De VvE's in Zoetermeer willen graag verduurzamen, maar zitten vol met vragen; waar beginnen we en waar moeten we op letten? De algemene informatieavond verduurzamen voor VvE's in Zoetermeer op donderdag 7 december werd dan ook goed bezocht. Ruim 80 deelnemers namen deel aan de bijeenkomst. Zij vertegenwoordigden maar liefst 50 van de ongeveer 350 VvE's die Zoetermeer telt.

Wethouder Energietransitie Bouke Velzen gaf de aftrap en 'lanceerde' ook meteen het VvE-loket Zoetermeer: 'Het is hoopvol om te zien dat maar liefst 1 op de 7 VvE's hier vanavond vertegenwoordigd zijn en dat zij laten zien actief bezig te zijn met verduurzamen om uiteindelijk van het gas af te gaan.'

Veel uitzoekwerk

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Verduurzamen is voor veel VvE's een uitdaging. Vooral omdat het veel juridisch, technisch en financieel uitzoekwerk vraagt. Wat staat er bijvoorbeeld in de splitsingsakte en waar moet rekening mee worden gehouden? Hoe krijgt u andere appartementseigenaren mee in de plannen? Het VvE-loket biedt uitkomst.

VvE's aan zet

De VvE-adviseurs Eric Verweij en Astrid Kennis van het VvE-loket Zoetermeer adviseren over hoe u het proces van verduurzaming aanpakt. Ook krijgt u handvatten over financiering en subsidies. Uiteindelijk is het aan de VvE's zelf om ook daadwerkelijk stappen te zetten. VvE-adviseur Astrid Kennis: 'Wij geven kosteloos en onafhankelijk advies en kunnen maximaal ondersteunen, maar uiteindelijk zijn het de VvE's zelf die aan zet zijn.'

Interesse?

Wilt u als VvE verduurzamen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op Energieloket Zoetermeer(externe link) of stuur een mail naar vve-loket@zoetermeer.nl.