Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Toekomstdromen bij Speelmeer

  (13-08-2018)

  Grote kans dat uw kinderen bij de Speelmeerslotweek met het thema 'Toekomstdromen bij Speelmeer' niet alleen dansend en met een grote glimlach rondlopen, maar ook ontdekken wat ze later willen worden! Wanneer kinderen van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus, sportcentrum De Veur binnenstappen, vergeten ze de laatste week van de zomervakantie nooit.

  Lees meer
 • Speurneuzen gezocht in de Natuurtuin

  (10-08-2018)

  Kinderen die het leuk vinden om in de natuur actief bezig te zijn én goed kunnen speuren, zijn op woensdag 22 augustus vanaf 11.00 uur bij de Natuurtuin in aan het juiste adres. Daar organiseren we voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar een speur- en puzzeltocht. Struinend door de Natuurtuin kunnen ze alleen of met vriendjes de vragen en puzzels over de natuur beantwoorden. De winnaar krijgt een leuke prijs.

  Lees meer
 • Nieuwe waterstofperoxidebehandeling Speelvijver Noord Aa

  (10-08-2018)

  Arcadis en de Universiteit van Amsterdam behandelen op dinsdag 14 augustus de speelvijver van de Zoetermeerse Plas opnieuw met waterstofperoxide. Vooralsnog geldt er een waarschuwing blauwalg voor zowel het Noord Aa Zwemstrand als voor de Speelvijver. Een waarschuwing wil zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Daarom het advies om dit voorlopig niet te doen.

  Lees meer
 • Waar mag u vissen met het Wijkvisbewijs?

  (10-08-2018)

  Op www.zoetermeer.nl/vissen vindt u een link naar de nieuwe kaart die laat zien waar u in Zoetermeer mag vissen met het Wijkvisbewijs. Typ in het zoekveld uw adres in en bekijk waar u kunt vissen. In water waar geen groene of rode lijn bij staat, mag u niet vissen met het Wijkvisbewijs. De regels voor het vissen met het Wijkvisbewijs vindt u ook op www.zoetermeer.nl/vissen.

  Lees meer
 • Berichtgeving rondom blauwalg

  (03-08-2018)

  Donderdag 2 augustus ontvingen wij rond 16.30 uur van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) een waarschuwing blauwalg voor de Noord Aa Speelvijver en het Zwemstrand. Tot dan gold er enkel een waarschuwing voor het Zwemstrand en niet voor de Speelvijver (Kinderstrand).

  Lees meer
 • Inbrekers gaan niet op vakantie

  (03-08-2018)

  Gaat u binnenkort op vakantie of een dagje weg? Maak het inbrekers dan niet te makkelijk. Ook als u niet weggaat, is het belangrijk alert te blijven.

  Lees meer
 • Bezoek nieuwe website Kennismakingscursus.nl

  (03-08-2018)

  De gemeente heeft de website voor het sportaanbod in Zoetermeer vernieuwd.

  Lees meer
 • Waarschuwing blauwalg voor speelvijver en zwemstrand Noord Aa

  (02-08-2018)

  Vanaf 2 augustus geldt een waarschuwing blauwalg voor de Noord Aa speelvijver en het zwemstrand. Een waarschuwing wil zeggen dat zwemmen op deze plekken slecht kan zijn voor de gezondheid.

  Het Hoogheemraadschap Rijnland beheert de waterkwaliteit, verzorgt de watercontroles en communiceert via borden in het Noord Aa-gebied en op www.zwemwater.nl.

 • Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling

  (01-08-2018)

  Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover: knallend vuurwerk met oud en nieuw. Wilt u tijdens de jaarwisseling rustig uw hond kunnen uitlaten in een van de natuurgebieden in Zoetermeer? Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling vier natuurgebieden aan als vuurwerkvrije zone. Welke natuurgebieden? Breng uw stem uit via doemee.zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Aptroot officieel herbenoemd als burgemeester

  (31-07-2018)
  burgemeester Aptroot

  Charlie Aptroot is maandag 30 juli officieel herbenoemd als burgemeester van Zoetermeer. De herbenoeming loopt van 3 september 2018 tot 2020. Dan wordt hij 70 jaar, en moet hij met pensioen.

  Aptroot geeft via een tweet aan het 'fijn' te vinden dat hij zich mag 'blijven inzetten voor de Zoetermeerders en de stad Zoetermeer'. Ook spreekt hij zijn dank uit voor het vertrouwen.

 • Vul enquête alcoholpreventie in op doemee.zoetermeer.nl

  (26-07-2018)

  Praat u wel eens over alcohol met uw kinderen? Sinds 2014 mag er aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol meer worden verkocht. De gemeente maakt elke 4 jaar een plan om alcoholgebruik onder jongeren te voorkomen. Daarvoor willen wij graag weten of u thuis afspraken met uw kind heeft gemaakt over alcoholgebruik. En als dat niet zo is, wat daarvan de reden is en hoe wij u als gemeente daarbij kunnen ondersteunen. U kunt een korte enquête invullen op doemee.zoetermeer.nl.

 • 'Lekker genieten van de zomer, de natuur redt zich wel'

  (26-07-2018)

  Geen zorgen over uitgedroogd gras en bomen die geel worden of zelfs hun blad laten vallen. Dat zegt Arie Cees de Jong, manager stadsbeheer van de gemeente. 'De natuur kan heel veel hebben: strenge vorst, extreme natheid, en dus ook grote droogte.'

  Lees meer
 • Kortingen uit het SpeelmeerPaspoort al ontdekt?

  (26-07-2018)

  Sla maar gauw het SpeelmeerPaspoort open en ontdek hoeveel activiteiten er gratis of met leuke kortingen te vinden zijn! Wat voor weer het ook is in de zomervakantie, er is altijd een leuk dagje uit te boeken in en buiten Zoetermeer.

  Lees meer
 • Evaluatie persoonsgebonden budget

  (18-07-2018)

  Sinds 1 januari 2017 zijn de regels voor het verkrijgen van een persoonsgebonden budget (pgb) voor de Wmo en Jeugdhulp aangescherpt. Dit is onlangs geëvalueerd. Alle budgethouders hebben een enquête, opgesteld in samenwerking met de Adviesraad sociaal domein, ontvangen. Op basis van de resultaten is besloten om op dezelfde weg door te gaan.

  Lees meer
 • Belangrijke informatie over uw paspoort of identiteitskaart

  (16-07-2018)

  Heeft u in april, mei of juni een paspoort of ID-kaart aangevraagd? En heeft u een brief gekregen van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens?

  Lees meer
 • Waterpret in Palenstein

  (14-07-2018)

  Wethouders Robin Paalvast en Margreet van Driel openden samen met kinderen uit de wijk de nieuwe waterspeelplaats in Palenstein tegenover het Castellum Palensteyn aan het Rakkersveld. Vanwege het mooie zomerweer, konden de kinderen direct spetteren in het water. Gedurende de hele zomervakantie kunnen kinderen hier naar hartenlust spelen.

  Lees meer
 • Zoetermeer gaat op zonne-energie rijden

  (14-07-2018)

  Zoetermeer krijgt deelauto’s die op zonne-energie rijden. Met dit project wil Zoetermeer zowel het elektrisch rijden als het delen van auto’s stimuleren. De komende maanden gaan verschillende afdelingen van de gemeente vier auto’s testen. Daarna kunnen ook inwoners gebruik maken van deze auto’s. Met de inzet van de vier auto’s wordt Zoetermeer weer een stukje duurzamer.

  Lees meer
 • Extra vuurwerkvrije zones rond jaarwisseling

  (11-07-2018)

  Het college wijst voor de komende jaarwisseling vier extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Het gaat om vier natuurgebieden, waarvan het Balijbos al specifiek is bepaald. De andere drie natuurgebieden kunnen de inwoners van Zoetermeer zelf kiezen. In deze zones kunnen hondenbezitters hun honden rustig uitlaten. Dat er vuurvrije natuurgebieden worden aangewezen is het gevolg van een burgerinitiatief van begin dit jaar.

  Lees meer
 • Nachtbus 800 Leiden-Zoetermeer blijft rijden

  (11-07-2018)

  De Nachtbus van Leiden naar Zoetermeer blijft tot eind 2019 rijden. De nachtlijn was al met zeven weken verlengd. Nu heeft Arriva besloten om de nachtbus 800 tot eind 2019 te laten rijden.

  Lees meer
 • André Huykman gemeentesecretaris Zoetermeer

  (11-07-2018)

  André Huykman (50) wordt per 1 september de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Zoetermeer. André Huykman is momenteel gemeentesecretaris van Leidschendam-Voorburg. Hij volgt in Zoetermeer Hennie Koek op die onlangs provinciesecretaris is geworden van de provincie Zuid-Holland.

  Lees meer
 • Raad met zomerreces

  (11-07-2018)

  De raad is van 16 juli tot en met 26 augustus 2018 met zomerreces. Gedurende deze periode vinden er geen commissie- en/of raadsvergaderingen plaats.

  Lees meer
 • Ferry Wortman en Yara Kerkhof sporters jaar 2017

  (08-07-2018)

  Ferry Wortman (Kyokushin Karate) van karateschool SportsClub Sushiho en Yara van Kerkhof (shorttrack) van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) zijn vrijdag verkozen tot Zoetermeerse sportman en sportvrouw van 2017. De beste sportploeg werd het straatvoetbalteam jongens onder 13 jaar van FC Zoetermeer. Zoë Sedney van atletiekvereniging ARV Ilion is uitgeroepen tot het beste sporttalent van de stad.

  Lees meer
 • Gemeentepenning voor Lennie Huizer

  (06-07-2018)

  Scheidend voorzitter van de stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer Lennie Huizer heeft vandaag de gemeentepenning gekregen. Als blijk van grote waardering voor haar betekenisvolle inzet en verdiensten voor de Zoetermeerse samenleving, de bewoners en het bedrijfsleven, kreeg zij de penning overhandigd door burgemeester Aptroot tijdens Zoetermeer Culinair.

  Lees meer
 • Samenwerken aan een veiliger Zoetermeer

  (05-07-2018)

  De gemeente Zoetermeer wil zich de komende vier jaar richten op de aanpak van extremisme en radicalisering, ondermijning, problematische jeugdgroepen en ingrijpende delicten zoals (huiselijk) geweld, woninginbraken, overvallen en straatroven. Dat worden de speerpunten van het veiligheidsbeleid, als de gemeenteraad daarmee instemt.

  Lees meer
 • Start proef met waterstofperoxide tegen blauwalgen

  (03-07-2018)

  Een zomer zwemmen zonder overlast van blauwalgen? Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat het zwemwater van de Zoetermeerseplas (Noord Aa) behandelen met sterk verdunde waterstofperoxide. Daarmee is de kans groter dat inwoners deze zomer veilig kunnen zwemmen, zonder overlast van blauwalgen.

  Lees meer
 • Nieuwe openingstijden bewaakte fietsenstallingen

  (29-06-2018)

  De bewaakte fietsenstellingen in Rokkeveen, Driemanspolder en Centrum-West hebben vanaf zondag 1 juli nieuwe openingstijden.

  Lees meer
 • Orde in de financiële chaos?

  (29-06-2018)

  Geld overhouden? Dat wil iedereen wel en dat is makkelijker als uw administratie op orde is. Wilt u weten hoe u grip op uw geld kunt houden? Volg dan een gratis workshop 'Administratie en Financiën'. Tijdens de workshop leert u om uw administratie te ordenen en bij te houden. De gemeente organiseert deze gratis workshop om de week samen met Schuldhulpmaatje en Humanitas.

  Lees meer
 • Draagvlak voor aangepast plan Nutrihage

  (28-06-2018)

  Het is gelukt om een gezamenlijk woningbouwplan te maken voor het braakliggend gebied Nutrihage en het omringend groengebied. Na een intensief samenspraaktraject met een afvaardiging van omwonenden en ontwikkelaar De Vries en Verburg ligt er nu een plan voor ongeveer 190 woningen met een sport- en speelveld en een groen, parkachtig landschap. Dit plan is op 27 juni gepresenteerd aan alle omwonenden. Hiermee is de samenspraak afgerond en is het plan klaar voor besluitvorming door college en gemeenteraad.

  Lees meer
 • Wethouder Ter Laak krijgt kenner cadeau

  (26-06-2018)

  Wethouder Ingeborg ter Laak heeft tijdens het VNG-congres in Maastricht een ervaringsdeskundige cadeau gekregen. Samen met Zoetermeerder Raymond Timmermans trekt zij op om zaken in haar portefeuille zorg en welzijn in Zoetermeer praktisch zichtbaar te maken. Acht nieuwe wethouder verspreidt over heel Nederland, die nieuw zijn met deze portefeuille, hebben dit #Kennercadeau gekregen. Timmermans kon door omstandigheden zelf helaas niet bij de feestelijke start aanwezig zijn, maar sprak de wethouder en de aanwezigen via een videoboodschap toe.

  Lees meer
 • Wijkvisbewijs voor de Zoetermeerse wijken

  (19-06-2018)

  Het is zover, vissen in de sloten en vijvers in de woonwijken van Zoetermeer. Vanaf 18 juni mogen inwoners van alle leeftijden overdag en met één hengel vissen in de daarvoor vrijgegeven wateren in de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Subsidie renovatie woning bij afsluiten aardgas

  (13-06-2018)

  Zoetermeerders die door renovatie hun huis gasloos willen maken, kunnen hiervoor subsidie krijgen. De gemeente Zoetermeer stelt een subsidie van totaal € 50.000,- ter beschikking voor de aanpassingen aan bestaande huizen. Per woning waar de aardgasaansluiting verdwijnt, wordt een vast subsidiebedrag van € 4.000,- gegeven. De gemeenteraad heeft besloten dat de subsidieregeling van de motie Groene Leges met deze extra subsidie wordt uitgebreid.

  Lees meer
 • Inwoners willen verder met wijkveiligheidsaanpak

  (13-06-2018)

  De wijkveiligheidsaanpak krijgt brede steun van inwoners en professionals. Dat blijkt uit de evaluatie van de wijkveiligheidsaanpak in Zoetermeer. De inwoners willen verder met deze aanpak en zouden graag zien dat dit in alle wijken in Zoetermeer een vervolg krijgt. Tot nu was de Stadsmarshall de coördinator en aanjager van de wijkveiligheidsaanpak.

  Lees meer
 • Voeg uw nummer toe aan de playlist van Zoetermeer

  (08-06-2018)

  Als u aan Zoetermeer in 2030 denkt, aan welk liedje denkt u dan? Dit is een van de manieren waarop we de afgelopen weken aan inwoners vroegen hoe zij denken over Zoetermeer. We hebben al meerdere bijzondere resultaten ontvangen.

  Lees meer
 • Vakantiewoonwijk Happy Days komt dichterbij

  (07-06-2018)

  Een woonwijk die aanvoelt als een vakantiepark, met veel groene ruimten, picknicktafels, een vuurplaats of een tafeltennistafel. In het Zoetermeerse Dwarstocht, dicht tegen Oosterheem aan, wordt het werkelijkheid. De gemeente Zoetermeer en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden daarvoor op 7 juni de intentieovereenkomst voor het woonplan 'Happy Days'.

  Lees meer
 • Groene, veilige stad met ambitie

  (25-05-2018)

  Dit is de titel van het definitieve coalitieakkoord dat de onderhandelaars van VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA op 25 mei hebben gesloten. Het akkoord zal dinsdag 29 mei bij de raadsvergadering aan de burgemeester worden aangeboden, voorafgaand aan de benoeming van de nieuwe wethouders.

  Lees meer
 • Nieuwe proef Zoetermeerseplas om blauwalgen te bestrijden

  (24-05-2018)

  De gemeente Zoetermeer start deze zomer met een nieuwe proef om de blauwalgen in de Zoetermeerseplas verder te bestrijden. Met deze proef, opgezet door de Universiteit van Amsterdam, worden schermen geplaatst tussen het strand en delen van de plas en waterstofperoxide toegevoegd aan het water.

  Lees meer
 • Veiligheidsavonden starten weer

  (24-05-2018)

  Ook dit jaar bezoeken burgemeester, wijkwethouder en politie de wijken om met inwoners in gesprek te gaan over de veiligheid in hun wijk. Zij bespreken de stand van zaken en waar nodig nemen zij maatregelen op het gebied van veiligheid. De wijkbewoners krijgen een terugkoppeling over zaken die vorig jaar tijdens de veiligheidsbijeenkomsten zijn gemeld en besproken. Daarnaast zijn de preventieadviseur van de gemeente en de brandweer aanwezig om u voor te lichten over het voorkomen van een inbraak of brand. Meer informatie vindt u op www.zoetermeerveilig.nl.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2018

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Denk ook mee over Zoetermeer in 2030

  (22-05-2018)

  Wat zouden inwoners, bedrijven en organisaties graag in Zoetermeer willen? Wat gaat goed, wat kan beter? Vanaf dinsdag 22 mei kan iedereen laten weten hoe zij over de stad denken en wat nodig is om de stad leefbaar en aantrekkelijk te houden. Aanleiding is het besluit van vorig jaar om 10.000 à 16.000 extra woningen te bouwen.

  Lees meer
 • Extra fleur en kleur in winkelcentra

  (22-05-2018)

  Onder het motto 'Buiten gewoon mooi' is de gemeente samen met de winkeliersverenigingen aan de slag gegaan om de winkelcentra extra mooi te maken in de stad. Zo worden zij de komende periode opgevrolijkt door fleurige bloembakken. De aftrap is in Oosterheem. Daar zijn 34 hanging baskets en 6 plantenbakken geplaatst. Komende tijd volgen de andere winkelcentra.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument al vernieuwd?

  (14-05-2018)

  Vakantie naar het buitenland geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd.

  Lees meer
 • Zoetermeer zwerfafvalvrij

  (08-05-2018)

  U helpt toch ook mee om onze stad schoon en netjes te houden? En om afval te recyclen? Dat kan al door uw papier, glas en PBD (plastic, blik en drankkartons) op de juiste manier af te voeren.

  Lees meer
 • Subsidie voor verbetering zorg en ondersteuning mentaal kwetsbare inwoners Zoetermeer

  (27-03-2018)

  ZonMw*) heeft 250.000 euro subsidie toegekend voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan mentaal kwetsbare inwoners in Zoetermeer. Deze zorg en ondersteuning is namelijk in verandering.

  Lees meer
 • Proef met sensoren in de stad

  (22-03-2018)

  Komende maanden ziet u op verschillende plekken in de stad een aantal masten met sensoren staan. Bijvoorbeeld op de Aziëweg en Europaweg. Deze sensoren meten verschillende data zoals geluid en luchtkwaliteit.

  Lees meer
 • Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

  (13-03-2018)

  Dat alle nieuwbouw in Zoetermeer 100% aardgasvrij wordt, was al bekend. Maar Zoetermeer staat niet alleen. De gemeente Zoetermeer heeft op 13 maart het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant bundelen gemeenten en netbeheerder Stedin de krachten, om projectontwikkelaars en hun opdrachtgevers ervan te overtuigen gebruik te maken van Stedins inkeerregeling en alsnog te kiezen voor een duurzaam alternatief in plaats van aardgas. Naast de gemeente Zoetermeer is het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ook ondertekend door 24 andere gemeenten uit de regio.

  Lees meer
 • De Green Five van Zoetermeer

  (13-03-2018)

  Hans Steinfort en Rob Wiewel van Groen!Natuurlijk hebben de populairste stadsparken, plantsoenen, natuurgebieden en tuinen in Zoetermeer op een rij gezet in het boekje De Green Five. Een initiatief waar de gemeente trots op is. Een eerste exemplaar is overhandigd aan wethouder Robin Paalvast en gemeenteraadslid Hilbrand Nawijn.

  Lees meer
 • Startmoment energiestrategie regio Rotterdam Den Haag

  (13-03-2018)

  Gemeenten in de regio Rotterdam en Den Haag, de waterschappen en de provincie Zuid-Holland stellen samen een energiestrategie op voor de regio. Deze strategie draagt bij aan een betaalbare betrouwbare schone en veilige energievoorziening voor iedereen in de regio in 2050.

  Lees meer
 • College biedt gemeenteraad twee varianten aan voor zwembad

  (20-02-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft dinsdag 20 februari 2018 een memo aan de gemeenteraad gestuurd waarin twee varianten voor een recreatief zwembad zijn uitgewerkt. Een variant betreft de uitbreiding van zwembad De Veur; de andere is de bouw van een geheel nieuw zwembad waarbij zwembad de Driesprong wordt gesloopt. Wethouder Margreet van Driel (Sport): 'Ik ben heel blij dat we de gemeenteraad nu de mogelijkheid bieden een keuze te maken uit twee goed onderbouwde varianten. Beide hebben voor- en nadelen, maar in ieder geval is er nu concreet zicht op voldoende recreatief zwemwater in Zoetermeer en de financiële consequenties daarvan'.

  Lees meer
 • Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

  (01-02-2018)

  Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-meter appartementen bouwen in de wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze Zoetermeerse wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer
 • BNG Bank nieuwe huisbankier gemeente Zoetermeer

  (23-10-2017)

  Betaalt u aan de gemeente of krijgt u geld van de gemeente? Dan ziet u binnenkort een ander rekeningnummer van de gemeente op uw rekeningafschriften. Vanaf 1 oktober 2017 verzorgt de BNG Bank het betalingsverkeer van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Ambitieuze groei Zoetermeer

  (27-09-2017)

  De Programmabegroting 2018-2021 is de laatste begroting van het huidige college. Dit vraagt om enige terughoudendheid met het opstellen van nieuw beleid dat gevolgen heeft voor de nieuwe collegeperiode na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Tegelijkertijd mag de ontwikkeling van Zoetermeer niet stil staan, integendeel. Het college wil daarom samen met de raad, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties blijven werken aan het verder ontwikkelen van de stad.

  Lees meer
 • Meedoen door het Kindpakket

  (25-08-2017)
  logo Kindpakket

  Muziekles is best duur, net als lid zijn van een sportclub of huiswerkbegeleiding. Vooral voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Om ze toch met iedereen mee te laten doen, is hiervoor het Kindpakket. Organisaties in Zoetermeer kunnen hier helpen bij wat nodig is. Via dit Kindpakket kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld veel goedkoper sporten en kleding kopen.

  Lees meer
 • Wilt u snel geholpen worden?

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer