Wonen zonder energiekosten

Wonen zonder energiekosten

Nooit meer voor energiekosten betalen en toch in een warme, comfortabele woning wonen is nu mogelijk, zelfs als u in uw huidige woning wilt blijven wonen!

Op dit moment worden er landelijk en lokaal plannen ontwikkeld om ook particuliere woningen gegarandeerd energieneutraal te maken tegen de kosten van uw huidige energierekening. De gemeente Zoetermeer is betrokken bij deze plannen en is op zoek naar woningeigenaren die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om hun woning tot energienotaloos te renoveren.

De gemiddelde energierekening van een rijwoning bedraagt € 165,- per maand, ofwel zo'n € 2.000,- per jaar. Een huiseigenaar kan dit geld gebruiken om zijn woning naar energieneutraal te verbouwen. Dat wil zeggen dat de woning net zoveel energie opwekt als ze verbruikt. De jaarlijkse energierekening van zo'n woning wordt dus € 0,-. Dit geldt zeker voor rijtjeshuizen die tussen 1950 en 1980 gebouwd zijn. Deze huizen zijn minder goed geïsoleerd, dus verdwijnt hier veel warmte door kieren en via niet-geïsoleerde muren en daken. De € 165,- per maand die nu niet meer voor energie betaald hoeft te worden, kan gebruikt worden om de verbouwing te financieren. Met zo'n verbouwing wordt een huis in één klap comfortabeler, mooier en dus waardevoller.

Wilt u uw woning energieneutraal renoveren of op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen en uitgenodigd worden voor voorlichtingsavonden? Meld u dan aan bij het energieloket: energieloket@zoetermeer.nl.