Gemeentelijke belasting betalen

Home > Inwoners > Gemeentelijke belasting betalen

Gemeentelijke belasting betalen

Wanneer moet ik gemeentebelastingen betalen en hoe? U vindt hier het antwoord op deze vragen.

Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/belastingen.

 • Gemeentelijke belastingen en invorderingen

  De betalingsverplichting van de gemeentebelastingen is voor inwoners die als gevolg van de coronacrisis financiële problemen ondervinden, opgeschort van 31 mei naar 31 augustus 2020. De invordering van de gemeentelijke belastingen via deurwaarders is stopgezet tot 31 augustus 2020. Betalingen van de gemeentelijke belastingen via een maandelijkse automatische incasso vinden wel gewoon plaats.

 • Hoe wordt het aanslagbiljetbedrag betaald?

  Betalen kan op vijf manieren.

  Lees meer
 • Wanneer betalen?

  Rechtsboven op uw aanslagbiljet staat vervaldag betaaltermijn. Dit is de uiterste datum dat uw betaling op de rekening van de gemeente moet staan.

  Lees meer
 • Machtigen tot automatische incasso

  Met een automatische incasso betaalt u makkelijk uw gemeentelijke belastingen. Tot en met € 20.000,- kunt u met de automatische incasso in termijnen betalen. Als u de gemeente vóór 14 maart machtigt, kan dat in 6 maandelijkse termijnen. Doet u dit later, dan wordt het aantal termijnen minder. Een machtiging regelt u via Mijn belastingen.

  Meer over automatische incasso

 • Kwijtschelding

  Moeite met betalen van uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen? Vraag kwijtschelding aan. Of u het krijgt, hangt van uw persoonlijke financiële situatie af. Vooraf kunt u een zelftoets doen.

  Meer informatie: Belastingen en heffingen, kwijtschelding

 • Deurwaarderskantoor

  Gemeente Zoetermeer werkt met het deurwaarderskantoor GGN. Betalingen moet u aan GGN voldoen.

  Lees meer
 • Online aanslag

  In het verleden was het mogelijk om de aanslag gemeentelijke belastingen online via de FiNBOX van uw bank te ontvangen. Met ingang van 1 januari 2015 is de leverancier van de gemeente gestopt met deze service. Dit betekent dat de gemeente alle aanslagen na deze datum weer per post verzendt. Behalve de wijze van het versturen van de aanslag gemeentelijke belastingen verandert er niets.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.