Horeca

Horeca

RSS

Om te zorgen dat er niet teveel mensen dicht op elkaar zitten zijn er afspraken gemaakt over wat wel en niet kan. Geniet weer van een terrasje of uit eten en geef elkaar de ruimte.

Buiten

Op terrassen buiten geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve als je met maximaal 2 personen aan een tafel zit of mensen uit hetzelfde huishouden bent).

Op buitenterrassen in de horeca mogen onder voorwaarden 'kuchschermen' geplaatst worden als alternatief voor de 1,5 meter afstand.

Binnen

Cafés en restaurants mogen ook binnen weer gasten ontvangen.

Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, op voorwaarde dat hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven.

In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats.

In alle gevallen moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden (behalve als je met maximaal 2 personen aan een tafel zit of mensen uit hetzelfde huishouden bent). Iedereen heeft een zitplaats aan een tafel of bar.

Meer informatie

Voor meer informatie over de horecaregels, kijk op rijksoverheid.nl.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.