Bruisende binnenstad

Home > Inwoners > Bruisende binnenstad

Bruisende binnenstad

De binnenstad van Zoetermeer is het levendige en groene centrum van onze stad. Een plek die wij samen met onze inwoners en partners blijven ontwikkelen. En waar mensen met plezier komen recreëren, werken en wonen; nu en in de toekomst.

Actueel

 • Upgrade Stadshart

  Vergroot afbeelding: impressie opgeknapt Stadshart

  Wethouder Robin Paalvast, vastgoedeigenaar Unibail Rodamco Westfield en aannemer Bunnik Groep gaven op 9 september 2020 het startsein voor de werkzaamheden in het Stadshart. Meer informatie over dit project vindt u via: www.zoetermeer.nl/upgradestadshart.

 • Herontwikkeling Markt 10 en omgeving

  Vergroot afbeelding: braakliggend terrein Markt 10

  Eind oktober 2020 is de gemeente gestart met de selectie om een ontwikkelaar te vinden voor de bouw van de twee woongebouwen met voorzieningen op de begane grond, de ondergrondse parkeergarage onder de Markt en de inrichting van de Markt met het Tiny Forest. Medio januari 2021 is bekend welke vijf ontwikkelaars geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van het project. Meer informatie vindt u via www.zoetermeer.nl/markt10.

 • Visie Binnenstad

  Op 21 september 2020 heeft de gemeenteraad de concept Visie Binnenstad 2040 geamendeerd vastgesteld. Hier is een uitgebreid samenspraaktraject aan vooraf gegaan. Lees meer over Visie Binnenstad

 • Cadenza 2

  De gemeente zoekt momenteel naar een ontwikkelaar voor de bouw van jongerenwoningen aangevuld met commerciële appartementen op de locatie Cadenza 2. Dit is op 9 juni besloten door het college. De omgeving is met een brief hierover geïnformeerd. Meer informatie over dit project vindt u via: www.zoetermeer.nl/cadenza2.

 • (Bouw)projecten en planning in de Binnenstad in een oogopslag

  overzicht bouw- en ontwikkellocaties

  Er gebeurt heel veel in de binnenstad. Als gemeente houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze pdf vindt u een overzicht van alle ontwikkel- en bouwprojecten in de binnenstad. De locaties die vallen onder de versnellingsagenda zijn in rood aangegeven.

 • Herontwikkeling en upgrade (alfabetisch)

 • Woningbouw (alfabetisch)

  - Belgiëlaan (versnellingslocatie)
  - Brusselstraat (versnellingslocatie)
  - Cadenza 2
  - Delftsewallen
  - Denemarkenlaan (versnellingslocatie)
  - Engelandlaan (grasveld) (versnellingslocatie)
  - Engelandlaan 270 (versnellingslocatie)
  - Europaweg 81
  - Frankrijklaan (versnellingslocatie)
  - Luxemburglaan 1 (versnellingslocatie)
  - Luxemburglaan 2-10 (versnellingslocatie)
  - Nederlandlaan (versnellingslocatie)
  - Het Rond en Westwaarts

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.