Home > Inwoners > Coronavirus in Zoetermeer > Laatste nieuws

De rijksoverheid en de gemeente nemen maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Blijf op de hoogte van (veranderingen in) maatregelen en adviezen.

Geen ruimte voor versoepeling lockdown

De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom blijven we tot en met 20 april in lockdown. Door ons aan de basisregels te houden, worden minder mensen besmet met het coronavirus. Zo is er sneller weer meer mogelijk.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/23/maatregelen-tegen-corona-blijven-gelden

Overzicht van de coronamaatregelen

Avondklok verlengd

De avondklok is verlengd tot 21 april 2021 4.30 uur. En gaat vanaf woensdag 31 maart in om 22.00 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen en voor een nieuwe golf aan besmettingen kunnen zorgen. Meer informatie op de website van de rijksoverheid.nl/avondklok.

Datadiefstal gegevens coronatesten

Meer informatie over de datadiefstal vindt u op de website van de GGD Haaglanden: www.ggdhaaglanden.nl/artikel/datadiefstal-gegevens-coronatesten.htm

Videoboodschap burgemeester Bezuijen over avondklok

De avondklok en de verdere beperking van één thuisbezoek per dag zijn hele zware en ingrijpende maatregelen bovenop de al eerder verlengde lockdown, maar nodig. Bekijk de videoboodschap van burgemeester Michel Bezuijen over dit onderwerp.

Mondkapjesplicht vanaf 1 december

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn mondkapjes vanaf 1 december 2020 verplicht in openbare binnenruimten. Dat zijn onder andere winkels, musea, theaters, bibliotheken en restaurants (als ze weer open gaan). Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen, zoals de kapper, geldt de regel zowel voor de klant als de professional. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Meer informatie over de mondkapjesplicht vindt u op www.rijksoverheid.nl/mondkapjes.

Afbeelding met tekst: Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes. Bedek neus, mond en kin.

Fietsverbod in Dorpsstraat verlengd

Het fietsverbod in de Dorpsstraat wordt vanaf 1 oktober in aangepaste vorm verlengd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook de komende tijd veilig en met voldoende afstand van elkaar te kunnen winkelen. Het verbod geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Parkeer uw fiets in de fietsenrekken en niet op straat tegen de gevel.

Het fietsverbod in de Dorpsstraat staat ter plaatse met borden aangegeven en geldt voor het gebied tussen de pollers vanaf Leidsewallen/Delftsewallen tot aan de Pilatusdam en enkele zijwegen van de Dorpsstraat. Vanaf 1 oktober mag u op zondag wel weer door de Dorpsstraat fietsen, dan vervalt het fietsverbod. Het fietsverbod is een tijdelijke maatregel en wordt heroverwogen als de coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn.

Stadshart

In het Stadshart gold al een fietsverbod, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. De fiets aan de hand meenemen mag wel. Op het wegdek staan strepen en pijlen om de looprichting aan te geven.

Gaat u boodschappen doen? Geef elkaar de ruimte, kom op rustige momenten en houd 1,5 meter afstand. Vermijd drukke plekken en volg de instructies op. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Lees voor meer informatie het volledige nieuwsbericht of kijk op www.coronamelder.nl.

Stadsnieuws ook via e-mail beschikbaar

Wij bieden u het Stadsnieuws nu ook via een e-mail nieuwsbrief aan. Dit is een extra manier om u op de hoogte te brengen. We blijven het Stadsnieuws wekelijks op donderdag in het Streekblad publiceren en u vindt het laatste nieuws altijd op onze website. Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden via de link in de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief Gemeentenieuws

Het Stadhuis is gesloten:

• dinsdag 27 april
  • woensdag 5 mei