Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Hulpmiddelencentrum per 1 maart van start

  (23-02-2018)

  Vanaf 1 maart 2018 is het Hulpmiddelencentrum de nieuwe leverancier van hulpmiddelen voor de gemeente Zoetermeer. Het Hulpmiddelencentrum gaat zorgen voor de levering en service van onder andere rolstoelen, scootmobielen en douchestoelen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij opent daarom een nieuwe vestiging in deze gemeente.

  Lees meer
 • Vind uw weg via bereikbaarzoetermeer.nl

  (22-02-2018)

  De gemeente wil graag dat iedereen makkelijk zijn weg kan vinden in Zoetermeer. Daarom heeft de gemeente de website www.bereikbaarzoetermeer.nl opgezet. Op deze website vindt u alle informatie over verkeer en openbaar vervoer in en om het centrum van Zoetermeer.

  Lees meer
 • Seghwaert maakt Vaart met energiebesparing

  (21-02-2018)

  Huiseigenaren in de wijk Seghwaert krijgen de komende maanden gratis advies en begeleiding over energiebesparing. Onder de naam 'Seghwaert maakt Vaart' heeft wethouder Paalvast op dinsdag 20 februari in de wijk Seghwaert het startschot gegeven voor de campagne. Seghwaert maakt Vaart is een initiatief van buurtorganisaties, energiecoöperatie DEZo en stichting Piëzo, gesteund door de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

  Lees meer
 • Digitale ZoetermeerPas stap dichterbij

  (21-02-2018)

  Gemeente Zoetermeer selecteert ICT-dienstverlener EBPI en pasleverancier IDCARDplaza om gezamenlijk de digitale ZoetermeerPas mee te ontwikkelen. Dit is het resultaat van de aanbesteding hiervoor. Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is de eerste stap in de overgang van papieren cheques naar digitaal tegoed op de ZoetermeerPas. Het is de bedoeling dat dit project begin 2019 is afgerond.

  Lees meer
 • College biedt gemeenteraad twee varianten aan voor zwembad

  (20-02-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft dinsdag 20 februari 2018 een memo aan de gemeenteraad gestuurd waarin twee varianten voor een recreatief zwembad zijn uitgewerkt. Een variant betreft de uitbreiding van zwembad De Veur; de andere is de bouw van een geheel nieuw zwembad waarbij zwembad de Driesprong wordt gesloopt. Wethouder Margreet van Driel (Sport): 'Ik ben heel blij dat we de gemeenteraad nu de mogelijkheid bieden een keuze te maken uit twee goed onderbouwde varianten. Beide hebben voor- en nadelen, maar in ieder geval is er nu concreet zicht op voldoende recreatief zwemwater in Zoetermeer en de financiële consequenties daarvan'.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (19-02-2018)

  Op vrijdag 16 februari hielden de HTM, Politie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer in nauwe samenwerking met HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. 3354 passagiers werden gecontroleerd en 131 begingen een overtreding, waarvan 112 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 3,34%.

  Lees meer
 • Afsluiting derde EigenBaas Avondschool feest voor ondernemers

  (19-02-2018)

  Er zijn weer nieuwe ondernemers klaar om te ondernemen. Op donderdagavond 15 februari was de derde uitreiking en pitchavond van de cursus EigenBaas Avondschool Zoetermeer in Ter Zake Het Ondernemershuis. Na afloop van de tienweekse cursus ontvingen de deelnemers deze avond hun ondernemerscertificaat. Negen startende ondernemers gaven een bedrijfspresentatie, waarvan de drie beste pitchers beloond werden met een prijs. De ondernemersavond in Ter Zake werd afgesloten met een netwerkborrel samen met vrienden, familie en geïnteresseerde ondernemers.

  Lees meer
 • Gemeenten ondertekenen intentieverklaring sociaal werkbedrijf

  (19-02-2018)

  Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben een intentieverklaring ondertekend voor het omvormen van de sociale werkvoorziening DSW naar een nieuw sociaal werkbedrijf. Gemeente Zoetermeer wordt eigenaar van dit bedrijf. De nieuwe organisatie biedt een werkplek aan alle medewerkers met een SW indicatie die nu bij DSW werken.

  Lees meer
 • Zoetermeer ondertekent Retaildeal

  (19-02-2018)

  Maandag 19 februari 2018 heeft wethouder Margreet van Driel (Economische Zaken) namens de gemeente Zoetermeer de Retaildeal ondertekend tijdens het Retailagenda Wintercongres in Breda. Hiermee tekent Zoetermeer samen met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat voor een gezonde, toekomstbestendige retailsector.

  Lees meer
 • Wandel mee met laatste winterwandeling Natuurtuin

  (19-02-2018)

  Ontdek op zondag 25 februari tijdens de laatste winterwandeling 'de Natuurtuin in de winter!' De natuurtuingidsen vertellen u alles over de verandering van de natuur. Komt u ook? De wandeling start om 14.00 uur vanaf 't Westpunt in het Westerpark. U gaat via de zij-ingang de Natuurtuin in. Kom op tijd want het hek gaat weer op slot. De wandeling is gratis en duurt ongeveer een uur.

  Lees meer
 • Op Energiesafari in Zoetermeer

  (15-02-2018)

  Om energie te besparen en het gebruik van duurzame maatregelen te stimuleren organiseren we de komende weken weer Energiesafari's. De gemeente doet dit samen met Reimarkt en 4Home2. U ontvangt een persoonlijke uitnodiging voor een energiesafari in uw wijk. De komende weken zijn er safari's in de wijken Palenstein, Driemanspolder en Seghwaert.

  Lees meer
 • Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden

  (15-02-2018)

  Wilt u op vrijdag- of zaterdagnacht veilig reizen met het openbaar vervoer tussen Leiden en Zoetermeer? Sinds december 2017 kan dat met nachtbus 800. Deze bus rijdt elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 1.45 en 5.45 uur.

  Lees meer
 • Meld kampioenen aan voor het Sportgala

  (15-02-2018)

  Vrijdag 6 juli 2018 huldigen we de Zoetermeerse sportkampioenen uit 2017 op het Sportgala. Bent, of kent u een Zoetermeerse Sportheld, of een sportteam dat afgelopen jaar kampioen is geworden? Meld ze dan voor 16 maart aan via www.sportgalazoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Vergunningen voor twee speelautomatenhallen

  (14-02-2018)

  Twee vrij beschikbare vergunningen worden verleend voor speelautomatenhallen in Zoetermeer. Daarmee wordt een leeg pand naast het Stadstheater gevuld. Voor de tweede speelautomatenhal is nieuwbouw aan de Zilverstraat gepland.

  Lees meer
 • Nieuwe lunchroom stadsboerderij De Weidemolen

  (12-02-2018)

  Vanaf 1 maart opent de nieuwe lunchroom 'Brasserie Up' de deuren op stadsboerderij De Weidemolen. Na het stoppen van de vorige lunchroom heeft de gemeente gezocht naar een nieuwe sociale ondernemer voor de stadsboerderij in Oosterheem. De nieuwe ondernemer heeft al een lunchroom in Den Haag, maar voor Zoetermeer is het de eerste vestiging.

  Lees meer
 • Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezing 21 maart 2018 vastgesteld

  (09-02-2018)

  In de zitting van het centraal stembureau van vrijdagmiddag 9 februari zijn de kandidatenlijsten van de deelnemende partijen in Zoetermeer vastgesteld en is ook besloten over de nummering van de lijsten Er doen 16 partijen mee. Zeven partijen hadden bij de gemeenteraadsverkiezing van 2014 geen zetel.

  Lees meer
 • Vernieuwing Stadhuisplein schiet flink op

  (08-02-2018)
  Vergroot afbeelding: Stadhuisplein

  De vernieuwing van het Stadhuisplein gaat snel. De oorspronkelijke natuurstenen verhogingen zijn allemaal verwijderd. Bezoekers aan het Stadhuisplein kunnen vanachter de hekken de verbouwing op de voet volgen. Nog even wachten, maar dan kunnen alle Zoetermeerders daar lekker van de zon genieten op de terrassen.

  Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/stadhuisplein

 • Vidomes bouwt Nul-op-de-meter woningen in Palenstein

  (01-02-2018)

  Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-meter appartementen bouwen in de wijk Palenstein. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze Zoetermeerse wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor politievrijwilliger

  (01-02-2018)

  Op 31 januari reikte burgemeester Aptroot een koninklijke onderscheiding uit aan Clé van Zeeland op het politiebureau van Zoetermeer. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger voor de politie.

  Lees meer
 • Opfriscursus verkeersregels

  (01-02-2018)

  Is uw kennis van de verkeersregels wat weggezakt? Breng uw verkeerskennis up-to-date op donderdag 1 en 8 maart met de opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Zoetermeer. In twee avonden spijkert een gecertificeerde instructeur u bij op het kennisniveau van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

  Lees meer
 • Gezond aan de slag met taal: Voel je goed!

  (31-01-2018)

  Stel u wilt afvallen, maar u kunt de etiketten van voedingsmiddelen of informatie over goede voeding niet lezen. U schaamt zich hiervoor en vraagt geen hulp. Het afvallen mislukt en de klachten worden erger. Dit overkomt veel laaggeletterden met overgewicht. De gemeente Zoetermeer pakt dit nu aan samen met Goudenhart, Piëzo en Taal voor het Leven. Woensdag 31 januari ging daarom de aanpak Voel je goed! van start. Tijdens deze taalcursus leren laaggeletterden lezen, schrijven én alles over gezond eten en bewegen.

  Lees meer
 • Open dagen Stadhuis-Forum groot succes

  (31-01-2018)

  Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari was het een drukte van belang tijdens de open dagen van het vernieuwde Stadhuis-Forum. Meer dan 10.000 inwoners bezochten het gerenoveerde gebouw. Daar werden ze ontvangen door ruim 150 vrijwilligers. 'De sfeer zat er goed in. Zoetermeerders zijn trots op hun Stadhuis-Forum', vertelt wethouder Taco Kuiper.

  Lees meer
 • Het begint met aandacht bij de Broedplaats

  (31-01-2018)

  Aandacht werkt en lijkt rendabel. Dat is de uitkomst van het rapport 'Het begint met aandacht' dat wethouder Kuiper (sociale zaken en armoedebeleid) en Patrick Verhoef (directeur DSW Zoetermeer) op 30 januari ontvingen uit handen van onderzoeker Henk Spies. Het rapport beschrijft de uitkomsten van het evaluatieonderzoek naar de Zoetermeerse proeftuinen. Tegelijkertijd werd de Broedplaats officieel geopend. Een afdeling op de locatie DSW toegewezen voor deelnemers binnen de proeftuinen 'Zoete Kruimels' en 'Ondernemend uit de bijstand'.

  Lees meer
 • Ondertekening intentieverklaring samen met en ter ondersteuning van de MAEX

  (29-01-2018)

  Op 24 januari ondertekenden een tiental wethouders, met sociale zaken in hun portefeuille, uit de arbeidsmarktregio's Haaglanden en Zuid-Holland Centraal tijdens een werkbezoek aan The New Farm een intentieverklaring samen met en ter ondersteuning van de MAEX.

  Lees meer
 • Ter Zake Het Ondernemershuis na verbouwing officieel heropend

  (26-01-2018)

  Op vrijdag 26 januari is Ter Zake Het Ondernemershuis door wethouder Margriet van Driel (Economische Zaken) officieel heropend tijdens een netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit Zoetermeer en de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal *. 'Ik ben trots op de dienstverlening die we vanuit het Ondernemershuis aan ondernemers kunnen bieden', aldus Margreet van Driel.

  Lees meer
 • College stelt raad voor in te stemmen met convenant regionale spreiding sociale huurwoningen

  (26-01-2018)

  Het college stelt de raad voor het convenant 'Gaten dichten in Haaglanden', in navolging van 8 wethouders uit regiogemeenten en de corporatiebestuurders regio Haaglanden, mee te ondertekenen. In het convenant staat vermeld dat de corporaties de komende jaren door nieuwbouw en overname van bezit van Vestia gezamenlijk 12.000 sociale huurwoningen in de 9 gemeenten binnen de regio Haaglanden willen realiseren.

  Lees meer
 • Jaar op jaar minder misdrijven in Zoetermeer

  (24-01-2018)

  De trend van een dalend aantal misdrijven in Zoetermeer heeft zich ook in 2017 voortgezet. Ten opzichte van 2016 daalde het totaal aantal gepleegde misdrijven met 7%. Sinds 2012 is er een dalende trend te zien.

  Lees meer
 • Aanbeveling herbenoeming burgemeester Aptroot

  (23-01-2018)

  Op 22 januari 2018 heeft de gemeenteraad van Zoetermeer besloten de heer Ch.B. Aptroot aan te bevelen voor herbenoeming in het ambt van burgemeester van de gemeente Zoetermeer met ingang van 3 september 2018. De raad is tot deze aanbeveling gekomen op basis van een zorgvuldig doorlopen voorbereiding door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad en besloten beraadslagingen.

  Lees meer
 • Wij zijn verhuisd!

  (22-01-2018)

  Wilt u bijvoorbeeld uw paspoort vernieuwen, geboorteaangifte doen of een omgevingsvergunning inzien? Dat kan nu op ons nieuwe adres: Engelandlaan 502.

  Lees meer
 • Subsidie voor elf goede ideeën

  (22-01-2018)

  De gemeente Zoetermeer wil sport en andere maatschappelijke doelstellingen steeds meer met elkaar verbinden en dit stimuleren met de subsidieregeling 'Sport als supporter van Zoetermeer'. De eerste subsidies zijn toegekend waarmee elf goede ideeën in 2018 worden opgepakt en uitgevoerd.

  Lees meer
 • Zwerfafvalpakkers in het zonnetje gezet

  (18-01-2018)

  Zoetermeerders Leo Kappetein en Alex Cats werden woensdag 17 januari in het zonnetje gezet door wethouder Marc Rosier. De twee bewoners ruimen al jaren samen zwerfafval op rondom hun flat in Oosterheem. Tijdens een feestelijke overhandiging ontvingen zij een beeldje uit handen van de wethouder.

  Lees meer
 • Stadsgids 2018 is beschikbaar

  (18-01-2018)
  Vergroot afbeelding: omslag Stadsgids

  In de Stadsgids 2018 vindt u handige informatie over de gemeente. Over het bestuur (raad en college) en over zaken waarvoor u bij de gemeente terecht kunt (van adreswijziging tot de ZoetermeerPas). Maar ook vindt u informatie over bedrijven, verenigingen en organisaties die Zoetermeer tot een complete stad maken. Van sport tot gezondheid en van uitgaan tot recreatie. De gemeentelijke Stadsgids is online beschikbaar via Stadsgids Zoetermeer 2018.

 • Kunst in Stadhuis-Forum

  (18-01-2018)

  Het is bijna zover: nog heel even en dan is het Stadhuis-Forum open voor alle Zoetermeerders. In dit vernieuwde gebouw kunt u terecht voor allerlei zaken op gemeentelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk en educatief gebied. In deze openbare ruimte staan ook diverse kunstwerken, die u op bijzondere wijze kunt beleven met de nieuwe augmented reality app.

  Lees meer
 • Stadsboerderijen Zoetermeer zijn rookvrij

  (11-01-2018)

  Alle stadsboerderijen van gemeente Zoetermeer gaan het nieuwe jaar in als rookvrije stadsboerderijen. Bezoekers van stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve en speelboerderij Het Buitenbeest worden gevraagd het juiste voorbeeld te geven en de sigaret uit te laten.

  Lees meer
 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Aptroot

  (10-01-2018)

  De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ch.B. Aptroot, uitgesproken tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 9 januari 2018 in het Stadstheater Zoetermeer.

  Lees meer
 • Definitieve inrichting Stadhuisplein vastgesteld

  (10-01-2018)

  De voorbereidingen voor het aanbrengen van een tweede opening in het Stadhuisplein zijn in volle gang. De opening gaat ruimte bieden aan een tweede lift en trap naar het ondergelegen RanstadRail-perron, dat daardoor ook lichter wordt. Op dit moment is op het Stadhuisplein ter hoogte van het Stadhuis al goed te zien hoe dit eruit komt te zien. Ook wordt gestart met de inrichting van het plein zelf. Kleurrijke bestrating en verplaatsbaar groen sieren komend april het populaire plein. Wethouder Marc Rosier: 'Het is nog een hele klus want we willen dat iedereen al in april op het terras kan genieten en het plein echt niet meer herkent.'

  Lees meer
 • Succesvolle kerstbomeninzameling

  (09-01-2018)

  De jaarlijkse kerstbomeninzameling op 6 januari was weer een groot succes. Zoetermeerders leverden ruim 3300 bomen in bij de 14 inleverpunten. Het was een drukte van belang. Alle ingezamelde kerstbomen worden fijngesnipperd door een recyclingbedrijf. Een deel hiervan krijgt een tweede leven als compost en als biomassa, om energie mee op te wekken.

  Lees meer
 • Feestelijke en relatief rustige jaarwisseling in Zoetermeer

  (01-01-2018)

  Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. In SilverDome was een groot jongerenfeest waar 1900 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. De door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow heeft volgens de politie 1500 tot 2000 mensen getrokken en wordt als een groot succes gezien. De politie heeft 15 keer moeten optreden in de stad. Daarbij is een persoon aangehouden.

  Lees meer
 • Nieuwe leverancier voor de Wmo-hulpmiddelen

  (21-12-2017)

  Vanaf 1 maart 2018 heeft de gemeente Zoetermeer een nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen. De firma Jens Beenhakker gaat vanaf die datum onder de naam Hulpmiddelencentrum zorgen voor de levering van onder andere rolstoelen, scootmobielen en douchestoelen.

  Lees meer
 • Scenario's voor recreatief zwembad Zoetermeer

  (20-12-2017)

  De gemeenteraad krijgt in februari 2018 de uitgewerkte varianten voorgelegd van uitbreiding van het recreatief zwemwater in Zoetermeer. Het college heeft in maart dit jaar toegezegd onderzoek te doen naar kansen en mogelijkheden hiervan. Dat heeft drie scenario's opgeleverd, waarvan er twee op voorstel van het college nader zullen worden uitgewerkt. Wethouder Van Driel: 'De onderzoeken bevestigen het tekort aan zwemwater in Zoetermeer. We hebben nu eerst voldaan aan het verzoek van de raad, maar het college gaat in februari met de gemeenteraad in gesprek over wat nodig en wenselijk is'.

  Lees meer
 • Haagse Hogeschool en gemeente breiden samenwerking uit

  (20-12-2017)

  De afgelopen vier jaar werkten de gemeente Zoetermeer en de Haagse Hogeschool samen bij de ontwikkeling en het uitbouwen van de Dutch Innovation Factory. Donderdag 14 december ondertekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst om deze samenwerking te versterken. Zij hebben afgesproken het hoger beroepsonderwijs in Zoetermeer verder uit te bouwen en te versterken het concept van de DIF (Dutch Innovation Factory) verder te ontwikkelen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer
 • Toegang jeugdhulp Zoetermeer verandert in 2018

  (20-12-2017)

  De gemeente Zoetermeer heeft gekozen voor een kwaliteitsimpuls door de toegang tot jeugdhulp te versterken dichtbij de ouders en jongeren via de huisarts, schoolmaatschappelijk werk en de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau). Die zijn het beste toegerust om door te verwijzen naar de juiste ondersteuning, passend bij de vraag van het kind en het gezin. Lichtere vormen als dat passend is en ondersteuning gericht op het gezin als dat beter past bij de vraag van ouders en het kind.

  Lees meer
 • 'Wisseling van de wacht' bij fietsenstallingen Zoetermeer

  (20-12-2017)

  Met ingang van 2 januari 2018 gaat het beheer en de bewaking van fietsenstallingen in Zoetermeer over in andere handen. Na een aanbesteding wordt Z-stal de nieuwe partner voor de komende jaren en nemen we afscheid van Biesieklette. De samenwerking met Z-stal sluit aan bij de wens van de gemeenteraad om de stallingen bewaakt te houden. Eerder dit jaar kreeg het college de opdracht dat te regelen en dit financieel te verwerken in de begroting.

  Lees meer
 • Ook bij winkelcentra afvalscheiding

  (20-12-2017)

  De pilot afvalscheiding in en om winkelcentrum De Leyens heeft een heel positief resultaat opgeleverd, waardoor de gemeente in 2018 ook bij de andere winkelcentra afvalscheiding in de buitenruimte wil invoeren. Het gaat daarbij om inzameling van PBD (plastic, blik, drankkartons) en restafval.

  Lees meer
 • Wegsleepregeling in Zoetermeer

  (15-12-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om een wegsleepverordening in Zoetermeer vast te stellen. Zo wordt het mogelijk om verkeerd geparkeerde auto's en voertuigen, die hinderlijk in de weg staan, weg te slepen.

  Lees meer
 • College wil bouw Gymworld Zoetermeer voortzetten

  (13-12-2017)

  Het college van Zoetermeer wil dat Gymworld in Zoetermeer gewoon gebouwd gaat worden, ook al heeft de aanbestedingsronde die eind oktober sloot geen geldige inschrijvingen opgeleverd.

  Lees meer
 • Kwaliteitsontwikkeling winkelgebied Dorpsstraat gaat verder

  (13-12-2017)

  Hoewel enkele weken geleden bleek dat er bij ondernemers in de Dorpsstraat onvoldoende draagvlak was voor een Bedrijven Investerings Zone (BIZ), gaat het college verder met de ontwikkeling van het winkelgebied.

  Lees meer
 • 's Nachts veilig reizen tussen Leiden en Zoetermeer

  (11-12-2017)

  Vanaf 15 december komt er een nieuwe nachtverbinding tussen Zoetermeer en Leiden. Nachtbus 800 rijdt als proef, elke week van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Deze nieuwe verbinding is een pilot van de gemeente Zoetermeer en Arriva. Blijkt er na zes maanden genoeg vraag naar de nachtbuslijn? Dan wordt dit naar verwachting een vaste verbinding. Het allereerste ritje tussen Leiden en Zoetermeer om 1.45 uur is gratis. De actuele dienstverlening en haltetijden vindt u op www.arriva.nl.

  Lees meer
 • Woningbouw Dwarstocht en Nutrihage impuls voor doorstroom

  (06-12-2017)

  Aan de gemeenteraad wordt de bouw van in totaal zo'n 400 woningen voorgesteld. Op de locaties Dwarstocht (Oosterheem) en Nutrihage (Dorp) maakt het college van burgemeester en wethouders werk van de ambitie voor groei en vernieuwing van de stad. 'Het is een goede zaak dat ontwikkelaars met plannen komen die aansluiten bij de woonwensen van Zoetermeerders, in dit geval vooral doorstromers die een stap willen maken in hun wooncarrière', aldus wethouder Marc Rosier (stedelijke ontwikkeling).

  Lees meer
 • Beleef de verkiezingen van een andere kant

  (29-11-2017)

  En word stembureaulid bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018! We zoeken enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar en ouder die vriendelijk en correct kunnen omgaan met mensen. En die enige administratieve ervaring hebben. Daarnaast zoeken we mensen die in de avond komen helpen met het tellen van de stemmen.

  Lees meer
 • Voorspoedig verloop werkzaamheden aan viaduct station Lansingerland-Zoetermeer over spoor

  (27-11-2017)

  In het laatste weekend van november werden 25 liggers van zo'n 110 ton per stuk succesvol over het spoor tussen Gouda en Den Haag gehesen voor het viaduct van station Lansingerland-Zoetermeer. Op het viaduct komt een halte voor RandstadRail en eronder een transferhal voor treinreizigers. Eind augustus 2017 werd de A12 al overbrugd voor het viaduct.

  Lees meer
 • Ratten: ook zij wonen in Zoetermeer

  (23-11-2017)

  Door heel Zoetermeer signaleren inwoners dat er bruine ratten voorkomen. Ze zijn niet zo zichtbaar, omdat bruine ratten het contact met mensen vermijden. Ratten zijn 20 tot 25 centimeter lang, met staart van circa 10 cm. Ze wegen ongeveer vijfhonderd gram. En ze kunnen zich twee maanden na de geboorte weer voortplanten.

  Lees meer
 • Help mee bij het Straatvoetbaltoernooi

  (21-11-2017)

  Houdt u ervan om een balletje te trappen? Of om mee te helpen aan een ontzettend leuke dag voor kinderen? Geef u dan op als vrijwilliger voor het SVBN straatvoetbaltoernooi op zaterdag 5 mei 2018.

  Lees meer
 • Samen de toekomst van Zoetermeer vormgeven

  (08-11-2017)

  Nieuwe woningen voor Zoetermeerse jongeren, 50-plussers en gezinnen. Bestaande wijken opknappen en verduurzamen. Wijken sociaal sterk maken en houden. Groen dat bereikbaar en toegankelijk is voor iedereen. Betere bereikbaarheid en een goed openbaar vervoer. Onderwijs voor meer studenten. Betere vrijetijdsvoorzieningen. Meer werkgelegenheid en bedrijventerreinen (her-)ontwikkelen.

  Lees meer
 • Verder werken aan veilig verkeer in de stad

  (08-11-2017)

  De gemeente werkt steeds aan het verbeteren van verkeerssituaties in de stad. Deze verkeersprojecten zijn samengebracht in de Nota Mobiliteit Zoetermeer. Die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld en voor besluitvorming naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Daarbij staan verkeersveiligheid en bereikbaarheid voorop. Wethouder Marc Rosier (Verkeer): 'Het is belangrijk om veilig gedrag in het verkeer te bevorderen. Dit begint met verkeerslessen en -examens voor leerlingen in het basisonderwijs. De lessen zorgen voor een belangrijke verbetering van hun kennis en vaardigheden in het verkeer. Ook ben ik blij dat met de ontsluiting bij Nutricia het oude dorp verkeersveiliger wordt'.

  Lees meer
 • Europese subsidie voor integratie vergunninghouders

  (07-11-2017)

  Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp ontvangen een subsidie uit de Europese migratie- en veiligheidsfondsen van het Agentschap SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee gaan ze extra geld inzetten voor de al lopende integratie van vergunninghouders onder de noemer 'Lokale kansen voor wereld talent'. 'Met het extra geld is er ruimte voor meer taalondersteuning en nieuwe trajecten voor het combineren van inburgeren met werken. Waarschijnlijk kan dan ook volgende zomer de Zomerschool weer worden aangeboden. Dat is goed nieuws', aldus wethouder Vugs.

  Lees meer
 • Bouw 48 zorgappartementen stap dichterbij

  (03-11-2017)

  Wethouders Kuiper (wonen) en Vugs (zorg- en grondzaken) ondertekenden deze week samen met Kees Kasten, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning, de koopovereenkomst voor de braakliggende grond aan de Milenagang. Hiermee is Milena het eerste van drie deelgebieden van het Katwijkerlaantracé waarvoor nu de grond is overgedragen aan de woningcorporatie voor de bouw van 48 zorgappartementen met 6 gemeenschappelijke woonkamers. De huurder van het complex wordt zorgaanbieder Fundis / Wel-Thuis. De bouw start naar verwachting eind eerste kwartaal 2018.

  Lees meer
 • BNG Bank nieuwe huisbankier gemeente Zoetermeer

  (23-10-2017)

  Betaalt u aan de gemeente of krijgt u geld van de gemeente? Dan ziet u binnenkort een ander rekeningnummer van de gemeente op uw rekeningafschriften. Vanaf 1 oktober 2017 verzorgt de BNG Bank het betalingsverkeer van de gemeente Zoetermeer.

  Lees meer
 • Meedoen door het Kindpakket

  (25-08-2017)
  logo Kindpakket

  Muziekles is best duur, net als lid zijn van een sportclub of huiswerkbegeleiding. Vooral voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen. Om ze toch met iedereen mee te laten doen, is hiervoor het Kindpakket. Organisaties in Zoetermeer kunnen hier helpen bij wat nodig is. Via dit Kindpakket kunnen gezinnen met een laag inkomen bijvoorbeeld veel goedkoper sporten en kleding kopen.

  Lees meer
 • Snelle fietsroute tussen Zoetermeer en Delft

  (25-08-2017)

  Vanaf maandag 4 september gaat Zoetermeer enkele fietspaden in de stad geschikt maken als snelle fietsroute van Zoetermeer naar Delft.

  Lees meer
 • Wilt u snel geholpen worden?

  (28-02-2017)

  Iets nodig van de gemeente? U wilt een afspraak maken voor uw paspoort, rijbewijs of u bent op zoek naar andere online dienstverlening van de gemeente? Op dit moment kost bellen met ons meer tijd dan gewoonlijk en is het sneller om online uw afspraak te maken, online dienstverlening af te nemen of informatie op te zoeken op onze website.

  Lees meer
 • Sneller meldingen doen via app

  (22-04-2015)

  Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Sinds 19 december 2014 kan dat nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Wethouder Marc Rosier brengt MijnGemeente app graag nogmaals onder de aandacht. Hiervoor is een promotiefilm ontwikkeld. Rosier: 'Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig via MijnGemeente app. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Zoetermeer en kunnen we onze stad zichtbaar vernieuwen.'

  Lees meer