Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Liggers voor viaduct over A12 succesvol ingehesen

  (21-08-2017)

  Zaterdag 19 augustus werden onder veel belangstelling 31 liggers van 61 meter met een totaal gewicht van 5,5 miljoen kilo over de A12 gehesen. Met de liggers is een groot deel van de basis van het viaduct voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer gereed. De complexe operatie, waarvoor de A12 tussen Bleiswijk en Zoetermeer het hele weekend werd afgesloten, verliep voorspoedig.

  Lees meer
 • De Natuurtuin staat volop in bloei! Wandelt u mee?

  (18-08-2017)

  Weet u dat de Natuurtuin een afspiegeling is van de verschillende landschappen die in en rond Zoetermeer voorkomen? Tijdens de rondwandeling op zondag 27 augustus laat de natuurgids u graag alles zien! Ook ontdekt u de daarbij behorende plantengroei en dierenleven. De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

  Lees meer
 • Wat een eyecatcher, die glasbak!

  (16-08-2017)

  Aandacht voor glas is belangrijk, want Zoetermeer levert veel glas gescheiden in. Per Zoetermeerder zelfs zo'n 18 kilo per jaar. Al het apart ingezamelde glas wordt hergebruikt en dat is goed voor het milieu. Maar in het restafval komt helaas nog behoorlijk veel glas terecht.

  Lees meer
 • Kijkje nemen bij het hijsen van liggers over de A12

  (14-08-2017)

  In het weekend van 18 tot 21 augustus worden over de A12 de liggers geplaatst die het nieuwe viaduct voor station Lansingerland-Zoetermeer vormgeven. Wilt u het plaatsen van de liggers van dichtbij bekijken? Op zaterdag 19 augustus is het uitzichtpunt vlakbij de werkzaamheden geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Vanaf het uitzichtpunt kunt u het hijsen van de liggers over de A12 goed volgen. Voor een versnapering wordt gezorgd.

  Lees meer
 • Waarschuwing blauwalg voor zwemstrand en speelvijver Noord Aa

  (11-08-2017)

  Vanaf 10 augustus geldt een waarschuwing blauwalg voor het Noord Aa zwemstrand en de Noord Aa speelvijver. Een waarschuwing wil zeggen dat zwemmen op deze plekken slecht kan zijn voor de gezondheid.

  Het Hoogheemraadschap Rijnland beheert de waterkwaliteit, verzorgt de watercontroles en communiceert via borden in het Noord Aa-gebied en op www.zwemwater.nl.

 • Scholieren gaven fietstunnel nieuw jasje

  (28-07-2017)

  Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ’t Schrijverke waren afgelopen weken druk bezig om samen met de ontwerper de fietstunnel tussen Westerpark en Buytenpark te versieren met een muurschildering. Het ontwerp kwam vorig jaar in een internetpeiling als winnaar uit de bus. De schilderactie maakt deel uit van Nachtnet Fiets, een plan dat fietsen in de donkere uren prettiger en veiliger moet maken. Vorig najaar opende wethouder Marc Rosier de eerste beschilderde fietstunnel aan het Waterleliepad onder de Aziëweg.

  Lees meer
 • Kondig uw evenement op tijd aan

  (28-07-2017)

  Bent u van plan om tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019 een evenement te organiseren? Dan moet u uiterlijk 1 december 2017 hiervan een vooraankondiging bij de gemeente doen.

  Lees meer
 • Zomervakantie in het Stadsmuseum Zoetermeer

  (10-07-2017)

  In het Stadsmuseum Zoetermeer is van alles te zien en te beleven. Speel 3-D memory, maak een selfie met leuke attributen, doe de KidsQuest of ontwerp je eigen tentoonstelling (korting met het SpeelmeerPaspoort).

  Lees meer
 • Uitslagen cliënttevredenheidsonderzoeken Wmo

  (10-07-2017)

  Gemeenten zijn wettelijk verplicht jaarlijks onder Wmo-cliënten een onderzoek uit te voeren naar de ervaringen met de gemeentelijke voorzieningen. Met de uitslagen van de onderzoeken kijkt de gemeente wat goed gaat en wat beter kan.

  Lees meer
 • Sportgala Zoetermeer

  (07-07-2017)
  Vergroot afbeelding: sportkampioenen 2016

  Bij de openingsavond van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer op de Markt werden op vrijdag 30 juni 2017 de Zoetermeerse sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar 2016 bekendgemaakt. Dat gebeurde in bijzijn van oud-topschaatser Hein Vergeer en wethouder Margreet van Driel (sport).
  Meer over het sportgala van 30 juni 2017

 • Zoetermeers talent gezocht voor Nieuwjaarsvoorstelling

  (06-07-2017)

  Voor de Nieuwjaarsvoorstelling van 2018 is de gemeente op zoek naar lokaal talent dat graag wil optreden voor een uitverkochte zaal. De Nieuwjaarsvoorstelling vindt plaats op dinsdag 9 januari 2018 in de Grote Zaal van het Stadstheater. Hier vieren we gezamenlijk het nieuwe jaar met een muzikale rondreis door de stad. Alle acts worden dit jaar begeleid door een live orkest van Zoetermeerse talenten.

  Lees meer
 • Warande wordt zichtbaar vernieuwd

  (05-07-2017)

  Het college en Unibail-Rodamco willen de levendigheid terugbrengen aan de Warande en hebben hiervoor een voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad. Over een jaar kan het gebied weer even gezellig en vrolijk zijn als voorheen. De gemeente is in gesprek met Unibail-Rodamco om een aantal winkelpanden aan te passen waar studenten van ID College de kans krijgen om in het Stadshart zelfstandig praktijkervaring op te doen in de detailhandel. De gemeente wil tegelijkertijd het Stadspark opknappen.

  Lees meer
 • DSW neemt maatregelen voor financieel gezonde onderneming

  (05-07-2017)

  Sociaal Werkbedrijf DSW gaat verschillende maatregelen nemen om te komen tot een financieel gezonde onderneming. De maatregelen zijn nodig omdat DSW in 2017 kampt met een onverwachts financieel tekort van circa 1,8 miljoen euro. Dit tekort is circa 1 miljoen euro hoger dan vooraf begroot. Oplossingen voor dit vraagstuk zijn het versneld zoeken van meer werk bij reguliere werkgevers en diverse maatregelen in de bedrijfsvoering.
  Lees het volledige persbericht op de website van DSW

 • Dobbegebied wordt Centraal Park van Zoetermeer

  (05-07-2017)

  Het Dobbegebied wordt het Centraal Park van de stad, met volop ruimte voor ontspanning en vermaak op en rond het water. Groen, fijne zit- en speelplekken, grote en kleine evenementen en activiteiten zorgen er voor ontspanning en vermaak. Het college omarmt daarmee de resultaten van een intensief samenspraaktraject dat door een brede werkgroep is opgesteld. Het gebied rond de Dobbe fungeert momenteel voornamelijk als doorgangsgebied. De vele mogelijkheden van deze groene waterrijke plek middenin de stad worden nu niet optimaal benut. De nieuwe visie brengt hierin verbetering.

  Lees meer
 • Sociaal leenfonds helpt Zoetermeerders financieel uit de brand

  (05-07-2017)

  Uit de eerste proefperiode is gebleken dat het Sociaal Leenfonds een groot succes is. Zoetermeerders hebben echt behoefte aan dit fonds en het blijkt een goede aanvulling op bestaande voorzieningen. 'Het Sociaal Leenfonds is uniek in Nederland. Het helpt inwoners financieel uit de brand en voorkomt erger', verklaart Taco Kuiper, wethouder armoedebeleid.

  Lees meer
 • Prijzen voor de mooiste bijenfoto's

  (05-07-2017)

  Op woensdag 28 juni vond tijdens het Bijenlandschap-event bij Heineken in Zoeterwoude de prijsuitreiking plaats van de Fotowegstrijd Bijenlandschap. Deze werd gehouden in de gemeenten in de regio Wassenaar-Zoetermeer-Alphen–Leiden-Bollenstreek. Uit maar liefst 212 inzendingen zijn drie prijswinnaars gekozen.

  Lees meer
 • Samenwerken aan duurzame schoolgebouwen

  (05-07-2017)

  De gemeente en schoolbesturen slaan de handen ineen om samen aan duurzame schoolgebouwen te werken. Dit betekent dat ze ernaar streven om nieuwe scholen energieneutraal te maken, en ervoor willen zorgen dat oude scholen 50% minder energie gaan gebruiken. 'Met deze maatregelen zijn Zoetermeerse scholen straks klaar voor de toekomst,' verklaart wethouder Isabelle Vugs.

  Lees meer
 • Zoetermeer krijgt tien nieuwe watertaps in het groen

  (05-07-2017)

  Op initiatief van de gemeenteraad krijgt Zoetermeer in 2017 en 2018 tien nieuwe watertapkranen op grotere speelplekken en in groene gebieden in de stad. De gemeente realiseert de tapkranen samen met waterbedrijf Dunea. Dunea plaatst de kranen, zorgt 10 jaar lang voor het onderhoud en rekent geen kosten voor het geleverde drinkwater.

  Lees meer
 • Mantelzorgwaardering

  (29-06-2017)

  Mantelzorgers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij zorgen vaak langdurig, intensief en onbetaald voor iemand met een chronische ziekte of handicap. Meestal voor een familielid, goede vriend of kennis. Mantelzorgers verdienen daarom waardering. De mantelzorgwaardering bestaat uit een éénmalige financiële waardering per jaar van € 200,- en een feestelijke dag van de mantelzorg.

  Lees meer
 • Fietstunnel krijgt kleur

  (29-06-2017)

  Het fietstunneltje aan het Sprinterpad ter hoogte van de Heuvelweg (tussen Hoeve Kromwijk en Bowling Westerpark) krijgt een frisse aanblik. Leerlingen van basisschool 't Schrijverke (Meerzicht) helpen de graffitikunstenaar Ruud Kooger om het ontwerp (de skyline) van Zoetermeer op de wanden aan te brengen.

  Lees meer
 • Aangepast plan voor Cadenza 2

  (28-06-2017)

  Het college wil de plannen op de locatie Cadenza 2 aan de Italiëlaan herzien. Eerder werd gedacht aan 60 woningen, nu stelt het college de gemeenteraad voor om op deze locatie 90 kleine huurappartementen voor jonge starters te realiseren en circa 80 commerciële appartementen (koop of huur) in het middensegment.

  Lees meer
 • Lokaal Gezondheidsbeleid 2017-2018 focust op positieve gezondheid

  (28-06-2017)

  Samenwerken aan positieve gezondheid en zo gezondheidsproblemen bij Zoetermeerders voorkomen. Dat is de focus van het Lokaal Gezondheidsbeleid 2017-2018. De gemeente presenteert dit beleid in een compact visiedocument en uitvoeringsagenda. Wethouder Isabelle Vugs: 'Gelijke kansen op gezondheid en vitaal ouder worden, dat gunnen we toch iedereen? De gemeente wil daarin graag helpen en werkt hierin met veel partijen samen'.

  Lees meer
 • Zoetermeer wil schaatsen in SilverDome behouden

  (24-06-2017)

  Donderdag 22 juni heeft de stichting Ice, Sports & Events, die de ijshal in SilverDome exploiteert, de sportverenigingen per brief laten weten dat ze de exploitatie van de ijshal financieel niet meer rond krijgen. De stichting laat de sportverenigingen weten dat ze om die reden de Oval schaatsbaan per direct gaat sluiten. Het gemeentebestuur onderzoekt nu welke stappen nodig zijn om de Oval schaatsbaan voor de Zoetermeerse verenigingen en schaatsrecreanten te behouden.

  Lees meer
 • Basisschool De Floriant de beste bij praktische verkeersexamen

  (22-06-2017)

  Het praktische verkeersexamen is achter de rug. Groep 7 van De Floriant presteerde van alle scholen en klassen het beste. Zij maakten de minste fouten. Daarom bezocht Marc Rosier, wethouder verkeer en vervoer, op donderdag 22 juni de winnende klas. Hij overhandigde de leerlingen een wisselbeker én een beker die ze mogen houden.

  Lees meer
 • Groen licht voor ontsluitingsweg Nutricia

  (21-06-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad een voorstel gedaan voor de aanleg van de alternatieve ontsluitingsroute voor het vrachtverkeer van Nutricia. Deze route ontsluit zowel het af- als aanrijdend vrachtverkeer aan de achterkant van Nutricia, langs de A12, waar ook de nieuwe ingang komt. Wethouder Marc Rosier: 'We zetten hiermee een grote stap naar een veilige en duurzame oplossing. En het vrachtverkeer van Nutricia gaat niet meer door het Dorp. Daar ben ik erg blij om.'

  Lees meer
 • Zoetermeer start Sport Supporter subsidieregeling

  (21-06-2017)

  In de 'Sportagenda 2017 en verder' (maart 2017) is opgenomen dat Zoetermeer de sport en maatschappelijke doelstellingen veel meer aan elkaar wil verbinden. Ook wordt aandacht besteed aan sportdeelname van speciale doelgroepen, zoals kinderen of volwassenen met een beperking.

  Lees meer
 • Zonne-energie ook mogelijk zonder eigen dak

  (16-06-2017)

  Het is nu ook voor huurders en bewoners van een appartement mogelijk zelf stroom op te wekken. De zonne-energie wordt niet op het eigen dak opgewekt, maar op daken van een aantal sporthallen die de gemeente beschikbaar stelt. De Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) legt deze daken vol met zonnepanelen, zodat er collectieve zonneparken ontstaan.

  Lees meer
 • Groepsaankoop zonnepanelen doorslaand succes

  (16-06-2017)

  De zesde groepsaankoop zonnepanelen in de provincie Zuid-Holland is succesvol afgesloten. Ruim 1.810 inwoners accepteerden het aanbod van de winnende leverancier SolarNRG. In onze gemeente kozen maar liefst 767 inwoners voor zonnepanelen via de groepsaankoop. De actie werd georganiseerd door Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met iChoosr.

  Lees meer
 • Zoetermeer gaat werken volgens Retailagenda

  (15-06-2017)

  Het gemeentebestuur van Zoetermeer gaat met ingang van 1 juli 2017 werken volgens de kerntaken van de nationale Retailagenda en de RetailDeals van het ministerie van Economische Zaken. Het college wil op die manier blijven werken aan een sterke retailsector in Zoetermeer en de regio. Daarnaast gaat de gemeente opzoek naar mogelijkheden om kansrijke winkelgebieden verder te clusteren en te versterken. Onderdeel van de verkenning vormt ook de mogelijke transformatie of sanering van bestaande kansarme winkelmeters. Zoetermeer handelt hiermee conform de breed gedragen ambitie van het Rijk en de Provincie Zuid-Holland.

  Lees meer
 • Metropoolregio Rotterdam Den Haag pleit voor meer geld voor mobiliteit

  (14-06-2017)

  De 23 samenwerkende gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag doen een oproep aan het nieuwe kabinet om het jaarlijkse mobiliteitsbudget (BDU) voor de regio's Amsterdam en Rotterdam Den Haag te verhogen met 250 miljoen euro en weer te laten meegroeien met de reizigersgroei. Door de rijksbezuinigingen uit het verleden en de oplopende kosten voor beheer, onderhoud en vervanging van het tram- en metronetwerk, blijft er nauwelijks geld over voor investeringen in nieuwe OV-verbindingen, fietspaden en wegen. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

  Lees meer
 • Tegoed op OV-chipkaart met ZoetermeerPas-cheques

  (14-06-2017)

  Vanaf 1 juni 2017 krijgt u met keuzecheques 9 tot en met 13 een bedrag van € 4,- per cheque tegoed op uw ov-chipkaart. U kunt het tegoed op uw OV-chipkaart laten zetten bij het HTM servicepunt bij Station Centrum West (Centrum West 43) in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Ateliers BaZtille zet koers naar zelfstandige broedplaats

  (14-06-2017)

  De gemeente Zoetermeer wil vanaf 2019 het huidige ateliercomplex BaZtille om niet overdragen aan de daar gevestigde kunstenaarsstichting. De gronden worden dan verhuurd of in erfpacht uitgegeven. De stichting wordt daarmee onafhankelijk van de gemeente en gaat de verantwoordelijk dragen voor beheer en onderhoud van het gebouw en de gronden. Tegelijkertijd krijgt de stichting de vrijheid om via atelierverhuur en andere activiteiten te zorgen voor eigen inkomsten.

  Lees meer
 • Warenmarkt verhuist naar Marseillepad

  (07-06-2017)

  De warenmarkt verhuist zaterdag 10 juni naar het Marseillepad, dat langs de Dobbe ligt en aan de Markt grenst. Met deze verplaatsing wil de gemeente zorgen voor meer bruis op de Markt. De nieuwe plek is een volwaardige marktlocatie, die daarnaast de verbinding tussen het Stadshart, via de Dobbe en de Nicolaasbrug, naar de Dorpsstraat versterkt.

  Lees meer
 • Ook Zoetermeer zet meer geld in voor kinderen in armoede

  (07-06-2017)

  Het bestrijden van armoede onder kinderen staat hoog op de agenda van het college van burgemeester en wethouders. Daarom heeft het college besloten om, met geld dat het Rijk daarvoor beschikbaar heeft gesteld, per 2017 meer geld in te zetten voor kinderen in armoede zodat zij bijvoorbeeld een dagje uit kunnen.

  Lees meer
 • Snoeiafval in de strijd tegen kanker

  (06-06-2017)

  Zoetermeer doet met meer dan 170 gemeenten mee aan de landelijke actie Vergroot de Hoop. Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Snoeiafval van de Taxus Baccata is een belangrijke grondstof voor chemotherapie. In Zoetermeer kan dit snoeisel aangeboden worden bij de Afvalinzameling aan de Argonstraat 25. De actie start op 15 juni en duurt tot 31 augustus.

  Lees meer
 • Zoetermeer en vastgoedeigenaren tekenen voor verdere ontwikkeling Dutch Innovation Park

  (01-06-2017)

  Vijf vastgoedeigenaren tekenden met De Haagse Hogeschool en de gemeente Zoetermeer op 1 juni een overeenkomst voor de doorontwikkeling van Dutch Innovation Park. Op het Zoetermeerse ICT-park richten bedrijven en het onderwijs zich vooral op cyber security, e-health, e-mobility en big data-onderzoek. De samenwerkende partijen spraken donderdag 1 juni met elkaar af om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor ICT-studenten, bedrijven en onderzoeksinstellingen.

  Lees meer
 • Eerste van 130 nieuwe elektrische laadpalen in gebruik genomen

  (31-05-2017)

  Wie in Zoetermeer een elektrische auto heeft, hoeft straks niet verder te lopen dan 300 meter om zijn of haar auto op te laden. Dit is mogelijk omdat de gemeente investeert in het plaatsen van openbare laadpalen. Op woensdag 31 mei om 11.00 uur gaf wethouder Robin Paalvast hiervoor het startsein.

  Lees meer
 • Zoetermeer groeit: een schaalsprong

  (31-05-2017)

  In de woningbouwagenda staat dat er in Zoetermeer de komende jaren 10.000 tot 16.000 extra woningen worden gebouwd. Hierdoor groeit Zoetermeer met 18.000 tot 30.000 inwoners. Bij zo'n ambitieuze groei van het aantal inwoners past een ambitieuze groei van alle voorzieningen en sociaal-economische opgaven. Niet alleen het aantal woningen maakt een schaalsprong, maar heel Zoetermeer maakt als het ware een schaalsprong. De manier waarop dat kan en moet gebeuren, is de komende tijd onderwerp van verdere gesprekken tussen het college van burgemeester en wethouders (B&W) en de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Investeren in de toekomst van de Dutch Innovation Factory

  (30-05-2017)

  Gemeente Zoetermeer en De Haagse Hogeschool hebben recent de intentie uitgesproken om zich samen sterk te maken voor de doorontwikkeling van de Dutch Innovation Factory. De afgelopen drie jaar heeft de Dutch Innovation Factory, met de Zoetermeerse ICT-vestiging van hogeschool, een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De Dutch Innovation Factory huist naast 500 studenten, ook 21 bedrijven, goed voor 325 banen, 30 stage- en afstudeerplekken en ruim 10 startups. De Haagse Hogeschool en gemeente willen voort bouwen op dit succes. Dit wordt in september bekrachtigd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

  Lees meer
 • Extra Zoetermeerse woningen voor jongeren, doorstromende gezinnen en ouderen

  (17-05-2017)

  Zoetermeer moet een complete woonstad worden voor alle leeftijden, dus voor jongeren, ouderen en gezinnen. Daarom worden er de komende jaren vooral nieuwe woningen gebouwd voor jongeren en 'empty nesters'. Ook wordt er gebouwd voor gezinnen die een stap willen maken naar luxer wonen. Op deze manier zal de doorstroming vanuit bestaande woningen verbeteren. Naast nieuwbouw wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van bestaande wijken en woningen. Dat zijn de belangrijkste punten in het woningbouwprogramma dat het college van burgemeester en wethouders op 17 mei voor besluitvorming naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

  Lees meer
 • Ambitieus perspectief voor Zoetermeer

  (17-05-2017)

  Zoetermeer staat er goed voor. In de Perspectiefnota 2017 beschrijft het college van burgemeester en wethouders (B&W) wat de gemeente in 2018 en de jaren daarna gaat doen. Daarop wordt de Programmabegroting 2017-2020 gebaseerd. Het gemeentebestuur investeert in de stad en gaat zoveel mogelijk in overleg met de Zoetermeerders aan de slag.

  Lees meer
 • Kick-off Bob in de sportkantine

  (16-05-2017)

  Zaterdag 13 mei ging de campagne 'Bob in de sportkantine' officieel van start. Wethouder Margreet van Driel overhandigde het BOB-pakket aan voetbalvereniging SV DWO. De campagne 'Bob in de sportkantine' is erop gericht te voorkomen dat sporters en supporters die alcohol hebben gedronken in de sportkantine achter het stuur kruipen.

  Lees meer
 • De winkel voor duurzaam wonen opent in Zoetermeer

  (16-05-2017)

  Op 20 mei opent wethouder Robin Paalvast (Duurzaam & Groen) de winkel Reimarkt Zoetermeer. In de winkel kunnen Zoetermeerse huiseigenaren simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis. Huiseigenaren krijgen informatie over wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat het oplevert. Reimarkt adviseert ook over hoe dit het beste betaald of gefinancierd kan worden en welke subsidies van toepassing zijn. Tijdens de opening staat de rijdende winkel op het parkeerterrein van Bouwhof aan de Edisonstraat 115.

  Lees meer
 • Wijkzorgnetwerk Zoetermeer voor professionals sociaal domein

  (15-05-2017)

  Vanuit de gemeente Zoetermeer is het online platform Wijkzorgnetwerk (WZN) opgezet voor iedereen die werkzaam is in het sociale domein. Het online platform biedt de mogelijkheid om iedereen in het Wijkzorgnetwerk (op wijk- of stedelijk niveau) snel op te hoogte te brengen van het laatste nieuws en mededelingen.

  Lees meer
 • Zoetermeer onderzoekt zorgfraude

  (09-05-2017)

  De gemeente Zoetermeer heeft na zorgvuldig onderzoek op basis van tips en interne signalen een onaangekondigde actie bij een zorginstelling uitgevoerd. Deze zorginstelling wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (PGB's).

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor 12 Zoetermeerders

  (26-04-2017)

  Tijdens de 'Lintjesregen' op woensdag 26 april ontvingen 12 Zoetermeerders een Koninklijke Onderscheiding voor hun vaak belangeloze inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Aptroot reikte de onderscheidingen uit in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Lokaal Educatieve Agenda vastgesteld

  (19-04-2017)

  Een startkwalificatie voor iedereen. En een vloeiende overgang tussen en verregaande samenwerking van kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, mbo, hbo, CKC en Bibliotheek Zoetermeer. Dat zijn de uitgangspunten van de Lokaal Educatieve Agenda 2017-2020 (LEA), die wethouder Isabelle Vugs met deze partners vaststelde.

  Lees meer
 • Nieuwe vaarverbinding Rotte Rijn Vliet

  (06-04-2017)

  Een rondje kunnen varen over Rotte, Oude Rijn en Vliet. Vorig jaar opperden provincie, twee waterschappen, betrokken gemeenten en Staatsbosbeheer dit idee. Om van droom naar daad te komen, slaan betrokken partijen de handen ineen. Op 5 april 2017 gaven zij in Zoetermeer het startsein voor een visie- en haalbaarheidsonderzoek van een dergelijke vaarroute.

  Lees meer
 • Wethouder Mariëtte van Leeuwen verruilt Zoetermeer voor bestuursfunctie in het onderwijs

  (04-04-2017)

  Per 1 mei 2017 is wethouder Mariëtte van Leeuwen (Jeugd, Sport en Economische Zaken) benoemd als bestuurder Onderwijs binnen iHUB, de alliantie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Altra, Opvoedpoli en De Nieuwe Kans. Ze heeft de gemeenteraad van Zoetermeer meegedeeld haar functie als wethouder neer te willen leggen.

  Lees meer
 • Uitbreiding telefonisch spreekuur WZI

  (31-03-2017)

  Heeft u vragen rondom werk, zorg of inkomen? Dan kunt u iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur bellen met uw klantmanager of Wmo-consulent. Ook kunt u bellen met ons telefoonnummer 14 079. Een medewerker van het Gemeentelijk Informatie Punt (GIP) zal uw vragen dan zo goed mogelijk beantwoorden. Als het nodig is, verbinden ze u door met een klantmanager of consulent.

  Lees meer
 • Nieuwe fase voor bouw station Lansingerland-Zoetermeer

  (22-03-2017)

  Woensdagochtend 22 maart stortten de wethouders Abee (Lansingerland) en Rosier (Zoetermeer) samen met regiodirecteur Cuijpers van ProRail, het beton voor één van de kolommen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Daarmee is een nieuwe fase voor de werkzaamheden ingeluid. In totaal worden 24 kolommen nabij de A12 (bij de grens tussen Zoetermeer en Bleiswijk) geplaatst om het viaduct te dragen. Eind augustus 2017 worden hierop de liggers over A12 geplaatst.

  Lees meer
 • WOZ-waarde koopwoning online inzien

  (21-03-2017)

  Via een stadskaart van Zoetermeer kunt u de WOZ-waarde van (bijna alle) Zoetermeerse koopwoningen online inzien. Inloggen met DigiD is niet nodig.

  Lees meer
 • Voorkom onnodige wachttijd aan de telefoon

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Jaarwisseling in Zoetermeer feestelijk en relatief rustig verlopen

  (02-01-2017)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. Op de Markt was een grootse vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest en in Silverdome was een uitverkocht jongerenfeest waar zo'n 1.250 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. Het feest en het vuurwerk op de Markt heeft volgens de politie enkele duizenden mensen naar de Markt getrokken en wordt als een groot succes gezien. Dit kwam mede door de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de zes horecaondernemingen die het feest op de Markt mede hebben georganiseerd.

  Lees meer
 • Aanpassing rotonde Van Leeuwenhoeklaan - Clauslaan

  (07-09-2016)

  Op 12 september start de aanpassing van de rotonde op de Van Leeuwenhoeklaan bij de Clauslaan. De fiets- en voetgangersoversteken komen hoger te liggen en de asfaltdeklaag wordt vervangen. Overdag kunt u van de rotonde gebruik blijven maken door de inzet van verkeersregelaars. 's Nachts kan de rotonde zijn afgesloten, maar via een omleiding kan het verkeer zijn weg vervolgen. Uiterlijk 8 oktober zijn de werkzaamheden klaar.

 • Nieuwe manier van zorg voor ouderen thuis

  (23-06-2016)

  27 oudere bewoners in de wijken Meerzicht en Centrum doen tot eind 2017 mee met een proef Verzorgd Thuis waarin zij te maken krijgen met een vaste medewerker die hen de hulp en zorg geeft die zij op dat moment nodig hebben. Nu komen er vaak verschillende mensen per dag langs. De gemeente Zoetermeer, zorgaanbieder Vierstroom en zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben hierover gezamenlijk afspraken gemaakt.

  Lees meer
 • Publieksbalies tijdelijk gevestigd aan Duitslandlaan

  (01-06-2016)

  Heeft u een afspraak bij het Publieksplein van de gemeente, bijvoorbeeld om uw paspoort te vernieuwen, geboorteaangifte te doen of een omgevingsvergunning aan te vragen? Sinds 31 mei 2016 kunt u hiervoor terecht aan de Duitslandlaan 440 in Zoetermeer. De reden voor de tijdelijke verhuizing van alle publieksbalies naar de Duitslandlaan is de verbouwing van het Stadhuis. Aan de dienstverlening van de gemeente verandert niets.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer