Coronavirus in Zoetermeer

Home > Inwoners > Coronavirus in Zoetermeer

Coronavirus in Zoetermeer

RSS

De gemeente neemt maatregelen om inwoners en medewerkers te beschermen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) Op deze pagina vindt u alle informatie bij elkaar. Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd.

Het laatste nieuws en een overzicht van alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus vindt u op de website van de rijksoverheid. Of bel het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Banner: Alleen samen krijgen we corona onder controle

 • Laatste nieuws

  De rijksoverheid en de gemeente nemen maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Blijf op de hoogte van (veranderingen in) maatregelen en adviezen.

  Lees meer
 • Corona-informatie in andere talen en voor laaggeletterden

  De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat iedereen dezelfde informatie krijgt over het coronavirus. Ook als iemand niet goed Nederlands begrijpt of niet goed kan lezen. Lees meer en bekijk alle informatie voor anderstaligen en laaggeletterden.

  Lees meer
 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  Huis van geld. Foto: Rudy en Peter Skitterians

  TONK is voor huishoudens die door een gebrek aan inkomen door de corona-maatregelen hun woonlasten (huur, hypotheek, VvE) niet meer kunnen betalen. Voor meer informatie en aanvragen: www.zoetermeer.nl/tonk.

 • Vaccinaties tegen het coronavirus in de regio Haaglanden

  Sinds januari zijn we gestart met het vaccineren tegen het coronavirus in Nederland, ook in Zoetermeer. Op deze manier willen we zo veel mogelijk mensen beschermen tegen corona.

  Lees meer
 • Testen bij de GGD Haaglanden

  Banner: Bij klachten, blijf thuis en laat je testen

  Heeft u klachten passend bij het coronavirus? Iedereen met milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts) kan door de GGD getest worden op het coronavirus.

  Lees meer
 • Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

  Vergroot banner met tekst: Vermijd drukte, alleen samen krijgen we corona onder controle

  Landelijk zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wanneer nodig past de rijksoverheid deze maatregelen aan. Sinds 1 december 2020 is de tijdelijke coronawet van kracht.

  Lees meer
 • Aanpassingen in dienstverlening gemeente Zoetermeer

  Het uitgangspunt voor de gemeente Zoetermeer is dat de gemeente doorgaat met de noodzakelijke dienstverlening. De gemeente neemt wel maatregelen om inwoners en medewerkers te beschermen. Daarom passen we een deel van onze dienstverlening aan.

  Lees meer
 • Ondernemers

  Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw werknemers. De gemeente werkt hard aan de lokale invulling van de maatregelen van het kabinet voor ondernemers. Op onze pagina voor ondernemers staat handige informatie, advies en het antwoord op veelgestelde vragen.
  Coronavirus: informatie voor ondernemers

 • Horeca

  Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 6.00 uur en 22.00 uur.

  Lees meer
 • Sport & Vrije tijd

  Lees welke maatregelen er gelden voor sporten, cultuur beleven en winkelen en op de stadsboerderijen.

  Lees meer
 • Evenementen

  Evenementen met een vaste zitplaats en op 1,5 meter, zowel binnen als buiten, zijn vanaf 5 juni 2021 weer mogelijk.

  Lees meer
 • Hulp bieden en hulp krijgen

  Wilt u hulp aanbieden of heeft u zelf hulp nodig? Of heeft u geldzorgen? Hier leest u waar u kunt helpen of u zich kunt aanmelden.

  Lees meer
 • Ontheffing Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

  De burgemeester kan bij hoge uitzondering voor bijzondere individuele situaties een ontheffing verlenen van een paar geldende coronamaatregelen. U kunt hierbij denken aan activiteiten met een grotere groepsgrootte of een openstelling van een publieke ruimte, die anders dicht moet blijven. U kunt hiervoor een ontheffing aanvragen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.