Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Perspectiefnota: vernieuwen, investeren en bezuinigen

  (22-05-2019)

  Vandaag - woensdag 22 mei - biedt het college de Perspectiefnota 2020 aan de gemeenteraad aan. In deze Perspectiefnota is een pakket aan maatregelen opgenomen dat zal leiden tot een Programmabegroting 2020-2023. Het voorstel aan de gemeenteraad bestaat uit maatregelen in de vorm van vernieuwingen, investeringen en bezuinigingen.

  Lees meer
 • Verkiezingen Europees Parlement

  (21-05-2019)

  Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. De stembureaus zijn open vanaf 7.30 tot 21.00 uur. Neem uw stempas en een geldig legitimatiebewijs mee.

  Lees meer
 • Station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend

  (17-05-2019)

  Vrijdagmiddag 17 mei opende staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) station Lansingerland-Zoetermeer op feestelijke wijze. Zij deed dit samen met burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer). Met het station - waar de NS Sprinter, RandstadRail, regionale buslijnen, auto en fiets samenkomen - kan makkelijker en sneller in de driehoek Rotterdam-Gouda-Den Haag worden gereisd. Vanaf zondag 19 mei brengt HTM met RandstadRail 4 de reizigers naar het nieuwe station.

  Lees meer
 • Sportpenning voor Freek van der Wart

  (16-05-2019)

  Zaterdag 11 mei reikte wethouder Ingeborg ter Laak de sportpenning uit aan schaatser Freek van der Wart. Hiermee wil de gemeente laten zien dat ze respect hebben voor zijn uitmuntende sportcarrière. Hij is een goed voorbeeld voor de Zoetermeerse schaatsjeugd.

  Lees meer
 • Maak kennis met begraafplaats Hoflaan

  (14-05-2019)

  Begraafplaats Hoflaan opent op vrijdagavond 24 mei zijn deuren voor belangstellenden. Maak van 19.00 tot 20.30 uur kennis met de begraafplaats en stel uw vragen aan de beheerder.

  Lees meer
 • Zaterdag 18 mei: Open dag nieuw station Lansingerland-Zoetermeer

  (13-05-2019)

  Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 uur en 16.00 kan iedereen een kijkje komen nemen bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De NS Sprinters rijden hier al vanaf begin december 2018; vanaf zondag 19 mei is het gehele station in gebruik. Ook RandstadRail-lijn 4 gaat dan rijden naar het nieuwe station. Voordat het station zondag volop in gebruik is, krijgt iedereen op de zaterdag ervoor de gelegenheid om rustig rond te kijken of deel te nemen aan een rondleiding.

  Lees meer
 • Voorjaarskermis in Zoetermeer

  (10-05-2019)

  Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni is er weer voorjaarskermis in Zoetermeer op het evenemententerrein bij SilverDome aan de Van der Hagenstraat. Wilt u graag naar de kermis, maar zijn er daar teveel prikkels, licht en geluid? Kom dan op zaterdag 25 mei en zaterdag 1 juni tussen 13.00 en 15.00 uur naar de prikkelarme kermis.

  Lees meer
 • Stedin biedt slimme meters aan in Zoetermeer

  (10-05-2019)

  Netbeheerder Stedin is gestart met het aanbieden van slimme energiemeters in Zoetermeer. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter die, als u dat wilt, uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw leverancier. Zelf uw meterstanden doorgeven hoeft dan niet meer. Met het verbruiksoverzicht dat u vervolgens maandelijks ontvangt, krijgt u de mogelijkheid om zelf nauwkeurig uw energieverbruik te volgen. Dat helpt u energie en dus geld te besparen.

  Lees meer
 • Toespraak burgemeester Aptroot bij Dodenherdenking

  (07-05-2019)

  De toespraak van burgemeester Ch.B. Aptroot, uitgesproken tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei 2019.

  Lees meer
 • Tuinen te huur bij wijktuinen Rokkeveen en Zegwaartseweg

  (03-05-2019)

  Bent u een tuinliefhebber en wilt u uw eigen groenten en bloemen kweken? Maar u heeft geen tuin of in uw tuin is daar niet genoeg ruimte voor. Huur dan een tuin bij de wijktuinen Rokkeveen of Zegwaartseweg.

  Lees meer
 • Kent u iemand die een koninklijke onderscheiding verdient?

  (02-05-2019)

  Kent u een vrijwilliger die zich al jarenlang met hart en ziel inzet? Iemand die met liefde activiteiten begeleidt in een verzorgingshuis, al jarenlang coacht bij een sportclub of zich inzet voor de jeugd bij een scoutingclub? Vraag dan een koninklijke onderscheiding voor hem of haar aan.

  Lees meer
 • Lintjesregen 2019

  (26-04-2019)

  Tijdens de ‘Lintjesregen’ op vrijdag 26 april ontvingen veertien Zoetermeerders een Koninklijke Onderscheiding voor hun vaak belangeloze inzet voor de medemens en de maatschappij. Burgemeester Aptroot reikte de onderscheidingen uit in het Stadstheater.

  Lees meer
 • Van garage tot Living Lab

  (25-04-2019)

  De oude Tango Garage in Palenstein wordt verbouwd tot Living Lab Palenstein Aardgasvrij: een vernieuwende leeromgeving rondom de energietransitie waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Studenten en scholieren kunnen hier in de praktijk aan de slag tijdens de bouw van de aardgasvrije wijk Palenstein.

  Lees meer
 • Zoetermeerse mantelzorgers vertellen

  (25-04-2019)

  Mantelzorgers zorgen met veel liefde en toewijding voor een familielid, een vriend of een kennis. Door omstandigheden kan iedereen mantelzorger worden. De extra zorg die mantelzorgers geven is de bezegeling van hun bijzondere band met de persoon voor wie zij zorgen. De gemeente Zoetermeer vraagt met de campagne 'Jullie bijzondere band' aandacht voor deze mensen.

  Lees meer
 • Kunst op gevel De Voorde

  (24-04-2019)

  Elke avond, wanneer het donker wordt, kunt u sinds kort een bijzonder kunstwerk op de gevel van museum De Voorde ontdekken. Vanaf 12 april projecteren twee grote lampen, zogenaamde profloods, afbeeldingen van kunstenares Emmy Dijkstra op de gevel.

  Lees meer
 • Extra verlichting op stille en enge plekken

  (23-04-2019)

  Dit jaar pakt de gemeente zeventien 'stille en enge plekken' in de stad aan. Deze plekken zijn door inwoners gemeld. Het merendeel krijgt extra verlichting of de lichtmasten worden verplaatst. Burgemeester Aptroot: 'Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we de veiligheid verbeteren en het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente.'

  Lees meer
 • Energiesafari's geven inzicht in kansen tot verduurzamen woning

  (23-04-2019)

  Onlangs vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de energiesafari's die in Zoetermeer zijn gehouden. Bijna 120 inwoners gingen met een thermograaf op pad om te zien waar er warmte uit de woning lekt.

  Lees meer
 • Innovatie in Stadslogistiek

  (23-04-2019)

  Op 17 april is het startsein gegeven voor het project 'Doorbraak in Stadslogistiek' op het Dutch Innovation Park. Met dit project wil de gemeente samen met Blue Turtle Associates overlast door verkeersdrukte in steden aanpakken. Wethouder Jan Iedema (Economie) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates) slaan hiervoor de handen ineen.

  Lees meer
 • Inwoners Palenstein krijgen advies over energiebesparing

  (23-04-2019)

  Woensdag 17 april verzamelden particuliere woningeigenaren uit Palenstein zich in Castellum Palensteyn voor gratis advies over energiebesparing.

  Lees meer
 • Nieuwe recratiekaart regiopark Buytenhout

  (18-04-2019)

  Heeft u regiopark Buytenhout al ontdekt? In dit natuurgebied valt van alles te beleven. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht en meer! Daarom is er een nieuwe recreatiekaart gemaakt, waarop u alle activiteiten in de omgeving kunt vinden. Haal de kaart gratis op bij het Stadhuis-Forum (Plein Vrije tijd) en de speel- en stadsboerderijen of download deze.

  Lees meer
 • Jaarrekening 2018 positief: bezuinigingen blijven nodig

  (17-04-2019)

  Diverse meevallers zorgden ervoor dat de gemeente de jaarrekening 2018 met een licht positief resultaat kon afsluiten, net als de afgelopen jaren. Het netto financieel resultaat komt daarmee in totaal uit op € 1,7 miljoen Ten opzichte van het totaal van de begroting van ruim € 350 miljoen een afwijking van 0,5%.

  Lees meer
 • Officiële opening Willem-Alexanderplantsoen

  (12-04-2019)

  Op 12 april was de officiële opening van het Willem-Alexanderplantsoen. Een gezellige en druk bezochte dag. Met deze opening ging een grote wens in vervulling voor de bewoners en de omliggende scholen.

  Lees meer
 • Recht op Schoolspullenpas? Vraag deze dan nu aan!

  (11-04-2019)

  Vanaf januari 2019 is het weer mogelijk om een Schoolspullenpas aan te vragen voor kinderen uit minimagezinnen. De Schoolspullenpas is een betaalpas, waarmee ouders spullen als schriften, pennen, etuis, tassen en rekenmachines kunnen kopen.

  Lees meer
 • Meld kampioenen aan voor het Sportgala!

  (11-04-2019)

  Vrijdag 5 juli 2019 huldigen we de Zoetermeerse sportkampioenen uit 2018 op het Sportgala. Bent, of kent u een Zoetermeerse Sportheld, of een sportteam dat afgelopen jaar kampioen is geworden? Meld ze dan voor vrijdag 17 mei aan via www.sportgalazoetermeer.nl.

  Lees meer
 • 17 mei officiële opening station

  (11-04-2019)

  Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien. Vanaf zondag 19 mei wordt het station volledig in gebruik genomen. RandstadRail-lijn 4 gaat dan halte Lansingerland-Zoetermeer aan doen.

  Lees meer
 • Zoetermeerders houden de lijn vrij!

  (10-04-2019)

  Op maandag 8 april konden Zoetermeerders zonder visuele beperking ervaren hoe het is om met deze beperking door het leven te gaan. Met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels moesten ze lopen over het Stadhuisplein. Hiermee vroeg de gemeente samen met leden van de Toegankelijkheidsraad aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen.

  Lees meer
 • Feestelijke slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'

  (05-04-2019)

  Muziek, drankjes, een volle zaal en vele enthousiaste sprekers en discussies. De slotbijeenkomst van de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst' was zeker feestelijk te noemen. In Cultuurpodium Boerderij werden de resultaten en acht aanbevelingen van de stad voor de toekomst van Zoetermeer gepresenteerd.

  Lees meer
 • Houd de lijn vrij!

  (01-04-2019)

  Heeft u de geribbelde tegels op het Stadhuisplein weleens gezien? En weet u waar ze voor zijn? Dankzij deze tegels kunnen mensen met een visuele beperking hun weg vinden in de openbare ruimte. Vaak staan daar obstakels op, en dat levert lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers. De gemeente wil aandacht geven aan het vrijhouden van deze lijnen en steunt zo de campagne 'Houd de lijn vrij!' die in de week van 8 tot en met 12 april in heel Nederland gehouden wordt.

  Lees meer
 • Kunstroute 'Kunst in het hart' door binnenstad Zoetermeer

  (01-04-2019)

  Kunstliefhebbers kunnen vanaf nu de kunstroute 'Kunst door het hart' wandelen door de binnenstad en omgeving. De route is de eerste in een reeks van acht en leidt langs elf verschillende kunstwerken. Wethouder Robin Paalvast overhandigde op 29 maart een eerste exemplaar aan Marion Verweij, een inwoonster die meewerkte aan het maken van de route.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument al vernieuwd?

  (29-03-2019)

  Vakantie naar het buitenland geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd.

  Lees meer
 • Koning Willem-Alexander bezoekt project Samen Sterk

  (29-03-2019)

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 29 maart een werkbezoek gebracht aan het project Samen Sterk, een samenwerking tussen Stichting Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer. Wethouder Jakobien Groeneveld (Jeugd) was ook hierbij aanwezig en binnen haar portefeuille jeugd streeft zij ernaar om kinderen dat extra steuntje in de rug te bieden.

  Lees meer
 • Studeren in de raadzaal

  (28-03-2019)

  Per 5 april 2019 openen gemeente en Bibliotheek Zoetermeer de deuren van de raadzaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Op bepaalde dagdelen kunnen ze daar in stilte komen studeren. Bibliotheek en gemeente komen daarmee tegemoet aan de grote behoefte aan studeerplekken onder Zoetermeerse jongeren.

  Lees meer
 • Snel van station Lansingerland-Zoetermeer naar Dutch Innovation Park met voetgangersbrug

  (26-03-2019)

  Dinsdag 25 maart is gestart met de bouw van de voetgangersverbinding tussen station Lansingerland-Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier gaven hiervoor het startsein. Met een voetgangersbrug ter hoogte van de Werner von Siemensstraat krijgen reizigers vanuit het station met een wandelroute snel toegang tot het Dutch Innovation Park. Met de brug wordt de verbondenheid van de twee gebieden nu ook zichtbaar gemaakt.

  Lees meer
 • Leerlingen in gesprek over het belang van onderwijs

  (22-03-2019)

  Donderdag 21 maart was het de landelijke Dag van de Leerplicht. Om extra aandacht te schenken aan het belang van recht op onderwijs bezocht wethouder Jan Iedema (Onderwijs) SBO de Horizon. Samen met het Jongerenteam Leerplicht/RMC ging hij hierover in gesprek met leerlingen uit groep 8.

  Lees meer
 • Gemeente stimuleert gebruik elektrische deelauto's

  (14-03-2019)

  Inwoners kunnen vanaf nu ook gebruik maken van één van de elektrische deelauto's van de gemeente Zoetermeer. Inwoners kunnen de auto na kantooruren en in het weekeinde gebruiken via het initiatief We Drive Solar.

  Lees meer
 • Slimmer matchen met aandacht voor ondernemer en werkzoekende

  (13-03-2019)

  Dat doen voor alle inwoners die gebruik maken van de Participatiewet. Dat is de opdracht van het nieuwe Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf per januari 2021. Deze week stelde het college van B&W de hoofdlijnen voor deze nieuwe organisatie definitief vast. Er is daarvoor uitgebreid advies gevraagd aan betrokken partners. Op 8 april neemt de gemeenteraad een besluit over beschikbaar stellen van budget voor de start van de ontwerpfase. Dan kan de gemeente beginnen met de bouwopdracht voor de inrichting van de nieuwe organisatie.

  Lees meer
 • Toegankelijkheid stembureaus verkiezingen 2019

  (12-03-2019)

  Op 20 maart en 23 mei zijn er verkiezingen. De Rijksoverheid heeft begin december 2018 de voorwaarden voor de toegankelijkheid van de stembureaus aangescherpt. Zonder aanpassingen zijn er in Zoetermeer acht stembureaus die volledig voldoen aan deze nieuwe voorwaarden. Met aanpassingen komen er op de verkiezingsdag zelf nog dertig andere stembureaus bij die volgens de nieuwe eisen goed toegankelijk zijn, hiermee zijn verspreid over de hele stad goed toegankelijke stembureaus.

  Lees meer
 • Direct maatregelen na ongeluk

  (08-03-2019)

  Het college van B&W heeft geschokt kennis genomen van het ongeluk dat vanmiddag plaatsvond op de kruising Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan. Een week eerder vond daar ook een ongeval plaats waarbij een fietser ernstig gewond raakte.

  Lees meer
 • Impuls voor logistieke bedrijvigheid A12-corridor

  (07-03-2019)

  Provincie, gemeenten en marktpartijen gaan van de A12-corridor een logistieke hotspot maken. Dat spraken zij af in een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees meer
 • Gemeente ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Big Data Innovatiehub

  (06-03-2019)

  Woensdag 6 maart ondertekenden wethouder Jan Iedema en gemeentesecretaris André Huykman een samenwerkingsovereenkomst met de Big Data Innovatiehub. Door intensiever samen te werken met de Innovatiehub, maakt de gemeente haar ambitie waar om datagedreven te sturen en te werken.

  Lees meer
 • RandstadRail-spoor nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer succesvol getest

  (05-03-2019)

  Zondagmiddag 3 maart droeg de gemeente Zoetermeer de railinfrastructuur van RandstadRail (spoor, spoorbeveiliging en bovenleidingen) bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer over aan HTM. Dit gebeurde na succesvolle testritten afgelopen weekend. Daarbij werd de bestaande spoorbeveiliging tussen de RandstadRail-halte Zoetermeer Centrum-West en Javalaan verbonden met die van het (nieuwe) spoorgedeelte tussen halte Javalaan en halte Lansingerland-Zoetermeer. Uit de testen bleek dat de spoorbeveiliging voor het gehele traject goed werkt.

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Uw gemeentebelastingen liever gespreid betalen?

  (28-02-2019)

  Doe dan mee met de automatische incasso. Tot en met € 20.000 kunt u met de automatische incasso gespreid betalen. Als u de gemeente via Mijn belastingen vóór 15 maart machtigt, kan dat in 6 maandelijkse termijnen. Doet u dit later, dan wordt het aantal termijnen minder. Meer informatie: Automatische incasso, machtiging.

 • Pitchen en debatteren voor het goede doel

  (26-02-2019)

  Spannende debatten en vurige pitches van scholieren vulden vorige week de raadzaal van het Stadhuis-Forum. Tijdens het slotdebat van het Stadhuis van Democratie gingen leerlingen van het Stedelijk College, het ONC Parkdreef en het ONC Clauslaan in debat met raadsleden. Daarnaast streden ze voor een geldbedrag voor hun favoriete lokale goede doel.

  Lees meer
 • Onderhoud in Rokkeveen en Oosterheem voor jaren geregeld

  (25-02-2019)

  Wethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari een aantal contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem. Hiermee is een goede verzorging van wegen, groen en waterlopen in deze wijken voor de komende vier jaar geregeld.

  Lees meer
 • Gratis workshop administratie en financiën

  (22-02-2019)

  Is uw administratie een grote chaos? Volg dan een gratis workshop administratie en financiën. Elke twee weken organiseert de gemeente deze gratis workshop samen met Schuldhulpmaatje en Humanitas. U leert het ordenen en bijhouden van uw administratie waardoor u gemakkelijker grip kunt houden op uw geld.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuwbouw Cultuurpodium Boerderij in de binnenstad

  (30-01-2019)

  In samenspraak met Cultuurpodium Boerderij is een studie uitgevoerd naar de mogelijkheden voor uitbreiding. Meerdere varianten zijn daarbij onderzocht. Een aansprekende aanbeveling is de optie voor nieuwbouw op een daarvoor geschikte locatie in de binnenstad. De gemeente verkent deze optie nu verder.

  Lees meer
 • Zoetermeer stelt openbare data online beschikbaar

  (18-01-2019)

  De gemeente Zoetermeer stelt openbare data (informatie) voor iedereen beschikbaar via een open data portaal. Het doel van het online portaal is om de informatievoorziening naar bewoners en ondernemers te vergroten en om innovatie te stimuleren.

  Lees meer
 • Wethouder Groeneveld opent nieuwe BeleefRoute App

  (17-01-2019)

  Het nieuwe jaar staat voor de grootste natuurverenigingen in Zoetermeer, IVN KNNV en de Vogelwerkgroep stond in het teken van doen. Op de nieuwjaarsreceptie werd gezamenlijk de BeleefRoute App Stadsnatuur gedownload en geopend.

  Lees meer
 • Iets verloren of gevonden?

  (15-01-2019)

  Verloren en gevonden voorwerpen kunt u melden op de website www.verlorenofgevonden.nl. Niet alle voorwerpen kunt u hier plaatsen of vinden.

  Lees meer
 • Gemeenten Middengebied zetten vol in op hoogwaardig openbaar vervoer

  (14-01-2019)

  De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren. Dit HOV zien zij als de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen economie, energietransitie/klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen. Deze gezamenlijke ambitie heeft de alliantie vastgelegd in een Mission Paper en op 14 januari aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

  Lees meer
 • De Entree wordt unieke stadswijk in Zoetermeer

  (09-01-2019)

  Het gebied aan weerskanten van de Afrikaweg en rond de Mandelabrug wordt de komende tien tot vijftien jaar ontwikkeld tot stadswijk De Entree, met ongeveer 4.500 nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen en groen. Het masterplan waarin deze ambitie verder is uitgewerkt heeft het college vandaag aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Rosier: 'Dit masterplan is een uitwerking van de in 2017 door de gemeenteraad vastgestelde visie op het gebied. Het masterplan is tot stand gekomen in samenwerking met de grondeigenaren en een adviesgroep van bewoners. Ook bij volgende stappen zet de gemeente deze samenwerking voort.'

  Lees meer
 • Bijdrage voor betere waterkwaliteit

  (04-01-2019)

  Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan verbetering van de lokale waterkwaliteit. Zowel particulieren, agrariërs, natuurbeheerorganisaties als gemeenten met een goede maatregel komen hiervoor in aanmerking.

  Lees meer
 • Tweede fase Gastvrij Zoetermeer succesvol gestart

  (27-11-2018)

  De Gastvrije Geuzen - Zoetermeers allereerste 'city hosts'- zijn vanaf 1 december te zien in de binnenstad. Zij zullen voor een extra welkomgevoel zorgen en hiermee de sociale meerwaarde van de stad versterken. Een fantastisch resultaat, waarmee de gemeente en haar partners van Gastvrij Zoetermeer, het tweede deel van het project kunnen starten. Wethouders Jan Iedema (economie) en Margreet van Driel (citymarketing) vierden dit succes samen met de ondernemers tijdens een feestelijke bijeenkomst. De eerste Gastvrije Geuzen waren daar ook bij aanwezig. De wethouders hebben hen in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

  (23-11-2018)

  Zoetermeer is door Nederland Zoemt uitgekozen tot meest bijvriendelijke gemeente van Nederland. Zoetermeer is daarmee de eerste gemeente die deze titel krijgt. De prijs bestaat uit 50 m2 biologische bloembollen en een groot bijenhotel.

  Lees meer
 • Groen en water in de directe omgeving van elke woning

  (12-11-2018)

  Het college meent dat er een impuls moet komen voor de groene kwaliteit. De stad streeft er daarom naar om iedere woning op groen aan te sluiten en geeft hieraan uitvoering in het plan Groene Gezonde Stad.

  Lees meer
 • 6,6 miljoen euro voor aardgasvrij Palenstein

  (28-09-2018)

  De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim € 6,6 miljoen in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Locaties voor nieuwe zwembad

  (26-09-2018)

  De beste locatie voor het nieuwe zwembad in Zoetermeer is het Van Tuyll Sportpark of het Van Doornenplantsoen. Dat is de conclusie van het onderzoek naar de meest geschikte locatie voor het nieuwe zwembad.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2019-2023

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer