Bruisende binnenstad

Home > Inwoners > Bruisende binnenstad

Bruisende binnenstad

Een binnenstad waar u gezellig kunt eten en stappen, goed kunt winkelen én leuk kunt wonen? Dit zijn de criteria voor een sfeervolle en bruisende binnenstad waar we nu aan werken. Lees hier over alle bouw- en ontwikkelprojecten.

 • Vernieuwen Visie Binnenstad

  Poster: Ja hoor, ik denk mee over de binnenstad

  Welke toekomst heeft u voor ogen voor de binnenstad van Zoetermeer in 2030? Denk mee en creëer samen met ons de Nieuwe Visie Binnenstad.

  Lees meer
 • Project 'Gastvrij Zoetermeer'

  logo Gastvrij Zoetermeer

  De Zoetermeerse binnenstad doet in 2018 samen met drie andere steden mee aan een landelijk project om de binnenstad nog gastvrijer te maken. Aan het project zit wetenschappelijk onderzoek vast zodat andere steden kunnen leren van Zoetermeer bijvoorbeeld. Het project bestaat uit twee onderdelen: winkelpersoneel scholen en stadsgastheren en -vrouwen opleiden.
  Meer over project Gastvrij Zoetermeer

 • Herinrichting Brusselstraat

  Vergroot afbeelding: Brusselstraat

  In het voorjaar 2018 gaat de gemeente de Brusselstraat herinrichten. De bestaande fietsstraat van het Buitenom en Burgemeester Wegstapelplein wordt verlengd via de Brusselstraat tot aan de oversteek bij het Hogerop. De huidige weg wordt ingericht als een fietsstraat waar de auto te gast is.
  Meer over de herinrichting Brusselstraat

 • Cadenza 2: een nieuw woningbouwplan

  Vergroot afbeelding: Cadenza-gebied

  Cadenza 2 ligt tussen het gebouw Casa Italia aan de Italiëlaan en het nieuwe Cadenza-gebied, dat recent is opgeleverd. Voor de locatie Cadenza 2 heeft de gemeenteraad het college gevraagd een nieuw voorstel te doen voor woningbouw.
  Lees meer

 • Centraal Park

  Vergroot afbeelding: Dobbeplas

  De grote Dobbe is een van de meest unieke gebieden in het centrum van Zoetermeer. De gemeente wil het gebruik van het gebied verder stimuleren en zorgen dat er altijd iets te beleven is. Daarom wordt het Dobbegebied omgevormd naar een Centraal Park.
  Meer over Centraal Park

 • Herontwikkeling Delftsewallen

  Vergroot afbeelding: Delftsewallen

  Op de plek van de oude beddenzaak aan de Delftsewallen is ontwikkelende aannemer Schouten B.V. van plan circa 16-18 woningen te ontwikkelen.
  Meer over herontwikkeling Delftsewallen

 • De Dorpsstraat

  Vergroot afbeelding: Dorpsstraat

  De Dorpsstraat vormt het historische hart van Zoetermeer en heeft als winkelstraat en uitgaansgebied een uniek karakter in de binnenstad van Zoetermeer. De gemeente, de winkeliersvereniging en omwonenden willen ervoor zorgen dat de Dorpsstraat ook in de toekomst een bijzondere en aantrekkelijke straat blijft.
  Meer over de Dorpsstraat

 • Herontwikkeling Markt 10

  Vergroot afbeelding: Markt 10

  Een deel van het oude stadhuis (adres Markt 10) is gesloopt. Op de vrijgekomen plek gaat de gemeente een nieuw gebouw ontwikkelen. Het plan hiervoor moet nog worden gemaakt.
  Meer over herontwikkeling Markt 10

 • Vernieuwing Plaats

  Vergroot afbeelding: Plaats

  De gemeente gaat de buitenruimte van de Plaats opknappen en beter zichtbaar maken vanaf het Wegstapelplein en het Hogerop. De vernieuwingen van de Plaats zijn bepaald in samenspraak met bewoners en ondernemers.
  Meer over vernieuwing Plaats

 • Vernieuwd Stadhuis-Forum

  Vergroot afbeelding: impressie nieuw Stadhuis

  Na een stevige verbouwing is het vernieuwde Stadhuis-Forum eindelijk klaar. Vanaf eind januari kunnen alle Zoetermeerders hier terecht voor informatie, ondersteuning, advies en andere gemeentelijke diensten.
  Film over verbouwing Stadhuis-Forum

 • Vernieuwing Stadhuisplein

  Vergroot afbeelding: Stadhuisplein

  De inrichting van het Stadhuisplein is in de afrondende fase. De komende maanden wordt nog de verlichting geplaatst en komen er bankjes met groen.

  Meer over vernieuwing Stadhuisplein

 • Vernieuwing RandstadRail-halte Stadhuis

  Vergroot afbeelding: halte Stadhuis

  De vernieuwing van de RandstadRail-halte Stadhuis schiet goed op. Zo zijn de lift en de trap bij het Stadhuis-Forum en het Stadhuisplein al in gebruik. Nu gaan we door met de verdere afwerking van de halte: vernieuwing van plafonds en plaatsing van nieuwe verlichting. Naar verwachting is de halte begin 2019 gereed.

  Meer over vernieuwing RandstadRail-halte Stadhuis

 • Stadstuin en Warande

  De winkelpanden aan de Warande in het Stadshart worden verbouwd. Meer informatie hierover vindt u op www.zoetermeer.nl/stadstuin-warande.

 • Upgrade Stadshart

  Vergroot afbeelding: voorkant beeldkwaliteitsplan

  Het Stadshart van Zoetermeer krijgt de komende jaren een volledig nieuwe uitstraling met meer kleur en sfeer. De winkelpanden worden groter, het openbaar gebied wordt aangepakt en de parkeergarages opgeknapt. Dit doen we in samenwerking met Unibail-Rodamco-Westfield en andere eigenaren in het Stadshart.

  Lees meer