-2020)

  De Zoetermeerse inwoners die op 24 april tijdens de lintjesregen werden verrast met een Koninklijke onderscheiding, kunnen deze eindelijk in ontvangst nemen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen niet eerder plaatsvinden. Burgemeester Lokker zet de ‘koninklijke’ inwoners op donderdag 2 juli tijdens een bijeenkomst in het Stadstheater in het zonnetje.

  Lees meer
 • De Binnenbaan verkort de weg naar meedoen

  (17-06-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft een definitief besluit genomen over de oprichting van het nieuwe werkbedrijf: De Binnenbaan. Per 1 januari 2021 start het nieuwe werkbedrijf met het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden uit de regio Zoetermeer. De colleges van Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben definitief besloten om de Gemeenschappelijke Regeling DSW per 1 januari 2021 op te heffen. DSW gaat op in werkbedrijf De Binnenbaan. Patrick Verhoef is benoemd tot directeur voor De Binnenbaan BV.

  Lees meer
 • Zaterdagmarkt verplaatst tijdelijk naar de Markt

  (11-06-2020)

  Veilig een zak noten, verse groenten en fruit op de warenmarkt halen? Dat kon de afgelopen tijd gewoon op de Zoetermeerse warenmarkten dankzij de maatregelen van de marktmeester en de verkopers. Zo konden Zoetermeerders toch hun boodschappen in de buitenlucht doen. Het wordt nu alleen steeds drukker in de binnenstad en op de zaterdagmarkt. Daarom verplaatsen we de warenmarkt op zaterdag vanaf deze week tijdelijk van het Marseillepad naar de Markt.

  Lees meer
 • Help de geschiedenis van corona vast te leggen

  (24-05-2020)

  De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij, ook in Zoetermeer. Scholen, winkels en horeca zijn gesloten geweest, veel mensen werken thuis en 1,5 meter afstand is het 'nieuwe normaal' geworden. Dit is een bijzondere periode die het Stadsarchief goed wil vastleggen voor later. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

  Lees meer
 • Jeugdhulp loopt door tijdens coronacrisis

  (04-05-2020)

  Sommige jeugdhulpaanbieders zien dat er minder gebruik wordt gemaakt van jeugdhulp tijdens de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek vanuit het servicebureau Jeugdhulp Haaglanden die de inkoop van jeugdhulp regelt voor tien gemeenten in de regio. Wellicht denken ouders dat jeugdhulpaanbieders alleen in acute situaties in actie komen en geen face-to-face behandelingen doen. Dit beeld klopt niet. Tijdens de coronacrisis gaat de hulpverlening voor kwetsbare kinderen en gezinnen gewoon door.

  Lees meer
 • Zelfbrengdepot open op afspraak

  (01-05-2020)

  Het Zelfbrengdepot is sinds vrijdag 17 april weer open, maar alleen op afspraak. Op die manier wordt de toeloop beperkt gehouden en kunt u veilig het grofvuil brengen.

  Lees meer
 • Aanvraag Tozo regeling direct via gemeente

  (09-04-2020)

  Zelfstandig ondernemers in Zoetermeer die een aanvraag willen doen voor de Tozo regeling kunnen dit direct doen via de gemeente. Voorheen werd verwezen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) te Rotterdam.

  Lees meer
 • Studenten van de mkb digiwerkplaats bieden gratis raad en daad voor uw digitale huishouding

  (08-04-2020)

  In deze dagen van thuiswerken en contacten op afstand merken we hoe belangrijk het is om je digitale huishouding op orde te hebben. Maar deze expertise heeft niet iedereen in huis. Dus bent u ondernemer en kunt u wel wat gratis ondersteuning en advies gebruiken op het gebied van digitale technologie? Dan staan de studenten van de mkb digiwerkplaats voor u klaar.

  Lees meer
 • Distributiecentrum voedselpakketten komt langzaam op gang

  (08-04-2020)

  Voedselbank Haaglanden heeft de afgelopen weken met man en macht gewerkt om de reguliere voedselstroom weer op gang te brengen. Sinds 7 april worden vanuit het ministerie van Defensie vier medewerkers logistiek ter beschikking gesteld die gaan ondersteunen bij het opstarten van de distributie. Hierdoor kan een begin worden gemaakt met het opstarten van het bevoorraden van de 14 regionale Voedselbanken.

  Lees meer
 • Betreden Nieuwe Driemanspolder niet toegestaan

  (07-04-2020)
  Vergroot afbeelding: Nieuwe Driemanspolder

  Helaas betreden steeds vaker mensen illegaal het projectgebied van de Nieuwe Driemanspolder. Dit is tot de officiële opening, eind 2020, absoluut verboden.
  Meer informatie: www.n3mp.nl/nieuws/betreden-nieuwe-driemanspolder-niet-toegestaan

 • Coronavirus in Zoetermeer

  (01-04-2020)

  Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Zoetermeer. De gemeente neemt maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) om inwoners en medewerkers te beschermen.

  Lees meer via www.zoetermeer.nl/corona

 • COVID Opvang Centrum opent in Zoetermeer

  (31-03-2020)

  Om de druk te verlichten op Intensive Cares, verpleegafdelingen en in thuissituaties is op vrijdag 27 maart een speciaal COVID Opvang Centrum geopend in Zoetermeer. In het centrum worden mensen die besmet zijn met het coronavirus (COVID) verzorgd, verpleegd en behandeld. Het gaat om patiënten die niet noodzakelijk in het ziekenhuis hoeven worden opgenomen.

  Lees meer
 • Zoetermeer staat voor belangrijke keuzes

  (27-03-2020)

  Recent onderzoek naar de staat van Zoetermeer stelt de gemeente voor belangrijke keuzes over wonen, werken en samenleven. De afgelopen jaren is een trend ontstaan waarbij Zoetermeer ten opzichte van andere - vooral omringende - gemeenten slechter scoort op gebieden als woonaantrekkelijkheid en sociaal economische positie.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  (19-03-2020)

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Hier leest u waar u zich kunt aanmelden.

  Lees meer
 • Markten in Zoetermeer open

  (19-03-2020)

  Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u voorlopig nog gewoon naar de Zoetermeerse warenmarkt voor uw boodschappen. Natuurlijk zijn er de nodige maatregelen genomen, zodat u voldoende afstand tot elkaar kunt houden. De marktkramen staan verder uit elkaar en de looppaden zijn extra breed. Ook kan er meer gepind worden.

  Lees meer
 • Zoetermeer bouwt gezondste stadswijk van Randstad: Entree

  (06-02-2020)

  De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op 5 februari 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de gezondste stadswijk van de Randstad: Entree. Een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied aan de A12, de Mandelabrug en weerszijden van de Afrikaweg.

  Lees meer
 • Gemeente haalt uitkering binnen voor energiebesparing woningeigenaren

  (21-01-2020)

  Als het aan de gemeente ligt ontvangen woningeigenaren binnenkort een meterkastposter met informatie om hun woning te verduurzamen en krijgen ze de mogelijkheid om een waardebon te verzilveren om ledlampen aan te schaffen. De gemeente ontvangt op basis van deze plannen een rijkssubsidie om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Het college legt binnenkort een uitgewerkt bestedingsplan voor aan de raad.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.