Elektrisch vervoer

Home > Inwoners > Elektrisch vervoer

Elektrisch vervoer

Opladen elektrische auto's in Zoetermeer

Uw elektrische auto opladen binnen een loopafstand van 300 meter van uw woning? Dat kan in Zoetermeer.

In Zoetermeer staan momenteel ruim 150 laadpunten voor elektrische auto's in de openbare ruimte. Inwoners hebben mee kunnen denken over de plekken die verspreid liggen over de stad. Of het laadpunt er ook komt, hangt af van de belangstelling voor deze plek.

Hoe werkt de locatiekaart?

De locatiekaart is een plattegrond van Zoetermeer. Op deze kaart ziet u in een oogopslag waar al een laadpunt in uw buurt is, waar binnenkort een laadpunt komt en waar een toekomstig laadpunt komt. Dit is met verschillende kleuren op de kaart aangegeven.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen (interesse te tonen) voor een laadpunt voor een elektrische auto. Het maximale aantal laadpalen dat wij kunnen plaatsen is bereikt. Zodra er weer een mogelijkheid is brengen wij u via deze pagina op de hoogte.

Samenspraak laadpunten in Zoetermeer

Inwoners hebben kunnen reageren op de locatiekaart met de nieuwe oplaadpunten in Zoetermeer. Dit kon via de website doemee.zoetermeer.nl. De gemeente ontving 187 reacties op de 157 voorgestelde locaties. De gemeente heeft naar aanleiding van de reacties de locatiekaart aangepast.

Het resultaat is dat de gemeente 3 locaties heeft geschrapt en 12 locaties heeft verplaatst. Bij 2 locaties wordt pas een oplaadpunt geplaatst nadat er extra parkeerplaatsen zijn aangelegd.

Waar vind ik antwoord op mijn ingediende reactie?

De reacties zijn verwerkt in de definitieve locatiekaart. Een overzicht van de reacties en het antwoord van de gemeente per locatie, leest u in het document onderaan deze pagina.

Duurzaam en groen Zoetermeer

Klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit (flora en fauna) zijn dé uitdagingen voor een duurzaam en groen Zoetermeer. Ze wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven, een stad waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving: een natuurrijk en groen Zoetermeer en CO2 neutrale Stad in 2040.
De gemeente wil in de stad en in de regio actief groene en duurzame afspraken maken via Green Deals. Zo werkt de gemeente aan optimale condities voor lokale en regionale initiatieven van marktpartijen, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties en inwoners.
Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.

Documenten

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • dinsdag 27 april
  • woensdag 5 mei
  • donderdag 13 mei
  • maandag 24 mei