College wil woningbouw versnellen

Home > Inwoners > College wil woningbouw versnellen

College wil woningbouw versnellen

Het college heeft 14 bouwlocaties aangewezen voor een voorspoedige start van de woningbouw. 'Door dit nu al vast te leggen versnellen we de bouwplannen. Dat is hard nodig om te zorgen voor voldoende geschikte woningen voor de Zoetermeerders. Door te bouwen voor specifieke doelgroepen vergroten we de doorstroming op de woningmarkt', aldus wethouder Robin Paalvast (Wonen).

De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. Er zijn zo'n 700 woningen per jaar nodig om aan de behoefte te voldoen. Zoetermeer wil 10.000 woningen bouwen en er wordt gezocht wordt naar mogelijkheden om dit aantal op termijn uit te breiden tot in totaal 16.000 woningen. Het woningbouwprogramma richt zich vooral op jongeren, middeninkomens en zogenoemde empty-nesters.

De nieuwbouw wordt verdeeld in 27% goedkope huur, 25% midden huur en 48% koopwoningen, waarvan een beperkt percentage dure huur.

De versnelling van de woningbouw betreft met name de grotere ontwikkellocaties in de Binnenstad en het Entreegebied-Afrikaweg.

Bij de ontwikkeling van de locaties wordt de buurt bij de plannen betrokken. De bedoeling is dat er gedragen plannen komen.