Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Nieuw bomenbeleid in samenspraak

  (18-07-2019)

  Het college heeft dinsdag 16 juli de conceptversie van het nieuwe bomenbeleid vrijgegeven voor samenspraak met bewoners. Dat betekent bewoners in het najaar kunnen aangeven wat zij van het bomenbeleid vinden. De datum voor de bijeenkomst staat nog niet vast; inwoners worden na de zomervakantie verder geïnformeerd via een persoonlijke uitnodiging en de informatie wordt op deze website opgenomen.

  Lees meer
 • Maak van de zomervakantie één groot feest!

  (17-07-2019)

  Yes! Het is zomervakantie. Dat betekent even geen school. Bij de speel- en stadsboerderijen, Zoetermeer Sport en Speelmeer kunnen uw kinderen één groot feest van de zomer maken.

  Lees meer
 • De volgende stap voor Ontsluitingsweg Nutricia

  (17-07-2019)

  Al langere tijd is het aanleggen van een veilige ontsluiting voor vrachtverkeer van Nutricia een prioriteit voor het college van Zoetermeer. Wethouder Marc Rosier (verkeer): 'Het college heeft door een wijziging in het bestemmingsplan de volgende stap genomen voor de nieuwe ontsluitingsweg Nutricia.'

  Lees meer
 • Vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

  (15-07-2019)

  Het duurt nog even, maar voor u het weet, is het zover: Knallend vuurwerk met oud en nieuw. Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Inwoners kunnen tot en met 15 september via doemee.zoetermeer.nl een voorstel doen voor een locatie. Vorig jaar ging het nog om een aantal natuurgebieden, dit jaar kunt u een locatie in uw buurt voorstellen.

  Lees meer
 • Gemeente Zoetermeer aan de zonnepanelen

  (15-07-2019)

  423 zonnepanelen krijgen binnenkort een plek op twee gemeentelijke sportaccommodaties in Zoetermeer. De panelen zullen in totaal 137 kWp opwekken; vergelijkbaar met het verbruik van 40 huishoudens. Als het aan de gemeente ligt, is dit nog maar het begin.

  Lees meer
 • Palenstein middelpunt duurzame belangstelling

  (15-07-2019)

  Wat hebben de raadsleden van Zoetermeer, het CBS, de VNG en het ROC Nijmegen met elkaar gemeen? Ze lieten zich allemaal inspireren door Palenstein.

  Lees meer
 • Groen over de gemeentegrens: regionale samenwerking zorgt voor resultaat

  (15-07-2019)

  Natuur heeft geen boodschap aan gemeentegrenzen. En wie een mooie wandeling of fietstocht maakt, laat zich daar liever ook niet door stoppen. Daarom neemt Zoetermeer sinds 2016 deel aan de ‘landschapstafel Duin Horst Weide’ voor regionale groenprojecten. Tussentijdse conclusie na drie jaar samenwerken: er is veel om trots op te zijn.

  Lees meer
 • Urban future global conference in Oslo

  (15-07-2019)

  Op uitnodiging van de organisatie bezochten wethouder Jakobien Groeneveld en Peter Verheggen (programmamanager Duurzaam & Groen) namens de gemeente Zoetermeer de Urban future global conference in Oslo. Een mooie kans om het duurzame netwerk uit te breiden en nieuwe inzichten op te doen op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling.

  Lees meer
 • Plaquette ter ere van 100 jaar kiesrecht in Zoetermeer

  (15-07-2019)

  Ter ere van 100 jaar kiesrecht is er een plaquette geplaatst bij de Zoetermeerse raadzaal. Burgemeester Aptroot en gemeenteraadslid Véronique Frinking onthulden de plaquette op maandagavond 15 juli 2019 voorafgaand aan de raadsvergadering.

  Lees meer
 • Werkzaamheden gestart voor fleurig 'rondje Meerpolder'

  (15-07-2019)

  Een langgekoesterde wens van natuurminnend Zoetermeer gaat in vervulling: binnenkort is het mogelijk om op de fiets te stappen voor een ‘rondje Meerpolder’. En dat is niet alleen voor fietsliefhebbers goed nieuws.

  Lees meer
 • Zoetermeerse Hans Huizer ontvangt Koninklijke onderscheiding

  (12-07-2019)

  De heer Hans Huizer uit Zoetermeer ontving op donderdag 11 juli 2019 een Koninklijke onderscheiding uit handen van minister Van Engelshoven. De heer Huizer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage aan het onderwijs en de ontwikkelingen van kinderen en jongeren uit achterstandswijken.

  Lees meer
 • Start bouw Gymworld aan de Amerikaweg

  (11-07-2019)

  Het bouwbord is onthuld en de eerste vijf houten paaltjes zijn symbolisch in de grond geslagen. De bouw van Gymworld is officieel begonnen! In dit nieuwe iconische gebouw gaan volgend jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten.

  Lees meer
 • Doe mee met het scheiden van GFT

  (09-07-2019)

  GFT-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval, zoals bijvoorbeeld schillen en resten van groenten, fruit, aardappelen en andere etensrestjes of onkruid, bladeren en takken. Door uw afval te scheiden, kan het gerecycled worden en werkt u mee aan een beter milieu. Van uw GFT-afval wordt onder andere compost gemaakt en compost is een goede bodemverbeteraar van de grond.

  Lees meer
 • Verbetering dijk Voorweg/Vlamingstraat

  (09-07-2019)

  De komende periode verbetert het Hoogheemraadschap van Rijnland de dijk langs de Voorweg/Vlamingstraat in Zoetermeer. De dijken moeten veilig zijn, zodat u ook in de toekomst droge voeten houdt. In Zuid-Holland hebben we te maken met bodemdaling. De dijk aan de Voorweg is onderzocht en moet over de gehele linie verhoogd worden. Meer informatie vindt u op de website van het hoogheemraadschap: Voorweg/Wilsveen in Zoetermeer.

 • Zoetermeers talent gezocht voor Nieuwjaarsvoorstelling

  (08-07-2019)

  Voor de Nieuwjaarsvoorstelling van 2020 is de gemeente op zoek naar lokaal talent dat graag wil optreden voor een uitverkochte zaal. De Nieuwjaarsvoorstelling vindt plaats op dinsdag 7 januari 2020 in de Grote zaal van het Stadstheater. Hier vieren we gezamenlijk het nieuwe jaar met een theatrale rondreis door de stad. Alle acts worden dit jaar begeleid door het Theaterorkest.

  Lees meer
 • Gemeente Zoetermeer feliciteert de winnaars van het Sportgala 2018

  (05-07-2019)

  Zoetermeer, 5 juli 2019. Vanavond zijn de sportprijzen van 2018, tijdens de opening van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer op de Markt, bekend gemaakt door wethouder Ingeborg ter Laak.

  Lees meer
 • Recreatiekaart regiopark Buytenhout

  (04-07-2019)

  Met het heerlijke weer van de afgelopen tijd is het 't ideale moment om erop uit te gaan. Heeft u regiopark Buytenhout al ontdekt? In dit natuur- en recreatiegebied valt van alles te beleven. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht en meer! Daarom is er een nieuwe recreatiekaart gemaakt, waarop u alle activiteiten in de omgeving kunt vinden. Haal de kaart gratis op bij het Stadhuis-Forum (Plein Vrije tijd), één van de wijkposten of stadsboerderijen, of download de kaart via www.zoetermeer.nl/recreatiekaart-buytenhout.

  Lees meer
 • Zonnige veteranenavond

  (04-07-2019)

  Zaterdag 29 juni bedankte Zoetermeer haar veteranen tijdens een feestelijke avond. Historische en moderne militaire voertuigen reden van het Buytenpark naar de Markt. Daar verwelkomden burgemeester Charlie Aptroot en wethouders Margreet van Driel en Ingeborg ter Laak de veteranen en vrijwilligers. Ook was er speciale aandacht voor Maaike Hoogewoning, die als Zoetermeerse veteraan onlangs de Witte Anjer won.

  Lees meer
 • Bouw nieuw Van der Valk Hotel grote stap dichterbij

  (04-07-2019)

  Zoetermeer, woensdag 3 juli. Vandaag ondertekenden burgemeester Aptroot en wethouder Van Driel van grondzaken en de heren M. van der Valk en L. van der Valk de overeenkomst voor de verkoop van de grond aan de Zilverstraat in Zoetermeer.

  Lees meer
 • SLW handelt niet in belang van inwoners Zoetermeer

  (03-07-2019)

  Zoetermeer, 2 juli 2019. Gisteren diende het kort geding dat de gemeente Zoetermeer tegen Sweet Lake Wellness (SLW) aanspande. De gemeente Zoetermeer wil dat SLW zich aan de erfpachtovereenkomst houdt die beiden in 2013 aangingen om het zwembad jaarlijks in de zomerperiode gedurende acht weken open te stellen voor recreatiezwemmen. De rechter zei dat het openstellen van het Keerpunt deze zomer niet meer realistisch is omdat het zwembad verwaarloosd is.

  Lees meer
 • Uitbreiding vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling

  (03-07-2019)

  Het duurt nog even, maar voor je het weet is het zover: knallend vuurwerk met oud en nieuw. Het college van burgemeester en wethouders wijst voor de komende jaarwisseling extra vuurwerkvrije zones in de stad aan. Van 15 juli tot en met 15 september kunnen inwoners via doemee.zoetermeer.nl een voorstel doen voor een locatie. Vorig jaar ging het nog om een aantal natuurgebieden, dit jaar kunnen inwoners locaties in hun buurt voorstellen.

  Lees meer
 • Ondernemers en overheid helpen werkzoekenden met Doe Agenda

  (28-06-2019)

  Vrijdag 28 juni ondertekenden Margreet van Driel, wethouder Werk en Inkomen en voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal en Corina Holla, voorzitter VNO NCW Den Haag, de Doe Agenda 'Perspectief op Werk' Zuid Holland Centraal. Doel van de Doe-Agenda is zoveel mogelijk werkzoekenden in onze regio werkfit te maken om 170 werkfitte kandidaten aan passend werk te helpen. Het Rijk heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld voor 2019 en 2020. Met de Doe agenda heeft de regio Zuid Holland Centraal voor 2019 1 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering hiervan.

  Lees meer
 • Wethouders zetten zich in voor sporten met een beperking

  (28-06-2019)

  Op 22 juni tekenden negen wethouders uit regio Haaglanden de intentieovereenkomst 'Inclusief - Sport & Bewegen Haaglanden'. Hiermee bevestigen zij dat gemeenten binnen de regio nauwer gaan samenwerken om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking optimaal te ondersteunen bij het sporten en bewegen. Zo zullen de gemeenten het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de regio beter op elkaar afstemmen.

  Lees meer
 • Eerste exemplaar boek over Zoetermeerse Geschiedenis overhandigd aan burgemeester Aptroot

  (28-06-2019)

  Vrijdag 28 juni ontving burgemeester Aptroot het eerste exemplaar van het boek 'Kleine Zoetermeerse Geschiedenissen'. Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer heeft het boek gemaakt omdat er veel vraag is naar verhalen van de geschiedenis van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Nieuwe parkeerautomaten in Zoetermeer

  (27-06-2019)

  Alle 63 parkeerticketautomaten die op straat in Zoetermeer worden in juli en augustus vervangen door 50 nieuwe automaten. Vanaf 20 juli kunt u niet meer met muntgeld betalen bij deze automaten.

  Lees meer
 • Burgemeester reikt Zoetermeerse gemeentepenning uit

  (26-06-2019)

  Op dinsdag 25 juni 2019 ontving de heer B.I. van Vliet uit handen van de burgemeester van Zoetermeer de gemeentepenning. De heer van Vliet kreeg de penning voor zijn jarenlange verdienstelijke inzet voor de stad Zoetermeer en haar inwoners.

  Lees meer
 • Start van campagne 'Regel je shit'

  (20-06-2019)

  Vanmorgen gaf wethouder Margreet van Driel op het MBO Rijnland het startsein voor de campagne ‘Regel je shit’, bedoeld voor jongeren die 18 worden. De wethouder overhandigde een cadeaubon aan de student die de meeste antwoorden wist op de vraag: “Wat moet je allemaal regelen voordat je 18 wordt?”.

  Lees meer
 • Nieuw zwembad in Van Tuyllpark stap dichterbij

  (18-06-2019)

  De bouw van een nieuw zwembad is een stap dichterbij nu het college aan de raad voorstelt om dit te bouwen op het lege terrein direct naast SilverDome. Inmiddels is duidelijk welke wensen de verschillende gebruikers hebben. Ook realiseert het college hiermee de verkiezingsbelofte van alle politieke partijen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Resultaten onderzoek cliëntervaring Wmo over 2018

  (04-06-2019)

  Jaarlijks wordt een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd onder inwoners die via de Wmo gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of huishoudelijke hulp. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek van dit jaar bekend.

  Lees meer
 • Nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) met een jaar verlengd

  (04-06-2019)

  Begin mei hebben alle rolstoelgebruikers in Zoetermeer van de gemeente een brief ontvangen over de nieuwe landelijke code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

  Lees meer
 • Gemeenten niet akkoord met compensatie jeugdzorg

  (03-06-2019)

  Op 5 juni 2019 dienen de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg gesteund door andere gemeenten een motie in tijdens de algemene ledenvergadering Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij maken in deze motie bezwaar tegen het voorgestelde akkoord tussen VNG en het kabinet over de compensatie voor de tekorten op de jeugdzorg. De gemeenten zijn van mening dat het huidige aanbod van het kabinet teleurstellend is.

  Lees meer
 • Van der Valk hotel kiest voor Zoetermeer

  (29-05-2019)

  Op dinsdag 28 mei 2019 besloot het college aan de raad voor te stellen om het laatste beschikbare kavel langs de A12 aan de Zilverstraat te verkopen aan Van der Valk. De bouw van het hotel is een goede ontwikkeling voor de gemeente Zoetermeer. Voordat de ontwikkeling van het van der Valk hotel daadwerkelijk start, zal de bestemming bedrijventerrein worden aangepast.

  Lees meer
 • Recht op Schoolspullenpas? Vraag deze dan nu aan!

  (29-05-2019)

  Vanaf januari 2019 is het weer mogelijk om een Schoolspullenpas aan te vragen voor kinderen uit minimagezinnen. De Schoolspullenpas is een betaalpas, waarmee ouders spullen als schriften, pennen, etuis, tassen en rekenmachines kunnen kopen.

  Lees meer
 • De Meerpaal wint de Schoolverlaters Cup 2019

  (29-05-2019)

  Vandaag vond de zogenoemde ‘Schoolverlaters Cup’ plaats. Groep 8 leerlingen van 19 verschillende scholen streden om de begeerde wisselbokaal. Wethouder Jan Iedema (Onderwijs) opende het sportieve evenement op de zonovergoten accommodatie van voetbalvereniging DWO.

  Lees meer
 • Kwaliteitsimpuls Markt 10 en Dobbegebied

  (29-05-2019)

  De gemeente wil van start met de (her)ontwikkeling van het gebied rondom Markt 10 inclusief het Dobbegebied. Het college stelt de raad voor de uitgangspunten hiervoor vast te stellen. Het voorstel bevat onder andere plannen voor woningbouw, een parkeergarage onder de Markt en voor vergroening door de realisatie van een Centraal Park.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (27-05-2019)

  Op donderdag 23 mei hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. De teams van WAS maakten een extra ronde door de aangrenzende wijken.

  Lees meer
 • Veilig fietsen na verkeersexamen

  (24-05-2019)

  Van 13 mei tot en met 24 mei vonden de praktische verkeersexamens plaats. Ruim 1400 Zoetermeerse leerlingen die in groep 7 zitten lieten zien dat ze veilig door het verkeer kunnen fietsen. Wethouder Marc Rosier moedigde ze aan. 'Veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk.'

  Lees meer
 • Wethouder Ter Laak spreekt op congres 'Slimmer thuis'

  (24-05-2019)

  Donderdag 23 mei was Wethouder Ingeborg Ter Laak te gast bij het Congres Slimmer thuis. Steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Maar zij hebben daar wel hulp en zorg bij nodig. Ingeborg ter Laak: 'Ik wil dat iedereen in Zoetermeer niet alleen langer thuis kan wonen maar dat ze daar ook goede zorg bij krijgen.’Dat zei Ingeborg ter Laak afgelopen donderdag 23 mei tijdens het congres 'Slimmer Thuis'.'

  Lees meer
 • Politie en brandweer in actie bij 112 Veiligheidsdag

  (23-05-2019)

  De brandweer liet zien hoe ze een auto bij een ongeluk openknippen. Dat was een van de demonstraties op de 112 Veiligheidsdag van zaterdag 18 mei. Op het evenemententerrein bij SilverDome kon iedereen een kijkje nemen in de wereld van politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten.

  Lees meer
 • Nieuwe aanwinst Dutch Innovation Park

  (23-05-2019)

  Woensdag 22 mei zijn de werkzaamheden gestart aan het nieuwe onderkomen van DGI Doedijns op het Dutch Innovation Park. DGI Doedijns, een internationale speler op het gebied van innovatieve aandrijftechnieken, vestigt zich hier aan het einde van het jaar. Wethouder Jan Iedema (Economie) gaf samen met Frank Robben (CEO DGI) het startsein voor de verbouwing.

  Lees meer
 • Zoetermeer Eén tegen Eenzaamheid

  (22-05-2019)

  Zoetermeer heeft sinds kort een community tegen eenzaamheid. De deelnemers van de community ontwikkelen samen ideeën om eenzaamheid in Zoetermeer te bestrijden en werken deze ideeën uit.

  Lees meer
 • Perspectiefnota: vernieuwen, investeren en bezuinigen

  (22-05-2019)

  Vandaag - woensdag 22 mei - biedt het college de Perspectiefnota 2020 aan de gemeenteraad aan. In deze Perspectiefnota is een pakket aan maatregelen opgenomen dat zal leiden tot een Programmabegroting 2020-2023. Het voorstel aan de gemeenteraad bestaat uit maatregelen in de vorm van vernieuwingen, investeringen en bezuinigingen.

  Lees meer
 • Station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend

  (17-05-2019)

  Vrijdagmiddag 17 mei opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) station Lansingerland-Zoetermeer op feestelijke wijze. Zij deed dit samen met burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer). Met het station - waar de NS Sprinter, RandstadRail, regionale buslijnen, auto en fiets samenkomen - kan makkelijker en sneller in de driehoek Rotterdam-Gouda-Den Haag worden gereisd. Vanaf zondag 19 mei brengt HTM met RandstadRail 4 de reizigers naar het nieuwe station.

  Lees meer
 • Sportpenning voor Freek van der Wart

  (16-05-2019)

  Zaterdag 11 mei reikte wethouder Ingeborg ter Laak de sportpenning uit aan schaatser Freek van der Wart. Hiermee wil de gemeente laten zien dat ze respect hebben voor zijn uitmuntende sportcarrière. Hij is een goed voorbeeld voor de Zoetermeerse schaatsjeugd.

  Lees meer
 • Stedin biedt slimme meters aan in Zoetermeer

  (10-05-2019)

  Netbeheerder Stedin is gestart met het aanbieden van slimme energiemeters in Zoetermeer. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter die, als u dat wilt, uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw leverancier. Zelf uw meterstanden doorgeven hoeft dan niet meer. Met het verbruiksoverzicht dat u vervolgens maandelijks ontvangt, krijgt u de mogelijkheid om zelf nauwkeurig uw energieverbruik te volgen. Dat helpt u energie en dus geld te besparen.

  Lees meer
 • Toespraak burgemeester Aptroot bij Dodenherdenking

  (07-05-2019)

  De toespraak van burgemeester Ch.B. Aptroot, uitgesproken tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei 2019.

  Lees meer
 • Lintjesregen 2019

  (26-04-2019)

  Tijdens de ‘Lintjesregen’ op vrijdag 26 april ontvingen veertien Zoetermeerders een Koninklijke Onderscheiding voor hun vaak belangeloze inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Aptroot reikte de onderscheidingen uit in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Van garage tot Living Lab

  (25-04-2019)

  De oude Tango Garage in Palenstein wordt verbouwd tot Living Lab Palenstein Aardgasvrij: een vernieuwende leeromgeving rondom de energietransitie waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Studenten en scholieren kunnen hier in de praktijk aan de slag tijdens de bouw van de aardgasvrije wijk Palenstein.

  Lees meer
 • Zoetermeerse mantelzorgers vertellen

  (25-04-2019)

  Mantelzorgers zorgen met veel liefde en toewijding voor een familielid, een vriend of een kennis. Door omstandigheden kan iedereen mantelzorger worden. De extra zorg die mantelzorgers geven is de bezegeling van hun bijzondere band met de persoon voor wie zij zorgen. De gemeente Zoetermeer vraagt met de campagne 'Jullie bijzondere band' aandacht voor deze mensen.

  Lees meer
 • Kunst op gevel De Voorde

  (24-04-2019)

  Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u sinds kort een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Vanaf 12 april projecteren twee grote lampen, zogenaamde profloods, afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

  Lees meer
 • Extra verlichting op stille en enge plekken

  (23-04-2019)

  Dit jaar pakt de gemeente zeventien 'stille en enge plekken' in de stad aan. Deze plekken zijn door inwoners gemeld. Het merendeel krijgt extra verlichting of de lichtmasten worden verplaatst. Burgemeester Aptroot: 'Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we de veiligheid verbeteren en het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente.'

  Lees meer
 • Energiesafari's geven inzicht in kansen tot verduurzamen woning

  (23-04-2019)

  Onlangs vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de energiesafari's die in Zoetermeer zijn gehouden. Bijna 120 inwoners gingen met een thermograaf op pad om te zien waar er warmte uit de woning lekt.

  Lees meer
 • Innovatie in Stadslogistiek

  (23-04-2019)

  Op 17 april is het startsein gegeven voor het project 'Doorbraak in Stadslogistiek' op het Dutch Innovation Park. Met dit project wil de gemeente samen met Blue Turtle Associates overlast door verkeersdrukte in steden aanpakken. Wethouder Jan Iedema (Economie) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates) slaan hiervoor de handen ineen.

  Lees meer
 • Inwoners Palenstein krijgen advies over energiebesparing

  (23-04-2019)

  Woensdag 17 april verzamelden particuliere woningeigenaren uit Palenstein zich in Castellum Palensteyn voor gratis advies over energiebesparing.

  Lees meer
 • Nieuwe recratiekaart regiopark Buytenhout

  (18-04-2019)

  Heeft u regiopark Buytenhout al ontdekt? In dit natuurgebied valt van alles te beleven. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht en meer! Daarom is er een nieuwe recreatiekaart gemaakt, waarop u alle activiteiten in de omgeving kunt vinden. Haal de kaart gratis op bij het Stadhuis-Forum (Plein Vrije tijd) en de speel- en stadsboerderijen of download deze.

  Lees meer
 • Jaarrekening 2018 positief: bezuinigingen blijven nodig

  (17-04-2019)

  Diverse meevallers zorgden ervoor dat de gemeente de jaarrekening 2018 met een licht positief resultaat kon afsluiten, net als de afgelopen jaren. Het netto financieel resultaat komt daarmee in totaal uit op € 1,7 miljoen Ten opzichte van het totaal van de begroting van ruim € 350 miljoen een afwijking van 0,5%.

  Lees meer
 • Kunstroute 'Kunst in het hart' door binnenstad Zoetermeer

  (01-04-2019)

  Kunstliefhebbers kunnen vanaf nu de kunstroute 'Kunst door het hart' wandelen door de binnenstad en omgeving. De route is de eerste in een reeks van acht en leidt langs elf verschillende kunstwerken. Wethouder Robin Paalvast overhandigde op 29 maart een eerste exemplaar aan Marion Verweij, een inwoonster die meewerkte aan het maken van de route.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument al vernieuwd?

  (29-03-2019)

  Vakantie naar het buitenland geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd.

  Lees meer
 • Gemeente stimuleert gebruik elektrische deelauto's

  (14-03-2019)

  Inwoners kunnen vanaf nu ook gebruik maken van één van de elektrische deelauto's van de gemeente Zoetermeer. Inwoners kunnen de auto na kantooruren en in het weekeinde gebruiken via het initiatief We Drive Solar.

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuwbouw Cultuurpodium Boerderij in de binnenstad

  (30-01-2019)

  In samenspraak met Cultuurpodium Boerderij is een studie uitgevoerd naar de mogelijkheden voor uitbreiding. Meerdere varianten zijn daarbij onderzocht. Een aansprekende aanbeveling is de optie voor nieuwbouw op een daarvoor geschikte locatie in de binnenstad. De gemeente verkent deze optie nu verder.

  Lees meer
 • Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

  (18-01-2019)

  De gemeente Zoetermeer stelt openbare data (informatie) voor iedereen beschikbaar via een open data portaal. Het doel van het online portaal is om de informatievoorziening naar bewoners en ondernemers te vergroten en om innovatie te stimuleren.

  Lees meer
 • Iets verloren of gevonden?

  (15-01-2019)

  Verloren en gevonden voorwerpen kunt u melden op de website www.verlorenofgevonden.nl. Niet alle voorwerpen kunt u hier plaatsen of vinden.

  Lees meer
 • Gemeenten Middengebied zetten vol in op hoogwaardig openbaar vervoer

  (14-01-2019)

  De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren. Dit HOV zien zij als de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen economie, energietransitie/klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen. Deze gezamenlijke ambitie heeft de alliantie vastgelegd in een Mission Paper en op 14 januari aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

  Lees meer
 • Bijdrage voor betere waterkwaliteit

  (04-01-2019)

  Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan verbetering van de lokale waterkwaliteit. Zowel particulieren, agrariërs, natuurbeheerorganisaties als gemeenten met een goede maatregel komen hiervoor in aanmerking.

  Lees meer
 • Tweede fase Gastvrij Zoetermeer succesvol gestart

  (27-11-2018)

  De Gastvrije Geuzen - Zoetermeers allereerste 'city hosts'- zijn vanaf 1 december te zien in de binnenstad. Zij zullen voor een extra welkomgevoel zorgen en hiermee de sociale meerwaarde van de stad versterken. Een fantastisch resultaat, waarmee de gemeente en haar partners van Gastvrij Zoetermeer, het tweede deel van het project kunnen starten. Wethouders Jan Iedema (economie) en Margreet van Driel (citymarketing) vierden dit succes samen met de ondernemers tijdens een feestelijke bijeenkomst. De eerste Gastvrije Geuzen waren daar ook bij aanwezig. De wethouders hebben hen in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

  (23-11-2018)

  Zoetermeer is door Nederland Zoemt uitgekozen tot meest bijvriendelijke gemeente van Nederland. Zoetermeer is daarmee de eerste gemeente die deze titel krijgt. De prijs bestaat uit 50 m2 biologische bloembollen en een groot bijenhotel.

  Lees meer
 • 6,6 miljoen euro voor aardgasvrij Palenstein

  (28-09-2018)

  De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim € 6,6 miljoen in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Locaties voor nieuwe zwembad

  (26-09-2018)

  De beste locatie voor het nieuwe zwembad in Zoetermeer is het Van Tuyll Sportpark of het Van Doornenplantsoen. Dat is de conclusie van het onderzoek naar de meest geschikte locatie voor het nieuwe zwembad.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2019-2023

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer

Contact

Door een technisch probleem duurt het soms langer voordat u een ontvangstbevestiging krijgt.

Onze excuses voor het ongemak.