Subsidie voor isoleren woning

Home > Inwoners > Aardgasvrij Zoetermeer > Subsidie voor isoleren woning

Subsidie voor isoleren woning

RSS

Voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas kunt u als woningeigenaar sinds 2 september 2019 ongeveer 20 procent Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) krijgen. Voorwaarde is dat u minimaal twee maatregelen laat uitvoeren. De subsidie kan aangevraagd ná de uitvoering en laatste betaling van de werkzaamheden.

Wat zijn de voorwaarden voor de SEEH?

De belangrijkste voorwaarde is dat u een combinatie van twee of meer maatregelen moet laten uitvoeren. U krijgt géén subsidie als u zelf uw huis isoleert. Daarnaast worden er eisen gesteld aan de minimale isolatiewaarden en het oppervlak dat u laat isoleren.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald, kunt u subsidie aanvragen via de website van RVO. Hier vindt u ook meer informatie over de voorwaarden voor de subsidie.

Hulp bij subsidieaanvraag

Wilt hulp bij het doen van een subsidieaanvraag? Dan kunt u voor advies vrijblijvend terecht bij Reimarkt, het energieloket van de gemeente. De adviseurs van Reimarkt weten waar u aan moet voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen, kunnen helpen bij het kiezen van materialen, technieken en een aannemer. Ook zorgt Reimarkt dat u van de aannemers alle informatie krijgt die u nodig heeft voor het aanvragen van de subsidie. Bel voor meer informatie 079-890 3885 of kijk op de website.

Andere subsidies voor energiebesparende maatregelen

Via de Energiesubsidiewijzer krijgt u een actueel overzicht van beschikbare subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.