Gemeentelijke belasting betalen

Home > Inwoners > Gemeentelijke belasting betalen

Gemeentelijke belasting betalen

Wanneer moet ik gemeentebelastingen betalen en hoe? U vindt hier het antwoord op deze vragen.

Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/belastingen.

 • Hoe wordt het aanslagbiljetbedrag betaald?

  Betalen kan op vijf manieren.

  Lees meer
 • Wanneer betalen?

  Rechtsboven op uw aanslagbiljet staat vervaldag betaaltermijn. Dit is de uiterste datum dat uw betaling op de rekening van de gemeente moet staan.

  Lees meer
 • Machtigen tot automatische incasso

  Met een automatische incasso betaalt u makkelijk uw gemeentelijke belastingen en kunt u een aanslagbedrag tot en met € 20.000,- gespreid betalen. Regelt u de automatische incasso vóór 15 maart, dan kan dat in zes termijnen. Doet u dit later, dan wordt het aantal termijnen minder. Het verstrekken van de machtiging regelt u via Mijn belastingen.

  Meer over automatische incasso

 • Kwijtschelding

  Moeite met betalen van uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen? Vraag kwijtschelding aan. Of u het krijgt, hangt van uw persoonlijke financiële situatie af. Vooraf kunt u een zelftoets doen.
  Meer informatie: Belastingen en heffingen, kwijtschelding

 • Nieuw deurwaarderskantoor

  Met ingang van 2018 werkt gemeente Zoetermeer met het deurwaarderskantoor Invoned BV. Betalingen moet u aan Invoned voldoen.

  Lees meer
 • Online aanslag

  In het verleden was het mogelijk om de aanslag gemeentelijke belastingen online via de FiNBOX van uw bank te ontvangen. Met ingang van 1 januari 2015 is de leverancier van de gemeente gestopt met deze service. Dit betekent dat de gemeente alle aanslagen na deze datum weer per post verzendt. Behalve de wijze van het versturen van de aanslag gemeentelijke belastingen verandert er niets.