Sport & Vrije tijd

Home > Inwoners > Coronavirus in Zoetermeer > Sport & Vrije tijd

Sport & Vrije tijd

RSS

We krijgen meer ruimte om onze vrije tijd buitenshuis door te brengen. Bekijk wat er nu allemaal kan.

Algemeen

De geldende matregelen per 1 juli 2020 kunt u lezen op rijksoverheid.nl. Hieronder staat een kleine samenvatting.

Sporten

Per 1 juli zijn alle binnen- en buitensporten weer mogelijk. Waar mogelijk houdt iedereen 1,5 meter afstand, maar als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag tijdens het sporten de 1,5 meter tijdelijk worden losgelaten.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar die georganiseerd en begeleid door sportverenigingen, jeugdverenigingen of professionals buiten sporten en bewegen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Meer informatie:

Toiletbezoek Noord Aa-strand weer mogelijk

Bij het Noord Aa-strand is op stranddagen één toiletunit geopend van 10.30-17.30 uur. Bij de toiletunit is een medewerker aanwezig en er staat een zuil om uw handen te desinfecteren. De andere 3 units bij het Noord Aa-strand blijven gesloten. Borden verwijzen u naar het geopende toiletgebouw. Ook voor het toiletbezoek geldt: houd afstand, geef elkaar de ruimte en volg de instructies op.

Cultuur

U kunt weer naar de bioscoop, concertzaal of theaterzaal. Iedereen heeft een vaste zitplaats. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand.

Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden.

In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats. Dan is er geen maximum aantal personen maar in alle gevallen moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Discotheken, nachtclubs en vergelijkbare dansgelegenheden blijven vooralsnog gesloten.

In binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers, zoals musea, geldt geen maximaal aantal personen. Wel nemen beheerders maatregelen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt.

Stadsboerderijen

Vanaf dinsdag 2 juni hebben stadsboerderijen De Weidemolen, De Balijhoeve en het Buitenbeest weer hun deuren geopend. Het speelgedeelte van het Buitenbeest is sinds maandag 8 juni weer open. Er zijn wel aangepaste maatregelen; zo mag er maar een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen, zijn er vaste looproutes en beperkte openingstijden. De boerderijen houden zich hiermee aan de protocollen die zijn opgesteld door vSKBN, de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.
Lees meer: Stadsboerderijen Zoetermeer gaan gefaseerd weer open

Winkelen

De winkelgebieden in het Stadshart en de Dorpsstraat zijn voorzien van lijnen om de bezoekers te helpen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook mag er overdag in beide gebieden niet gefietst worden.

De warenmarkten zijn gewoon open.

Zie ook:

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.