Vaccinaties tegen het coronavirus in de regio Haaglanden

Home > Inwoners > Coronavirus in Zoetermeer > Vaccinaties tegen het coronavirus in de regio Haaglanden

Vaccinaties tegen het coronavirus in de regio Haaglanden

RSS

Sinds januari zijn we gestart met het vaccineren tegen het coronavirus in Nederland, ook in Zoetermeer. Op deze manier willen we zo veel mogelijk mensen beschermen tegen corona.

Waar kan ik me laten inenten?

U krijgt een oproep van het RIVM, uw werkgever of van uw huisarts als u aan de beurt bent. Op dit moment kunnen Zoetermeerders en zorgmedewerkers zich laten inenten bij het ADO Stadion in Den Haag. Vanaf half april komt er ook een vaccinatielocatie bij de Silverdome (Van der Hagenstraat 20). Op deze plek kunnen er straks 2.000 vaccins per dag worden gezet, zeven dagen per week. Wanneer de locatie opengaat, is afhankelijk van hoeveel vaccins er beschikbaar zijn.

De vaccinaties

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Maar hoe meer mensen zich laten inenten, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. In de tussentijd moeten we ons nog aan de maatregelen houden.

U kunt alleen een afspraak maken als u een uitnodiging van uw huisarts, werkgever of het RIVM heeft gekregen. In de brief staat een telefoonnummer waarmee u een afspraak kunt maken. U kunt zelf kiezen naar welke locatie u wilt gaan.

Vragen

Het is begrijpelijk als u vragen heeft of dat u wilt weten wanneer u aan de beurt bent. Ga voor meer informatie naar www.coronavaccinatie.nl of bel met 0800-1351.

Op www.coronavaccinatie.nl leest u ook meer over wie wanneer aan de beurt is.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Het Stadhuis is gesloten:

  • dinsdag 27 april
  • woensdag 5 mei
  • donderdag 13 mei
  • maandag 24 mei