Aan de slag voor een nog schonere en mooiere omgeving

Home > Inwoners > Aan de slag voor een nog schonere en mooiere omgeving

Aan de slag voor een nog schonere en mooiere omgeving

RSS

'Buiten gewoon mooi'

Onder het motto 'Buiten gewoon mooi' gaat de gemeente de openbare omgeving nog beter onderhouden. Zo wordt er intensiever geveegd langs wegen en paden, wordt zwerfvuil vaker opgeruimd, zijn er dit najaar extra bladruimacties en komt er waar nodig betere verlichting. Drukbezochte plekken, zoals winkelgebieden en de omgeving van RandstadRail-haltes worden intensiever onderhouden. Winkelgebieden krijgen bovendien met bloembakken een fleuriger aanzien. Denk aan gebieden als de Dorpsstraat, het Stadshart en winkelgebieden in de wijken. 'Met deze maatregelen vergroten we de aantrekkelijkheid van de stad op zichtbare wijze,' aldus wethouder Marc Rosier.

 • Overdragen stokje wethouder Openbare Ruimte

  Jakobien Groeneveld is de nieuwe wethouder Openbare Ruimte. Wethouder Marc Rosier draagt in dit filmpje het stokje over. De wethouders vertellen over de acties van de gemeente om de kwaliteit van de openbare ruimte te verhogen.

 • Extra fleur en kleur in winkelcentra

  Onder het motto 'Buiten gewoon mooi' is de gemeente samen met de winkeliersverenigingen aan de slag om de winkelcentra extra mooi te maken in de stad door het plaatsen van fleurige bloembakken. De aftrap was in Oosterheem.

 • Bekijk hier het resultaat van de afgelopen acties

 • Drukbezochte plekken in de stad intensiever onderhouden

  ‘Waar we de openbare ruimte nog beter gaan onderhouden zijn drukbezochte plekken, zoals winkelgebieden in de wijken en de omgeving van RandstadRail-haltes’, aldus wethouder Marc Rosier.

  Lees meer
 • Duurzame verlichting maakt stad veiliger

  In fietstunnels en onderdoorgangen zijn we gestart met led-verlichting. Hiermee besparen we 50% ten opzichte van de bestaande verlichting. Ook voegen we gekleurd licht toe om het gevoel van veiligheid te vergroten. Een mooi voorbeeld is de groenblauwe verlichting in het tunneltje bij station Zoetermeer-Oost. Dus ook met verlichting maken we de stad 'buiten gewoon mooi!'. Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk dan hier het filmpje.

 • Samen bloembollen planten voor een nóg mooiere stad

  Het Binnenpark was vrijdag 24 november één van de plekken in de stad die de gemeente onder het motto 'Buiten Gewoon Mooi' nóg mooier gaat maken. Samen met de kinderen van basisschool 't Plankier, die volgend jaar 40 jaar bestaat, plantte wethouder Marc Rosier nu alvast bloembollen voor een bloemenpracht in het voorjaar. Hier gingen die dag zo'n 3000 bloembollen de grond in. Vrijwilligers van wijktuin De Soete Aarde hielpen de kinderen bij het planten.

  Lees meer
 • Campagne van start met bladruimactie

  Op 28 oktober startte de campagne 'Buiten gewoon mooi'. Wethouder Marc Rosier stak samen met buurtbewoners de handen uit de mouwen door mee te doen met de eerste bladruimactie.

  Lees meer
 •  Naar boven