Nieuws

Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Kom ook naar het paasfeest!

  (18-04-2019)

  Roze, groene, gestippelde, gestreepte, grote en kleine paaseieren: de paashaas verstopt de paaseieren tijdens het paasfeest op speelboerderij Het Buitenbeest en de stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen. Kom ook tussen 13.00 en 16.00 uur en doe mee met alle activiteiten!

  Lees meer
 • Nieuwe recratiekaart regiopark Buytenhout

  (18-04-2019)

  Heeft u regiopark Buytenhout al ontdekt? In dit natuurgebied valt van alles te beleven. Neem een kijkje bij een imker, bezoek de waterspeelplaats of maak een fietstocht en meer! Daarom is er een nieuwe recreatiekaart gemaakt, waarop u alle activiteiten in de omgeving kunt vinden. Haal de kaart gratis op bij het Stadhuis-Forum (Plein Vrije tijd) en de speel- en stadsboerderijen of download deze.

  Lees meer
 • Sporten en beestenboel in de meivakantie

  (18-04-2019)

  Heerlijk twee weken meivakantie! Dé tijd om met uw kinderen sportieve- en creatieve activiteiten te ondernemen! Hiervoor hoeft u Zoetermeer niet uit: de meivakantiefolder ’Beestenboel in de meivakantie’ staat bomvol leuke activiteiten.

  Lees meer
 • Jaarrekening 2018 positief: bezuinigingen blijven nodig

  (17-04-2019)

  Diverse meevallers zorgden ervoor dat de gemeente de jaarrekening 2018 met een licht positief resultaat kon afsluiten, net als de afgelopen jaren. Het netto financieel resultaat komt daarmee in totaal uit op € 1,7 miljoen Ten opzichte van het totaal van de begroting van ruim € 350 miljoen een afwijking van 0,5%.

  Lees meer
 • Officiële opening Willem-Alexanderplantsoen

  (12-04-2019)

  Op 12 april was de officiële opening van het Willem-Alexanderplantsoen. Een gezellige en druk bezochte dag. Met deze opening ging een grote wens in vervulling voor de bewoners en de omliggende scholen.

  Lees meer
 • Recht op Schoolspullenpas? Vraag deze dan nu aan!

  (11-04-2019)

  Vanaf januari 2019 is het weer mogelijk om een Schoolspullenpas aan te vragen voor kinderen uit minimagezinnen. De Schoolspullenpas is een betaalpas, waarmee ouders spullen als schriften, pennen, etuis, tassen en rekenmachines kunnen kopen.

  Lees meer
 • Meld kampioenen aan voor het Sportgala!

  (11-04-2019)

  Vrijdag 5 juli 2019 huldigen we de Zoetermeerse sportkampioenen uit 2018 op het Sportgala. Bent, of kent u een Zoetermeerse Sportheld, of een sportteam dat afgelopen jaar kampioen is geworden? Meld ze dan voor vrijdag 17 mei aan via www.sportgalazoetermeer.nl.

  Lees meer
 • 17 mei officiële opening station

  (11-04-2019)

  Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien. Vanaf zondag 19 mei wordt het station volledig in gebruik genomen. RandstadRail-lijn 4 gaat dan halte Lansingerland-Zoetermeer aan doen.

  Lees meer
 • Zoetermeerders houden de lijn vrij!

  (10-04-2019)

  Op maandag 8 april konden Zoetermeerders zonder visuele beperking ervaren hoe het is om met deze beperking door het leven te gaan. Met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels moesten ze lopen over het Stadhuisplein. Hiermee vroeg de gemeente samen met leden van de Toegankelijkheidsraad aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen.

  Lees meer
 • Feestelijke slotbijeenkomst 'Mijn stad, mijn toekomst'

  (05-04-2019)

  Muziek, drankjes, een volle zaal en vele enthousiaste sprekers en discussies. De slotbijeenkomst van de samenspraak 'Mijn stad, mijn toekomst' was zeker feestelijk te noemen. In Cultuurpodium Boerderij werden de resultaten en acht aanbevelingen van de stad voor de toekomst van Zoetermeer gepresenteerd.

  Lees meer
 • Houd de lijn vrij!

  (01-04-2019)

  Heeft u de geribbelde tegels op het Stadhuisplein weleens gezien? En weet u waar ze voor zijn? Dankzij deze tegels kunnen mensen met een visuele beperking hun weg vinden in de openbare ruimte. Vaak staan daar obstakels op, en dat levert lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers. De gemeente wil aandacht geven aan het vrijhouden van deze lijnen en steunt zo de campagne 'Houd de lijn vrij!' die in de week van 8 tot en met 12 april in heel Nederland gehouden wordt.

  Lees meer
 • Kunstroute 'Kunst in het hart' door binnenstad Zoetermeer

  (01-04-2019)

  Kunstliefhebbers kunnen vanaf nu de kunstroute 'Kunst door het hart' wandelen door de binnenstad en omgeving. De route is de eerste in een reeks van acht en leidt langs elf verschillende kunstwerken. Wethouder Robin Paalvast overhandigde op 29 maart een eerste exemplaar aan Marion Verweij, een inwoonster die meewerkte aan het maken van de route.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument al vernieuwd?

  (29-03-2019)

  Vakantie naar het buitenland geboekt? Controleer dan meteen of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd.

  Lees meer
 • Koning Willem-Alexander bezoekt project Samen Sterk

  (29-03-2019)

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag 29 maart een werkbezoek gebracht aan het project Samen Sterk, een samenwerking tussen Stichting Jong Perspectief en Humanitas Zoetermeer. Wethouder Jakobien Groeneveld (Jeugd) was ook hierbij aanwezig en binnen haar portefeuille jeugd streeft zij ernaar om kinderen dat extra steuntje in de rug te bieden.

  Lees meer
 • Studeren in de raadzaal

  (28-03-2019)

  Per 5 april 2019 openen gemeente en Bibliotheek Zoetermeer de deuren van de raadzaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Op bepaalde dagdelen kunnen ze daar in stilte komen studeren. Bibliotheek en gemeente komen daarmee tegemoet aan de grote behoefte aan studeerplekken onder Zoetermeerse jongeren.

  Lees meer
 • Takken snoeien en wat dan?

  (28-03-2019)

  Het voorjaar komt eraan. Tijd om de tuin zomerklaar te maken. Na al het snoeiwerk ligt er vaak een berg takken (grof tuinafval). Natuurlijk brengt u die naar de GFT-container. De verrijdbare bij u thuis of de ondergrondse GFT-container dicht bij u in de buurt. Tip: maak de takken zo klein mogelijk waardoor de container beter gevuld wordt. Als er te veel snoeiafval is, of uw takken te groot zijn, dan kunt u een afspraak maken om dit afval aan huis op te laten halen.

  Lees meer
 • Ontwikkeling Markt 10 en omgeving en Schetsontwerp Centraal Park

  (28-03-2019)

  De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en de vraag naar woningen neemt steeds meer toe. Daarom heeft de gemeenteraad besloten woningen te ontwikkelen op de Markt 10 en aan de Frankrijklaan. Deze woningen worden gecombineerd met voorzieningen. Ook wil de gemeente onder de Markt een parkeergarage. Alle uitgangspunten die de gemeente wil stellen aan de woningbouw op de locatie Markt 10 en Frankrijklaan staan beschreven in de Nota van Uitgangspunten en omgeving.

  Lees meer
 • Snel van station Lansingerland-Zoetermeer naar Dutch Innovation Park met voetgangersbrug

  (26-03-2019)

  Dinsdag 25 maart is gestart met de bouw van de voetgangersverbinding tussen station Lansingerland-Zoetermeer en het Dutch Innovation Park. Wethouders Jan Iedema en Marc Rosier gaven hiervoor het startsein. Met een voetgangersbrug ter hoogte van de Werner von Siemensstraat krijgen reizigers vanuit het station met een wandelroute snel toegang tot het Dutch Innovation Park. Met de brug wordt de verbondenheid van de twee gebieden nu ook zichtbaar gemaakt.

  Lees meer
 • Week van het geld

  (25-03-2019)

  Van 25 tot en met 29 maart is de Week van het geld! Een mooi moment om eens te checken: hoe sta ik er eigenlijk voor? Kijk naar de vlog van wethouder van Driel. Want de gemeente en vele partnerorganisaties kunnen helpen bij grote èn kleine vragen over geld.

 • Leerlingen in gesprek over het belang van onderwijs

  (22-03-2019)

  Donderdag 21 maart was het de landelijke Dag van de Leerplicht. Om extra aandacht te schenken aan het belang van recht op onderwijs bezocht wethouder Jan Iedema (Onderwijs) SBO de Horizon. Samen met het Jongerenteam Leerplicht/RMC ging hij hierover in gesprek met leerlingen uit groep 8.

  Lees meer
 • Aanpassing op kruising Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan

  (20-03-2019)

  De gemeente heeft enkele verkeersmaatregelen getroffen op het kruispunt Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan. Om de veiligheid op dit kruispunt te vergroten komt er vanaf vrijdag 22 maart een extra verkeerslicht voor fietsers tussen de Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan. Ook als de aanpassingen gereed zijn blijven de verkeersregelaars de komende periode nog actief.

  Lees meer
 • Gemeente stimuleert gebruik elektrische deelauto's

  (14-03-2019)

  Inwoners kunnen vanaf nu ook gebruik maken van één van de elektrische deelauto's van de gemeente Zoetermeer. Inwoners kunnen de auto na kantooruren en in het weekeinde gebruiken via het initiatief We Drive Solar.

  Lees meer
 • Slimmer matchen met aandacht voor ondernemer en werkzoekende

  (13-03-2019)

  Dat doen voor alle inwoners die gebruik maken van de Participatiewet. Dat is de opdracht van het nieuwe Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf per januari 2021. Deze week stelde het college van B&W de hoofdlijnen voor deze nieuwe organisatie definitief vast. Er is daarvoor uitgebreid advies gevraagd aan betrokken partners. Op 8 april neemt de gemeenteraad een besluit over beschikbaar stellen van budget voor de start van de ontwerpfase. Dan kan de gemeente beginnen met de bouwopdracht voor de inrichting van de nieuwe organisatie.

  Lees meer
 • Toegankelijkheid stembureaus verkiezingen 2019

  (12-03-2019)

  Op 20 maart en 23 mei zijn er verkiezingen. De Rijksoverheid heeft begin december 2018 de voorwaarden voor de toegankelijkheid van de stembureaus aangescherpt. Zonder aanpassingen zijn er in Zoetermeer acht stembureaus die volledig voldoen aan deze nieuwe voorwaarden. Met aanpassingen komen er op de verkiezingsdag zelf nog dertig andere stembureaus bij die volgens de nieuwe eisen goed toegankelijk zijn, hiermee zijn verspreid over de hele stad goed toegankelijke stembureaus.

  Lees meer
 • Aangepaste verkeersmaatregelen Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan

  (10-03-2019)

  Vanaf vandaag heeft de gemeente extra barriers geplaatst tussen de rijbaan en fietsstrook van de Eerste Stationsstraat. De verkeersregelaars blijven de komende dagen 24 uur per dag aanwezig waarbij het verkeer handmatig wordt geregeld. Het tijdelijke verbod voor fietsers is daarom opgeheven.

  Lees meer
 • Direct maatregelen na ongeluk

  (08-03-2019)

  Het college van B&W heeft geschokt kennis genomen van het ongeluk dat vanmiddag plaatsvond op de kruising Eerste Stationsstraat en Karel Doormanlaan. Een week eerder vond daar ook een ongeval plaats waarbij een fietser ernstig gewond raakte.

  Lees meer
 • Impuls voor logistieke bedrijvigheid A12-corridor

  (07-03-2019)

  Provincie, gemeenten en marktpartijen gaan van de A12-corridor een logistieke hotspot maken. Dat spraken zij af in een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees meer
 • Gemeente ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Big Data Innovatiehub

  (06-03-2019)

  Woensdag 6 maart ondertekenden wethouder Jan Iedema en gemeentesecretaris André Huykman een samenwerkingsovereenkomst met de Big Data Innovatiehub. Door intensiever samen te werken met de Innovatiehub, maakt de gemeente haar ambitie waar om datagedreven te sturen en te werken.

  Lees meer
 • RandstadRail-spoor nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer succesvol getest

  (05-03-2019)

  Zondagmiddag 3 maart droeg de gemeente Zoetermeer de railinfrastructuur van RandstadRail (spoor, spoorbeveiliging en bovenleidingen) bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer over aan HTM. Dit gebeurde na succesvolle testritten afgelopen weekend. Daarbij werd de bestaande spoorbeveiliging tussen de RandstadRail-halte Zoetermeer Centrum-West en Javalaan verbonden met die van het (nieuwe) spoorgedeelte tussen halte Javalaan en halte Lansingerland-Zoetermeer. Uit de testen bleek dat de spoorbeveiliging voor het gehele traject goed werkt.

  Lees meer
 • Afsluiting Spoorpad

  (01-03-2019)

  In de periode van 4 maart tot half mei 2019 wordt gewerkt aan de aanleg van de ZoRo-busbaan (voor de snelle buslijn Zoetermeer-Rotterdam) tussen het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en de Zilverstraat in Zoetermeer. De busbaan komt langs het spoor naast de A12 te liggen. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt het Spoorpad ter hoogte van de Oostweg tot aan het Lansingpad voor fietsers afgesloten. De omleidingsroute is met borden aangegeven.

  Bron: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl

 • Bent u onze nieuwe wijktuinvrijwilliger?

  (01-03-2019)

  Het voorjaar zit in de lucht: een heerlijke tijd om buiten bezig te zijn. Als u graag met uw handen in de aarde werkt, of basisschoolkinderen wilt begeleiden, dan zijn we op zoek naar u!

  Lees meer
 • Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

  (01-03-2019)

  Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

  Lees meer
 • Uw gemeentebelastingen liever gespreid betalen?

  (28-02-2019)

  Doe dan mee met de automatische incasso. Tot en met € 20.000 kunt u met de automatische incasso gespreid betalen. Als u de gemeente via Mijn belastingen vóór 15 maart machtigt, kan dat in 6 maandelijkse termijnen. Doet u dit later, dan wordt het aantal termijnen minder. Meer informatie: Automatische incasso, machtiging.

 • Pitchen en debatteren voor het goede doel

  (26-02-2019)

  Spannende debatten en vurige pitches van scholieren vulden vorige week de raadzaal van het Stadhuis-Forum. Tijdens het slotdebat van het Stadhuis van Democratie gingen leerlingen van het Stedelijk College, het ONC Parkdreef en het ONC Clauslaan in debat met raadsleden. Daarnaast streden ze voor een geldbedrag voor hun favoriete lokale goede doel.

  Lees meer
 • Onderhoud in Rokkeveen en Oosterheem voor jaren geregeld

  (25-02-2019)

  Wethouder Groeneveld (openbare ruimte) en de heer Vink, directeur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard tekenden op woensdag 20 februari een aantal contracten voor het onderhoud van de wijken Rokkeveen en Oosterheem. Hiermee is een goede verzorging van wegen, groen en waterlopen in deze wijken voor de komende vier jaar geregeld.

  Lees meer
 • Gratis workshop administratie en financiën

  (22-02-2019)

  Is uw administratie een grote chaos? Volg dan een gratis workshop administratie en financiën. Elke twee weken organiseert de gemeente deze gratis workshop samen met Schuldhulpmaatje en Humanitas. U leert het ordenen en bijhouden van uw administratie waardoor u gemakkelijker grip kunt houden op uw geld.

  Lees meer
 • Schoolverzuim weer gedaald

  (20-02-2019)

  Ongeoorloofd schoolverzuim is ook dit jaar weer verder gedaald. Zelfs met 22,5% ten opzichte van het schooljaar 2016-2017. Dit komt doordat school en leerplicht snel ingrijpen bij licht verzuim, waardoor zwaarder verzuim wordt beperkt.

  Lees meer
 • TV Buytenwegh wordt duurzaam met hulp van gemeente

  (06-02-2019)

  Op dinsdag 5 februari nam wethouder Ingeborg ter Laak bij Tennisvereniging Buytenwegh 99 zonnepanelen in gebruik op het dak van het clubgebouw van de vereniging. Het plaatsen van de zonnepanelen is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en de verschillende buitensportverenigingen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Gezamenlijke controleactie RandstadRail

  (05-02-2019)

  Op donderdag 31 januari hielden HTM, Politie eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en het team Handhaving van de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd. De controleactie duurde van 14.00 tot 21.00 uur. 3735 passagiers werden gecontroleerd en 110 begingen een overtreding, waarvan 98 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,62%.

  Lees meer
 • Gemeente bouwt Gymworld aan de Amerikaweg

  (04-02-2019)

  De gemeente bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Remmers Bouwgroep start deze zomer met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccommodatie voor Zoetermeerse gymnasten.

  Lees meer
 • Onderzoek naar nieuwbouw Cultuurpodium Boerderij in de binnenstad

  (30-01-2019)

  In samenspraak met Cultuurpodium Boerderij is een studie uitgevoerd naar de mogelijkheden voor uitbreiding. Meerdere varianten zijn daarbij onderzocht. Een aansprekende aanbeveling is de optie voor nieuwbouw op een daarvoor geschikte locatie in de binnenstad. De gemeente verkent deze optie nu verder.

  Lees meer
 • Wethouder Groeneveld opent nieuwe BeleefRoute App

  (17-01-2019)

  Het nieuwe jaar staat voor de grootste natuurverenigingen in Zoetermeer, IVN KNNV en de Vogelwerkgroep stond in het teken van doen. Op de nieuwjaarsreceptie werd gezamenlijk de BeleefRoute App Stadsnatuur gedownload en geopend.

  Lees meer
 • Gemeenten Middengebied zetten vol in op hoogwaardig openbaar vervoer

  (14-01-2019)

  De alliantie Middengebied, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gaat zich gezamenlijk inzetten om hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het gebied te realiseren. Dit HOV zien zij als de basis voor de ontwikkeling van een samenhangend en gebalanceerd gebiedsprogramma waarin wonen economie, energietransitie/klimaatadaptatie, natuur en recreatie samen komen. Deze gezamenlijke ambitie heeft de alliantie vastgelegd in een Mission Paper en op 14 januari aangeboden aan de Commissaris van de Koning.

  Lees meer
 • De Entree wordt unieke stadswijk in Zoetermeer

  (09-01-2019)

  Het gebied aan weerskanten van de Afrikaweg en rond de Mandelabrug wordt de komende tien tot vijftien jaar ontwikkeld tot stadswijk De Entree, met ongeveer 4.500 nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen en groen. Het masterplan waarin deze ambitie verder is uitgewerkt heeft het college vandaag aangeboden aan de gemeenteraad. Wethouder Rosier: 'Dit masterplan is een uitwerking van de in 2017 door de gemeenteraad vastgestelde visie op het gebied. Het masterplan is tot stand gekomen in samenwerking met de grondeigenaren en een adviesgroep van bewoners. Ook bij volgende stappen zet de gemeente deze samenwerking voort.'

  Lees meer
 • Bijdrage voor betere waterkwaliteit

  (04-01-2019)

  Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt in 2019 geld beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan verbetering van de lokale waterkwaliteit. Zowel particulieren, agrariërs, natuurbeheerorganisaties als gemeenten met een goede maatregel komen hiervoor in aanmerking.

  Lees meer
 • Tweede fase Gastvrij Zoetermeer succesvol gestart

  (27-11-2018)

  De Gastvrije Geuzen - Zoetermeers allereerste 'city hosts'- zijn vanaf 1 december te zien in de binnenstad. Zij zullen voor een extra welkomgevoel zorgen en hiermee de sociale meerwaarde van de stad versterken. Een fantastisch resultaat, waarmee de gemeente en haar partners van Gastvrij Zoetermeer, het tweede deel van het project kunnen starten. Wethouders Jan Iedema (economie) en Margreet van Driel (citymarketing) vierden dit succes samen met de ondernemers tijdens een feestelijke bijeenkomst. De eerste Gastvrije Geuzen waren daar ook bij aanwezig. De wethouders hebben hen in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Nieuwe uitstraling RandstadRail-halte Stadhuis

  (23-11-2018)

  De RandstadRail-halte Stadhuis krijgt nieuwe plafonds en nieuwe verlichting. De werkzaamheden starten in december en zijn naar verwachting in april 2019 voltooid. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van de RandstadRail.

  Lees meer
 • Zoetermeer meest bijvriendelijke gemeente

  (23-11-2018)

  Zoetermeer is door Nederland Zoemt uitgekozen tot meest bijvriendelijke gemeente van Nederland. Zoetermeer is daarmee de eerste gemeente die deze titel krijgt. De prijs bestaat uit 50 m2 biologische bloembollen en een groot bijenhotel.

  Lees meer
 • Lectoraat Big Data Analytics in Zoetermeer

  (21-11-2018)

  De vestiging van de Haagse Hogeschool in Zoetermeer krijgt een lectoraat Big Data Analytics. Dit besluit heeft de Hogeschool eind oktober in overleg met het college genomen. Het lectoraat gaat onderzoek doen naar de Big Data en de verbinding ervan met de Innovatiehub.

  Lees meer
 • 'Seghwaert maakt Vaart' 1 jaar

  (15-11-2018)

  Met een opkomst van bijna 150 mensen op de kick off bijeenkomst, startte DEZo (Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer), in november vorig jaar het project 'Seghwaert maakt Vaart'. Een project met als doel de wijk stukje bij beetje te verduurzamen tot uiteindelijk energieneutraal. We zijn een jaar verder en de resultaten mogen er zijn.

  Lees meer
 • Groen en water in de directe omgeving van elke woning

  (12-11-2018)

  Het college meent dat er een impuls moet komen voor de groene kwaliteit. De stad streeft er daarom naar om iedere woning op groen aan te sluiten en geeft hieraan uitvoering in het plan Groene Gezonde Stad.

  Lees meer
 • 6,6 miljoen euro voor aardgasvrij Palenstein

  (28-09-2018)

  De gemeente Zoetermeer heeft een subsidie toegekend gekregen als bijdrage in het aardgasvrij maken van een woonwijk. Het gaat om ruim € 6,6 miljoen in het kader van de regeling Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Met deze bijdrage wordt een alternatief voor aardgas voor de hoogbouw in Palenstein mogelijk gemaakt.

  Lees meer
 • Detailhandelsbeleid 2019-2023

  (23-05-2018)

  Winkels, supermarkten en tuincentra zijn onmisbaar voor Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, gaat de gemeente in 2018 het beleid voor het winkelaanbod (detailhandel) vernieuwen.

  Lees meer
 • Alle nieuwbouw in Zoetermeer aardgasvrij

  (20-12-2017)

  De gemeente is er heel duidelijk over. Zoetermeer wil geen nieuwbouw meer op aardgas aansluiten. Hiermee anticipeert de gemeente op de besluitvorming van het rijk om de aansluitplicht op aardgas af te schaffen. Die is er naar verwachting op zijn vroegst eind 2018.

  Lees meer