Bruisende binnenstad

Home > Inwoners > Bruisende binnenstad

Bruisende binnenstad

Een binnenstad waar u gezellig kunt eten en stappen, goed kunt winkelen én leuk kunt wonen? Dit zijn de criteria voor een sfeervolle en bruisende binnenstad waar we nu aan werken. Lees hier over alle bouw- en ontwikkelprojecten.

 • (Bouw)projecten en planning in de Binnenstad in een oogopslag

  overzicht bouw- en ontwikkellocaties

  Er gebeurt heel veel in de binnenstad. Als gemeente houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze pdf vindt u een overzicht van alle ontwikkel- en bouwprojecten in de binnenstad. De locaties die vallen onder de versnellingsagenda zijn in rood aangegeven.

 • Versnellingslocaties woningbouw (binnenstad)

  luchtfoto Zoetermeer

  De gemeenteraad heeft in oktober 2018 veertien locaties in Zoetermeer aangewezen om daar versneld woningbouw te realiseren. Op deze manier wil de gemeente voldoen aan de grote vraag naar nieuwe woningen in onze stad. Jaarlijks moeten er circa 700 nieuwe woningen bij komen.

  Lees meer
 • Centraal Park

  Vergroot afbeelding: impressie Centraal Park

  De grote Dobbe is een van de meest unieke gebieden in het centrum van Zoetermeer. De gemeente wil het gebruik van het gebied verder stimuleren en zorgen dat er altijd iets te beleven is. Daarom wordt het Dobbegebied omgevormd naar een Centraal Park.
  Meer over Centraal Park

 • Herontwikkeling Markt 10 en omgeving

  Vergroot afbeelding: Markt 10

  Een deel van het oude stadhuis (adres Markt 10) is gesloopt. De gemeenteraad heeft besloten om op deze plek en in de omgeving (Frankrijklaan) woningen te realiseren gecombineerd met voorzieningen. Ook komt er een parkeergarage onder de Markt.
  Meer over herontwikkeling Markt 10 en omgeving

 • Upgrade Stadshart

  Vergroot afbeelding: voorkant beeldkwaliteitsplan

  Het Stadshart van Zoetermeer krijgt de komende jaren een volledig nieuwe uitstraling met meer kleur en sfeer. De winkelpanden worden groter, het openbaar gebied wordt aangepakt en de parkeergarages opgeknapt. Dit doen we in samenwerking met Unibail-Rodamco-Westfield en andere eigenaren in het Stadshart.

  Lees meer
 • Kantoren aan Het Rond en Westwaarts worden woningen

  Pro6 Vastgoed heeft in het Stadshart ongeveer 5.500 m2 aan leegstaande kantoren gekocht. Deze gaan zij veranderen naar 66 gasloze appartementen. Het gaat om de kantoorverdiepingen bij Het Rond en het Westwaarts.

  Lees meer
 • Europaweg 81

  Impressie Europaweg 81

  Het leegstaande kantoorgebouw aan Europaweg 81 krijgt een nieuwe invulling die meer aansluit bij de huidige behoeften binnen Zoetermeer. In het pand komen 111 woonstudio's, verdeeld over vijf verdiepingen. Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/europaweg81.

 • Stadstuin en Warande

  De winkelpanden aan de Warande in het Stadshart worden verbouwd. Meer informatie hierover vindt u op www.zoetermeer.nl/stadstuin-warande.

 • Cadenza 2: een nieuw woningbouwplan

  Vergroot afbeelding: Denemarkenlaan - gebied Cadenza2

  Cadenza 2 ligt tussen het gebouw Casa Italia aan de Italiëlaan en het nieuwe Cadenza-gebied, dat recent is opgeleverd. De gemeente wil hier jongerenwoningen en appartementen realiseren. Hiervoor gaan we via een selectieprocedure een ontwikkelaar selecteren die vervolgens een ontwerp voor de locatie zal opstellen.
  Lees meer

 • Herinrichting Brusselstraat

  Vergroot afbeelding: Brusselstraat

  De gemeente is voorbereidingen aan het treffen om de Brusselstraat opnieuw in te richten. De bestaande fietsstraat van het Buitenom en Burgemeester Wegstapelplein wordt verlengd via de Brusselstraat tot aan de oversteek bij het Hogerop. De huidige weg wordt ingericht als een fietsstraat waar de auto te gast is.
  Meer over de herinrichting Brusselstraat

 • De Dorpsstraat

  Vergroot afbeelding: Dorpsstraat

  De Dorpsstraat vormt het historische hart van Zoetermeer en heeft als winkelstraat en uitgaansgebied een uniek karakter in de binnenstad van Zoetermeer. De gemeente, de winkeliersvereniging en omwonenden willen ervoor zorgen dat de Dorpsstraat ook in de toekomst een bijzondere en aantrekkelijke straat blijft.
  Meer over de Dorpsstraat

 • Herontwikkeling Delftsewallen

  Vergroot afbeelding: Delftsewallen

  Op de plek van de oude beddenzaak aan de Delftsewallen is ontwikkelende aannemer Schouten B.V. van plan circa 16-18 woningen te ontwikkelen.
  Meer over herontwikkeling Delftsewallen

 • Vernieuwen Visie Binnenstad

  Poster: Ja hoor, ik denk mee over de binnenstad

  De binnenstad van Zoetermeer is het levendige en groene centrum van onze stad. Een plek die wij samen met onze inwoners en partners blijven ontwikkelen. En waar mensen met plezier komen recreëren, werken en wonen, nu en in de toekomst.

  Lees meer
 • Project 'Gastvrij Zoetermeer'

  logo Gastvrij Zoetermeer

  De Zoetermeerse binnenstad heeft in 2018 samen met drie andere steden meegedaan een landelijk project om de binnenstad nog gastvrijer te maken. Aan het project zit wetenschappelijk onderzoek vast zodat andere steden kunnen leren van Zoetermeer bijvoorbeeld. Het project bestaat uit twee onderdelen: winkelpersoneel scholen en stadsgastheren en -vrouwen opleiden.
  Meer over project Gastvrij Zoetermeer

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.