Subsidie voor isoleren woning

Home > Inwoners > Aardgasvrij Zoetermeer > Subsidie voor isoleren woning

Subsidie voor isoleren woning

RSS

Voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas kunt u als woningeigenaar sinds 2 september 2019 ongeveer 20 procent Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) krijgen. Voorwaarde is dat u minimaal twee maatregelen laat uitvoeren. De subsidie kan aangevraagd ná de uitvoering en laatste betaling van de werkzaamheden.

Wat zijn de voorwaarden voor de SEEH?

De belangrijkste voorwaarde is dat u een combinatie van twee of meer maatregelen moet laten uitvoeren. U krijgt géén subsidie als u zelf uw huis isoleert. Daarnaast worden er eisen gesteld aan de minimale isolatiewaarden en het oppervlak dat u laat isoleren.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald, kunt u subsidie aanvragen via de website van RVO. Hier vindt u ook meer informatie over de voorwaarden voor de subsidie.

Hulp bij subsidieaanvraag

Wilt hulp bij het doen van een subsidieaanvraag? Dan kunt u voor advies vrijblijvend terecht bij Reimarkt, het energieloket van de gemeente. De adviseurs van Reimarkt weten waar u aan moet voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen, kunnen helpen bij het kiezen van materialen, technieken en een aannemer. Ook zorgt Reimarkt dat u van de aannemers alle informatie krijgt die u nodig heeft voor het aanvragen van de subsidie. Bel voor meer informatie 079-890 3885 of kijk op de website.

Andere subsidies voor energiebesparende maatregelen

Via de Energiesubsidiewijzer krijgt u een actueel overzicht van beschikbare subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.

Een afspraak maken aan de balie? Bel naar 14 079.