Gastvrij Zoetermeer: mensen maken de stad

Gastvrij Zoetermeer: mensen maken de stad

logo Gastvrij Zoetermeer

Gastvrije Geuzen gezocht!

Bent u een gastheer of gastvrouw in hart en nieren? En lijkt het u leuk om bezoekers van Zoetermeer op weg te helpen? Meld u dan aan om Gastvrije Geus te worden! Samen met andere enthousiaste vrijwilligers verwelkomt u bezoekers in het Stadshart, de Dorpsstraat en het Woonhart.
Interesse? Meld u hier aan

Uit online enquêtes en in gesprekken met ondernemers en inwoners komt naar voren dat meer gevoelswaarde en gastvrijheid creëren van belang is voor de aantrekkingskracht van de binnenstad. Het bezoeken van een winkelgebied voor de dagelijkse of wekelijkse boodschap is - in onze tijd van online - al lang niet meer een vanzelfsprekendheid. Hoe zorg je ervoor dat mensen graag naar een fysieke winkel toe komen?

Als we met gastvrijheid de verwachting van de klant kunnen overtreffen, blijven bezoekers langer hangen in het winkelgebied en geven ze uiteindelijk ook meer uit. De Zoetermeerse binnenstad doet in 2018 samen met Eindhoven, Meppel en Hilversum mee aan een landelijk project om de binnenstad nog gastvrijer te maken. Aan het project zit wetenschappelijk onderzoek vast zodat andere steden ook van Zoetermeer kunnen leren. Grote partijen zoals het Detailhandelsfonds financieren het onderzoek naar gastvrijheid dat in de vier steden een jaar gaat duren. De uitkomsten van de pilot en het onderzoek worden weer gebruikt om andere binnensteden aantrekkelijker te maken. Het project bestaat uit twee onderdelen: winkelpersoneel scholen en stadsgastheren en -vrouwen opleiden.

Bijeenkomst 22 november 2018

Onze GastvrijZoetermeerVlogger Nina van Steijn doet verslag van de bijeenkomst en de start van de Tweede fase pilot Gastvrij Zoetermeer die donderdag 22 november plaatsvond bij Class by Jofel.

Stichting Gastvrij Zoetermeer

Voorzitter Lennie Huizer, voormalig voorzitter Floravontuur en voormalig wethouder van de gemeente Zoetermeer, presenteerde tijdens deze bijeenkomst de Stichting Gastvrij Zoetermeer. De stichting is in het leven geroepen om de professionaliteit van de 'Gastvrije Geuzen' te waarborgen. Zij zijn namelijk de ambassadeurs van de stad. Medebestuurders zijn Bé Emmens, voormalig wethouder en Ad ten Ham, voormalig strategisch adviseur van de gemeente.