Evenementen

Evenementen

RSS

Het algemene verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen wordt per 1 juli opgeheven. Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten en of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan.

De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd en het zal dus een aantal weken duren voordat de eerste evenementen weer plaatsvinden. Niet alles zal meteen mogelijk zijn.

De corona-maatregelen brengen heel wat uitdagingen met zich mee. Twijfelt u of bepaalde activiteiten zijn toegestaan in het licht van deze maatregelen?

Bedrijven, instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen hun vragen aanleveren bij corona_ondernemen@zoetermeer.nl (let op: adresseer de mail ook naar uw contactpersoon bij de gemeente). De handhavingsjuristen van de gemeente kijken naar uw vraag en geven zo snel mogelijk een terugkoppeling.

Het is van belang dat u goed omschrijft wat u van plan bent en dat voorziet van foto's, plattegronden, tekeningen en dergelijke. Ook is het zinvol om alternatieve plannen te beschrijven. Mocht het plan van uw voorkeur niet akkoord zijn, dan kunnen de alternatieven direct worden bekeken en hoeft u niet opnieuw een e-mail te sturen. U heeft dan dus sneller duidelijkheid.

Foto: Ardito

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.