Coming Out Dag

Home > Inwoners > Coming Out Dag

Coming Out Dag

regenboogvlagVanaf woensdag 11 oktober wappert de Regenboogvlag weer trots voor het Stadhuis in Zoetermeer. Op deze Nationale Coming Out Dag en de hele aansluitende week besteedt Zoetermeer extra aandacht aan sociale acceptatie van LHBTi, want iedereen in Zoetermeer moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht seksuele oriëntatie en genderexpressie.

Coming Out

Een coming out - uit de kast komen - is nog altijd niet even vanzelfsprekend voor elke LHBTi-persoon (homo, lesbienne, biseksueel, transgender of iemand met een intersekse-conditie). Extra aandacht is daarom nodig. Het COC Haaglanden en DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit) organiseren daarom een campagne rondom Coming Out Dag. Zij doen dit samen met de vijf Regenbooggemeenten in Haaglanden: Zoetermeer, Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Westland.

Regenbooggemeente

Zoetermeer is een van de inmiddels 44 Regenbooggemeenten in Nederland. Als Regenbooggemeente maakt Zoetermeer werk van inclusief beleid voor LHBTi's. In een convenant heeft de gemeente verklaart om de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTi's) te helpen verbeteren. De Nationale Coming Out Dag sluit hier goed bij aan.

Coming Out campagne 2017

Coming Out Dag start in Zoetermeer al vroeg. Isabelle Vugs (wethouder emancipatie) ontbijt deze ochtend met Zoetermeerders die begaan zijn met het onderwerp. 's Middags gaat de wethouder naar het Internationaal Homomonument in Den Haag. Hier opent zij samen met de wethouders van de andere Regenbooggemeenten in Haaglanden de Coming Out-campagne. Tijdens de Coming Out Campagne van 11 tot en met 14 oktober staan in Zoetermeer verschillende activiteiten op het programma.

Hijsen Regenboogvlag bij Stadhuis op 11 oktober