Kunst tot leven met augmented reality (AR)

Home > Inwoners > Kunst in Zoetermeer > Kunst tot leven met augmented reality (AR)

Kunst tot leven met augmented reality (AR)

logo ARize augmented reality app

In het Stadhuis-Forum staan diverse kunstwerken, die u op bijzondere wijze kunt beleven met de ARize augmented reality app. Download deze app uit uw App- of Playstore, open deze en houd uw telefoon voor het kunstwerk of voor de foto naast het kunstwerk. Doe dan een stapje naar achter, de augmented reality verschijnt soms opzij van de gescande foto. Zo beleeft u de kunst op een nieuwe en unieke manier.

U kunt nu ook vanuit thuis een aantal kunstwerken uit het Stadhuis-Forum (of foto's en tekeningen die de basis vormen van het kunstwerk) de augmented reality app gebruiken. Als u de app heeft gedownload, houd dan uw telefoon voor het beeldscherm om de kunstwerken in verschillende dimensies te kunnen bekijken. Bij het beeld 'De man die vuur geeft', klikt u na het scannen op het derde icoontje dat verschijnt tijdens de augmented reality, het beeld zal dan rechtop te zien zijn.

Bij augmented reality ('toegevoegde realiteit') wordt er digitale informatie over de werkelijkheid heen gelegd, wat zorgt voor een bijzondere ervaring. De kunstwerken die u in het Stadhuis-Forum met de AR kunt bekijken zijn:

'De man die vuur geeft' - Jan Fabre

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.