Aardgasvrij Zoetermeer

Home > Inwoners > Aardgasvrij Zoetermeer

Aardgasvrij Zoetermeer

RSS

Stap voor stap gaan we richting een toekomst zonder aardgas. Ook in Zoetermeer. Aardgas in woningen wordt vervangen door een alternatieve, duurzame energiebron. Voor het verwarmen van de woning, het gebruik van warm water en om te koken is dat in en om het huis waar het dan over gaat.

Aardgas raakt op en zorgt voor CO2-uitstoot en daarmee voor opwarming van de aarde. Die overstap - ook wel energietransitie genoemd - vraagt om geduld. Inwoners, bedrijven en gemeente kunnen niet zonder elkaar. We moeten dit samen doen. En er komt best veel bij kijken, zoals nieuwe aansluitingen en een goede planning. Door nu slimme keuzes te maken en investeringen te doen voor later gaat u de toekomst goed voorbereid tegemoet, met een comfortabel, energiezuinig huis. Ook goed voor de portemonnee.

Goede samenwerking is essentieel. Met woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes, netbeheerder Stedin, de gemeente Zoetermeer en u als inwoner, onderzoeken we samen hoe we stap voor stap aardgasvrij kunnen worden. Eind 2021 is de Warmtevisie voor een aardgasvrij Zoetermeer klaar. Kijk ook op doemee.zoetermeer.nl - Warmtevisie.

Contact

Houd op dit moment rekening met een langere wachttijd aan de telefoon.