Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Nationale Herdenking 4 mei in Zoetermeer

  (19-04-2018)

  Op vrijdag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Ook Zoetermeer herdenkt die dag. Dat doen we bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Alle inwoners zijn die dag van harte welkom.

  Lees meer
 • Zoetermeer sluit 2017 met € 3 miljoen voordeel af

  (19-04-2018)

  Het college heeft de jaarstukken aan de gemeenteraad voorgelegd om deze te bespreken in het Resultatendebat op 4 juni 2018. De gemeente sluit het jaar 2017 af met een voordelig resultaat van bijna € 3 miljoen. Uitgedrukt in het totaal van de begroting van € 385 miljoen is dit een verschil van minder dan 1%. Van dit financieel resultaat wordt voorgesteld de helft over te hevelen naar het jaar 2018 voor activiteiten die aanvankelijk in 2017 uitgevoerd zouden worden.

  Lees meer
 • Operatie Steenbreek bij DuurSamenDag

  (19-04-2018)

  Helpt u ook mee het leefklimaat voor mens en dier te verbeteren? Haal tegels uit uw tuin en maak deze groener. U helpt er ook de bijen mee. U bent welkom tussen 12.00 en 17.00 uur op de eerste tuinvergroeningsdag van Operatie Steenbreek op 22 april.

  Lees meer
 • Eerste prikkelarme kermis voor Zoetermeer

  (19-04-2018)

  Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni is het weer zover. De voorjaarskermis strijkt neer aan de Van der Hagenstraat. Dit jaar heeft onze stad een primeur, want op zaterdag 2 juni tussen 13.00 en 15.00 uur is er een prikkelarme kermis.

  Lees meer
 • Nationale Bijentelling op 21 en 22 april

  (19-04-2018)

  In dit weekend organiseert Nederland de eerste Nationale Bijentelling. Ook u kunt meedoen aan dit landelijke onderzoek. Tel op 21 en 22 april een half uurtje mee in uw tuin.

  Lees meer
 • Duurzame verlichting maakt stad veiliger

  (19-04-2018)

  Onder het motto 'Buiten gewoon mooi' maken we Zoetermeer nog mooier. Dat doen we door onze stad nog beter te onderhouden. Zo vegen we extra langs paden en wegen en ruimen vaker zwerfvuil op. Winkelcentra maken we mooier met extra bloembakken. Dat doen we ook door extra verlichting.

  Lees meer
 • Nationale Straatvoetbaldag 2018

  (19-04-2018)

  Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert op zaterdag 5 mei de landelijke Nationale Straatvoetbaldag. Het evenement vindt op 20 locaties tegelijk plaats en staat in het teken van 'Samenspel, Vrijheid, Respect en Plezier'. Zoetermeer doet ook mee op het buitenterrein van SilverDome aan de Van der Hagenstraat 20.

  Lees meer
 • Externe formateurs: Helma Neppérus en Amy Koopmanschap

  (17-04-2018)

  Helma Neppérus en Amy Koopmanschap zijn bereid gevonden om als formateurs op te treden. De vijf partijen hebben besloten dat de informateurs gezamenlijk de formatiegesprekken begeleiden die vanaf morgen worden gevoerd. Het streven is om in mei dit traject af te ronden.

  Lees meer
 • Een schone vrijmarkt

  (17-04-2018)

  Op Koningsdag is er weer een gezellige vrijmarkt in het Stadscentrum (Marktplein, Dobbepad, Marseillepad, Leidsewallen en westelijke Dorpsstraat tot de apotheek) van 8.00 tot 16.30 uur. Met elkaar kunnen we de vrijmarkt ook schoon houden. De gemeente zorgt ervoor dat op diverse plaatsen containers staan voor uw plastic, blik en drankenkartons en restafval.

  Lees meer
 • Spelen en sporten in de meivakantie

  (17-04-2018)

  Weten uw kinderen al wat ze gaan doen in de meivakantie? Kinderen van Zoetermeerse bassischolen ontvingen de vakantiefolder 'Ben jij klaar voor het jungle avontuur?'. Deze folder staat bomvol leuke activiteiten in de meivakantie.

  Lees meer
 • Het Atrium wint TRASHBASH 2017-2018

  (13-04-2018)

  Wat een spannend TRASHBASH-jaar was het dit schooljaar! Op 12 april heeft wethouder Vugs de gouden blikvanger overhandigd aan Sirad van Het Atrium. Sirad was de beste leerling van de hoogst scorende klas met negen van de elf vragen van de quiz goed. Het Alfrink college, ONC Parkdreef en het Stedelijk college hebben een gedeelde tweede plaats gewonnen en het Erasmus College is vijfde geworden. In totaal hebben vijf scholen met 42 klassen meegedaan aan deze interactieve spelquiz over zwerfafval onder leiding van de Afvalbutlers.

  Lees meer
 • Lentewandeling in de Natuurtuin

  (13-04-2018)

  Lekker bewegen en de zintuigen gebruiken: dat kan tijdens de lentewandeling op zondag 22 april in de Natuurtuin. De natuurgids laat u alles zien, horen, voelen en ruiken! De wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

  Lees meer
 • VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA gaan samen aan de slag

  (13-04-2018)

  VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA starten de gesprekken over een coalitieakkoord. Woensdag 11 april had informateur Helmi Huijbregts de Zoetermeerse gemeenteraad deze coalitie ook geadviseerd. Deze brede coalitie moet leiden tot een college met zes wethouders, waarvan de VVD er twee levert.

  Lees meer
 • DuurSamen Zoetermeer

  (13-04-2018)

  Wilt u weten hoe we Zoetermeer samen groener kunnen maken? En welke duurzame initiatieven er in onze stad te vinden zijn? Kom dan op zondag 22 april tussen 12.00 en 17.00 uur naar DuurSamen op het Nicolaasplein.

  Lees meer
 • Advies externe informateur: formatiegesprekken Zoetermeer met vijf partijen

  (12-04-2018)

  Na een gespreksronde met alle partijen adviseert informateur Helmi Huijbregts-Schiedon een coalitie van de vijf grootste partijen in Zoetermeer: VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA. Die coalitie moet leiden tot een college met zes wethouders, waarvan de VVD er twee levert. Dat is volgens de informateur de beste optie voor de stad en doet recht aan de uitslag van de verkiezingen. Haar rol als informateur is hiermee klaar.

  Lees meer
 • Aanbieden snoeiafval

  (10-04-2018)

  Dit voorjaar doet de gemeente een proef met een zogenaamde 'takkenroute'. U belt de gemeente voor een afspraak. Vervolgens wordt uw snoeiafval opgehaald. Hieronder leest u de voorwaarden.

  Lees meer
 • Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

  (09-04-2018)

  Oud-burgemeester en Eerste Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon is bereid gevonden externe informateur te zijn in een nieuwe informatieronde. Deze nieuwe ronde is nodig nu is gebleken dat er geen steun is voor een coalitie van VVD - LHN - D66 en GroenLinks.

  Lees meer
 • Nieuwe informatieronde nodig met externe informateur

  (06-04-2018)

  Informateur Marc Rosier stelt dat een nieuwe informatieronde nodig is met een externe informateur. Hij komt tot die conclusie nadat de door hem beoogde coalitie van VVD, LHN, D66 en GroenLinks er niet kan komen omdat D66 en GroenLinks niet bereid zijn deze coalitie te onderzoeken. VVD en LHN zijn dat wel.

  Lees meer
 • Nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden

  (06-04-2018)

  Wilt u op vrijdag- of zaterdagnacht veilig reizen met het openbaar vervoer tussen Leiden en Zoetermeer? Dat kan met nachtbus 800. Deze bus rijdt elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 1.45 en 5.45 uur.

  Lees meer
 • Plan aanpak tekorten Zorg & Welzijn ondertekend

  (05-04-2018)

  Bestuurders en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en gemeenten in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord waren op 27 maart in Zoetermeer bijeen om hun handtekening te zetten onder het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten, (RAAT). Het actieplan is een landelijk initiatief vanuit VWS om vanuit iedere regio in Nederland een actieplan op te stellen om regionaal de oplopende personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken. Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt zet zich in deze regio in voor de uitvoering van het actieplan.

  Lees meer
 • Zoetermeerse topsporters in het zonnetje

  (03-04-2018)

  Zoetermeer is ongelooflijk trots op zijn Olympische sporters. Daarom werd snowboardster Michelle Dekker ontvangen door burgemeester Aptroot en wethouder Van Driel. Zij kreeg de Sportwaarderingsprijs. IJsvereniging Zoetermeer huldigde shorttrackster Yara van Kerkhof. De burgemeester overhandigde haar de Sportpenning voor grote sportieve prestaties: zilver op de 500 meter en brons met de relayploeg.

  Lees meer
 • Vrijwilligers Opschoondag bedankt

  (29-03-2018)

  Een tijd geleden deed de gemeente een oproep om mee te doen met de Landelijke Opschoondag op 24 maart. Veel inwoners hielpen een handje mee.

  Lees meer
 • Hennie Koek wordt nieuwe provinciesecretaris

  (29-03-2018)
  Hennie Koek

  Hennie Koek wordt per 1 juni 2018 provinciesecretaris voor de provincie Zuid-Holland. Op dit moment is Hennie Koek (61) gemeentesecretaris van de gemeente Zoetermeer. Zij vervult deze functie sinds 2011.

  Daarvoor werkte ze in verschillende directeursfuncties voor de gemeente Amsterdam, onder andere voor de Bestuursdienst, de dienst Binnenwaterbeheer en als stadsdeelsecretaris. Ook in de politiek is ze geen onbekende: van 1987 tot 1997 was ze actief in de gemeente Leiden, eerst als raadslid en vanaf 1991 als wethouder.

 • Fotomodellen gezocht

  (28-03-2018)

  Altijd al eens gedroomd om model te staan voor een professionele fotoshoot? Meld u dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op 4 april op het Stadhuis-Forum. Wij zoeken namelijk nieuwe gezichten voor de toekomst van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Gratis cursus zonnestroom voor VvE's

  (28-03-2018)

  Een zonnestroom-installatie in een VvE-complex is een goede investering, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Maar de rekensommen zijn wat anders dan bij individuele woningen en het is niet altijd gemakkelijk om de besluitvorming, de realisatie en het beheer voor elkaar te krijgen. Daarom organiseert de gemeente een cursus zonnestroom voor VvE's.

  Lees meer
 • Inspiratiebijeenkomst 'Zoetermeer Zoemt'

  (28-03-2018)

  We willen Zoetermeer weer laten zoemen van de bijen. Weet u niet zo veel over bijen? Of wilt u de bij helpen? Kom dan naar deze inspiratiemiddag op zaterdag 7 april. Nog niet uitgezoemd? Op zaterdag 15 april bent u van harte welkom bij de onderzoekmiddag 'Samen meten, samen weten'.

  Lees meer
 • Subsidie voor verbetering zorg en ondersteuning mentaal kwetsbare inwoners Zoetermeer

  (27-03-2018)

  ZonMw*) heeft 250.000 euro subsidie toegekend voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan mentaal kwetsbare inwoners in Zoetermeer. Deze zorg en ondersteuning is namelijk in verandering.

  Lees meer
 • Tuinieren met een maatje

  (27-03-2018)

  Zou u graag uw eigen groenten en bloemen kweken, maar heeft u nog nooit een moestuin gehad? Zou u het prettig vinden om daar begeleiding bij te krijgen. Dan is het project Tuinmaatje wat voor u.

  Lees meer
 • Burgemeester sluit Club One

  (22-03-2018)

  De burgemeester heeft op 22 maart 2018 met onmiddellijke ingang Club One aan de Van der Hagenstraat voor een jaar gesloten. Aanleiding hiervoor is een tweede geweldsincident in korte tijd. Club One gaat dicht in verband met veiligheidsrisico's voor bezoekers en medewerkers.

 • Aangepaste inzameling huisvuil

  (22-03-2018)

  Op Goede Vrijdag (30 maart) sluit het Zelfbrengdepot om 18.00 uur. Op Koningsdag (vrijdag 27 april) is het Zelfbrengdepot gesloten.

  • 2e Paasdag (maandag 2 april), GFT -> wordt zaterdag 7 april opgehaald
  • Koningsdag (vrijdag 27 april), restafval -> wordt zaterdag 28 april opgehaald

  Kijk voor meer informatie in de Afvalkalender.

 • In gesprek met de gemeente over het bijzondere karakter van de Voorweg en Zegwaartseweg

  (22-03-2018)

  De gemeente zet de komende tijd een volgende stap om het bijzondere karakter van de Voorweg en de Zegwaartseweg te behouden. De gemeente gaat in gesprek met bewoners en andere belangstellenden en maakt een beeldkwaliteitsplan voor de historische linten. Als het beeldkwaliteitsplan eenmaal is vastgesteld, kijkt de gemeente bij het verlenen van elke bouwvergunning of het plan past binnen het beeldkwaliteitsplan.

  Lees meer
 • Proef met sensoren in de stad

  (22-03-2018)

  Komende maanden ziet u op verschillende plekken in de stad een aantal masten met sensoren staan. Bijvoorbeeld op de Aziëweg en Europaweg. Deze sensoren meten verschillende data zoals geluid en luchtkwaliteit.

  Lees meer
 • Onderwijs 'on the spot'

  (16-03-2018)

  Onderwijs dicht bij de praktijk. Dát heeft de toekomst. Daarom is in Zoetermeer het Living Lab Palenstein Aardgasvrij van start gegaan. Hier gaan studenten samenwerken met bedrijven aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk, op locatie. In dit geval is dat op het gebied van energietransitie. Dit living lab sluit naadloos aan op de ambities die onlangs ook zijn vastgelegd rondom nieuwbouw aardgasvrij.

  Lees meer
 • Zoetermeer tekent Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw

  (13-03-2018)

  Dat alle nieuwbouw in Zoetermeer 100% aardgasvrij wordt, was al bekend. Maar Zoetermeer staat niet alleen. De gemeente Zoetermeer heeft op 13 maart het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant bundelen gemeenten en netbeheerder Stedin de krachten, om projectontwikkelaars en hun opdrachtgevers ervan te overtuigen gebruik te maken van Stedins inkeerregeling en alsnog te kiezen voor een duurzaam alternatief in plaats van aardgas. Naast de gemeente Zoetermeer is het Convenant Aardgasvrij Nieuwbouw ook ondertekend door 24 andere gemeenten uit de regio.

  Lees meer
 • De Green Five van Zoetermeer

  (13-03-2018)

  Hans Steinfort en Rob Wiewel van Groen!Natuurlijk hebben de populairste stadsparken, plantsoenen, natuurgebieden en tuinen in Zoetermeer op een rij gezet in het boekje De Green Five. Een initiatief waar de gemeente trots op is. Een eerste exemplaar is overhandigd aan wethouder Robin Paalvast en gemeenteraadslid Hilbrand Nawijn.

  Lees meer
 • Impressie open dagen

  (13-03-2018)

  Al een aantal weken werken we in ons vernieuwde Stadhuis-Forum. De Open dagen lijken lang geleden, maar het is slechts een tijdje terug dat er meer dan 10.000 Zoetermeerders kennismaakten met het nieuwe pand.

  Lees meer
 • Startmoment energiestrategie regio Rotterdam Den Haag

  (13-03-2018)

  Gemeenten in de regio Rotterdam en Den Haag, de waterschappen en de provincie Zuid-Holland stellen samen een energiestrategie op voor de regio. Deze strategie draagt bij aan een betaalbare betrouwbare schone en veilige energievoorziening voor iedereen in de regio in 2050.

  Lees meer
 • Gemeente draagt gebouw BaZtille over aan de kunstenaars

  (12-03-2018)

  Donderdag 8 maart heeft wethouder Robin Paalvast (Cultuur) met een symbolische sleuteloverhandiging het gebouw van de BaZtille overgedragen aan de Stichting Ateliers Zoetermeer (SAZ). De kunstenaars van de BaZtille maakten al gebruik van het voormalige HEMA-magazijn aan de Rokkeveenseweg sinds de gemeente Zoetermeer het terrein had aangekocht. De BaZtille gaat verzelfstandigd verder als ateliercomplex en broedplaats van onafhankelijke kunstenaars.

  Lees meer
 • Cadeautje voor uitstekende kinderopvanglocaties

  (08-03-2018)

  De kwaliteit van de Zoetermeerse kinderopvang is hoog. Dat blijkt uit de inspectie van de GGD. Wethouder Isabelle Vugs zette ongeveer 50 locaties in het zonnetje vanwege hun goede resultaten 4 jaar achter elkaar. Zij ontvingen allemaal een presentje.

  Lees meer
 • Lang geparkeerde fietsen

  (08-03-2018)

  In Zoetermeer is het niet toegestaan fietsen, e-bikes, scooters of bromfietsen langer dan 21 dagen te laten staan op eenzelfde plek. Deze rijwielen ontsieren de omgeving. Bij wooncomplexen zijn ze vaak een doorn in het oog. Ook kan het voorkomen dat de fietsen voor een te lange tijd schaarse stallingsruimte in beslagnemen. Om aan die hinder of ontsiering een einde te maken gaat team Handhaving de lang geparkeerde fietsen verwijderen. Ergert u zich aan een fiets dat lang op een plek staat en niet gebruikt wordt? U kunt dit melden bij de wijkpost via telefoon 14 079, optie 2.

  Lees meer
 • Preventieve aanpak dringt schoolverzuim verder terug

  (07-03-2018)

  Voor het derde jaar op rij zijn er minder jongeren in Zoetermeer die zonder diploma met hun opleiding zijn gestopt. Ook wordt er weer minder gespijbeld. Dat blijkt uit het jaarverslag Leerplicht 2016-2017. Deze positieve resultaten zijn het gevolg van de preventieve aanpak door scholen en Leerplicht.

  Lees meer
 • Onderhoud openbaar gebied in Rokkeveen en Oosterheem in andere handen

  (02-03-2018)

  Per 2 maart wordt het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem niet meer uitgevoerd door BAM Infra. BAM Infra kreeg via een aanbesteding een meerjarig contract voor het beheer van de openbare ruimte in deze wijken. Omdat BAM de werkzaamheden niet volgens de verwachtingen uitvoerde, hebben de gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard met BAM Infra in goed overleg afgesproken de samenwerking per 2 maart te stoppen.

  Lees meer
 • Zoetermeer blijft zich inzetten voor acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap

  (27-02-2018)

  Het ministerie van OCW verlengt de samenwerking met de Regenboogsteden met een jaar. Al zes jaar is Zoetermeer Regenboogstad. Dit betekent dat extra aandacht wordt besteed aan de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap in Zoetermeer. LHBTI+ staat voor lesbienne, homo, biseksueel of transgender en intersekse persoon. De afgelopen jaren is al veel bereikt, mede door een goede samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

  Lees meer
 • Hulpmiddelencentrum per 1 maart van start

  (23-02-2018)

  Vanaf 1 maart 2018 is het Hulpmiddelencentrum de nieuwe leverancier van hulpmiddelen voor de gemeente Zoetermeer. Het Hulpmiddelencentrum gaat zorgen voor de levering en service van onder andere rolstoelen, scootmobielen en douchestoelen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij opent daarom een nieuwe vestiging in deze gemeente.

  Lees meer
 • Vind uw weg via bereikbaarzoetermeer.nl

  (22-02-2018)

  De gemeente wil graag dat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden in Zoetermeer. Daarom heeft de gemeente de website www.bereikbaarzoetermeer.nl opgezet. Op deze website vindt u alle informatie over verkeer en openbaar vervoer in en om het centrum van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Seghwaert maakt Vaart met energiebesparing

  (21-02-2018)

  Huiseigenaren in de wijk Seghwaert krijgen de komende maanden gratis advies en begeleiding over energiebesparing. Onder de naam 'Seghwaert maakt Vaart' heeft wethouder Paalvast op dinsdag 20 februari in de wijk Seghwaert het startschot gegeven voor de campagne. Seghwaert maakt Vaart is een initiatief van buurtorganisaties, energiecoöperatie DEZo en stichting Piëzo, gesteund door de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

  Lees meer
 • Digitale ZoetermeerPas stap dichterbij

  (21-02-2018)

  Gemeente Zoetermeer selecteert ICT-dienstverlener EBPI en pasleverancier IDCARDplaza om gezamenlijk de digitale ZoetermeerPas mee te ontwikkelen. Dit is het resultaat van de aanbesteding hiervoor. Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is de eerste stap in de overgang van papieren cheques naar digitaal tegoed op de ZoetermeerPas. Het is de bedoeling dat dit project begin 2019 is afgerond.

  Lees meer
 • College biedt gemeenteraad twee varianten aan voor zwembad

  (20-02-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft dinsdag 20 februari 2018 een memo aan de gemeenteraad gestuurd waarin twee varianten voor een recreatief zwembad zijn uitgewerkt. Een variant betreft de uitbreiding van zwembad De Veur; de andere is de bouw van een geheel nieuw zwembad waarbij zwembad de Driesprong wordt gesloopt. Wethouder Margreet van Driel (Sport): 'Ik ben heel blij dat we de gemeenteraad nu de mogelijkheid bieden een keuze te maken uit twee goed onderbouwde varianten. Beide hebben voor- en nadelen, maar in ieder geval is er nu concreet zicht op voldoende recreatief zwemwater in Zoetermeer en de financiële consequenties daarvan'.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (19-02-2018)

  Op vrijdag 16 februari hielden de HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer in nauwe samenwerking met HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3354 passagiers werden gecontroleerd en 131 begingen een overtreding, waarvan 112 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 3,34%.

  Lees meer
 • Afsluiting derde EigenBaas Avondschool feest voor ondernemers

  (19-02-2018)

  Er zijn weer nieuwe ondernemers klaar om te ondernemen. Op donderdagavond 15 februari was de derde uitreiking en pitchavond van de cursus EigenBaas Avondschool Zoetermeer in Ter Zake Het Ondernemershuis. Na afloop van de tienweekse cursus ontvingen de deelnemers deze avond hun ondernemerscertificaat. Negen startende ondernemers gaven een bedrijfspresentatie, waarvan de drie beste pitchers beloond werden met een prijs. De ondernemersavond in Ter Zake werd afgesloten met een netwerkborrel samen met vrienden, familie en geïnteresseerde ondernemers.

  Lees meer
 • Gemeenten ondertekenen intentieverklaring sociaal werkbedrijf

  (19-02-2018)

  Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben een intentieverklaring ondertekend voor het omvormen van de sociale werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf. Gemeente Zoetermeer wordt eigenaar van dit bedrijf. De nieuwe organisatie biedt een werkplek aan alle medewerkers met een SW indicatie die nu bij DSW werken.

  Lees meer
 • Zoetermeer ondertekent Retaildeal

  (19-02-2018)

  Maandag 19 februari 2018 heeft wethouder Margreet van Driel (Economische Zaken) namens de gemeente Zoetermeer de Retaildeal ondertekend tijdens het Retailagenda Wintercongres in Breda. Hiermee tekent Zoetermeer samen met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat voor een gezonde, toekomstbestendige retailsector.

  Lees meer
 • Vergunningen voor twee speelautomatenhallen

  (14-02-2018)

  Twee vrij beschikbare vergunningen worden verleend voor speelautomatenhallen in Zoetermeer. Daarmee wordt een leeg pand naast het Stadstheater gevuld. Voor de tweede speelautomatenhal is nieuwbouw aan de Zilverstraat gepland.

  Lees meer
 • Nieuwe lunchroom stadsboerderij De Weidemolen

  (12-02-2018)

  Vanaf 1 maart opent de nieuwe lunchroom 'Brasserie Up' de deuren op stadsboerderij De Weidemolen. Na het stoppen van de vorige lunchroom heeft de gemeente gezocht naar een nieuwe sociale ondernemer voor de stadsboerderij in Oosterheem. De nieuwe ondernemer heeft al een lunchroom in Den Haag, maar voor Zoetermeer is het de eerste vestiging.

  Lees meer
 • Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

  (01-02-2018)

  Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-meter appartementen bouwen in de wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze Zoetermeerse wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor politievrijwilliger

  (01-02-2018)

  Op 31 januari reikte burgemeester Aptroot een koninklijke onderscheiding uit aan Clé van Zeeland op het politiebureau van Zoetermeer. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger voor de politie.

  Lees meer
 • Gezond aan de slag met taal: Voel je goed!

  (31-01-2018)

  Stel u wilt afvallen, maar u kunt de etiketten van voedingsmiddelen of informatie over goede voeding niet lezen. U schaamt zich hiervoor en vraagt geen hulp. Het afvallen mislukt en de klachten worden erger. Dit overkomt veel laaggeletterden met overgewicht. De gemeente Zoetermeer pakt dit nu aan samen met Goudenhart, Piëzo en Taal voor het Leven. Woensdag 31 januari ging daarom de aanpak Voel je goed! van start. Tijdens deze taalcursus leren laaggeletterden lezen, schrijven én alles over gezond eten en bewegen.

  Lees meer
 • Aanbeveling herbenoeming burgemeester Aptroot

  (23-01-2018)

  Op 22 januari 2018 heeft de gemeenteraad van Zoetermeer besloten de heer Ch.B. Aptroot aan te bevelen voor herbenoeming in het ambt van burgemeester van de gemeente Zoetermeer met ingang van 3 september 2018. De raad is tot deze aanbeveling gekomen op basis van een zorgvuldig doorlopen voorbereiding door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad en besloten beraadslagingen.

  Lees meer
 • Subsidie voor elf goede ideeën

  (22-01-2018)

  De gemeente Zoetermeer wil sport en andere maatschappelijke doelstellingen steeds meer met elkaar verbinden en dit stimuleren met de subsidieregeling 'Sport als supporter van Zoetermeer'. De eerste subsidies zijn toegekend waarmee elf goede ideeën in 2018 worden opgepakt en uitgevoerd.

  Lees meer
 • Stadsboerderijen Zoetermeer zijn rookvrij

  (11-01-2018)

  Alle stadsboerderijen van gemeente Zoetermeer gaan het nieuwe jaar in als rookvrije stadsboerderijen. Bezoekers van stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve en speelboerderij Het Buitenbeest worden gevraagd het juiste voorbeeld te geven en de sigaret uit te laten.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer
 • Help mee bij het Straatvoetbaltoernooi

  (21-11-2017)

  Houdt u ervan om een balletje te trappen? Of om mee te helpen aan een ontzettend leuke dag voor kinderen? Geef u dan op als vrijwilliger voor het SVBN straatvoetbaltoernooi op zaterdag 5 mei 2018.

  Lees meer
 • Meedoen door het Kindpakket

  (25-08-2017)
  logo Kindpakket

  Muziekles is best duur, net als lid zijn van een sportclub of huiswerkbegeleiding. Vooral voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Om ze toch met iedereen mee te laten doen, is hiervoor het Kindpakket. Organisaties in Zoetermeer kunnen hier helpen bij wat nodig is. Via dit Kindpakket kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld veel goedkoper sporten en kleding kopen.

  Lees meer
 • Snelle fietsroute tussen Zoetermeer en Delft

  (25-08-2017)

  Vanaf maandag 4 september gaat Zoetermeer enkele fietspaden in de stad geschikt maken als snelle fietsroute van Zoetermeer naar Delft.

  Lees meer
 • Wilt u snel geholpen worden?

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer