Basisscholen

Home > Inwoners > Basisscholen

Basisscholen

Kinderen leren zorgen voor hun omgeving, dat is het doel van natuur- en milieueducatie. Natuurbeleving en ervaringen opdoen staan daarbij voorop.

Voor alle groepen van de basisschool worden lessen georganiseerd. Vrijwilligers van natuur- en milieuorganisaties verzorgen gastlessen over bijvoorbeeld vogels, egels, paddenstoelen en energie(besparing). Deze lessen vinden plaats in een park, in de omgeving van de school of in de klas. Op de boerderijen is er een doe-het-zelfles over jonge dieren voor kleuters en bodemdieren voor groep 3/4. Er zijn schooltuinlessen voor groep 5 op de wijktuinen. Ook zijn er lessen/excursies in het kader van het zwerfafvalproject en Groen doet Goedproject.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 14 079 of gebruik maken van het contactformulier.

 • Wijktuinen

  Kinderen van groep 5 krijgen les op de wijktuinen. Ze komen van april tot de herfstvakantie een uur per week naar de tuin. Kinderen leren zaaien, planten en oogsten en ook een en ander over de kringloop in de natuur. Onderwerpen als bodem en bodemdieren, composteren, planten en zaadverspreiding, het weer komen aan bod.

  Meer informatie: www.zoetermeer.nl/wijktuinen

 • Groen adopteren

  Scholen kunnen stukjes groen adopteren die in de buurt van de school liggen. Ze kunnen worden ingericht als leer-, speel-, pluk- of gebruiksnatuur.

  Meer informatie: www.zoetermeer.nl/adoptiegroen

 • Natuurlijk! Onderwijs

  Alle lessen over natuur en milieu staan vermeld in de online gids 'Natuurlijk! Onderwijs'.

  Meer informatie: www.zoetermeer.nl/natuurlijkonderwijs

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.